Gergin Görünüşlü Adam
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 304
Merhabalar, forumu 4-5 gündür kullanıyorum aklıma birkaç özellik geldi aklıma geldikçe not aldım bunları yetkililere ulaştırmak istiyorum. Eğer önerilerim gerçekleştirilirse çok güzel olacağını düşünüyorum. Yaptığım öneriler sadece benim aklıma gelenler. Eminim ki yetkililer veya üyeler çok daha iyisini düşünecektir. Aklınızda bu tarz öneriler varsa yazın ki forumu güzelleştirelim.
- Konu sahibinin üzerinde konu sahibi olduğu belirtilmesi: Bazen sayfalarca cevap yazılıyor ve kimin konu sahibi olduğu çok karışıyor. Bunun için bir etiket falan da görmedim. Bunun için profil fotoğrafının üstünde bulunan boşluğa dikkat çekmesi için karanlık modda beyaz arkaplan üzerine siyah font aydınlık modda siyah arkaplan üzerine beyaz font ile yazılabilir.
- İmza kısmına bağlantı eklenmesi: Kişiler kendi yazmış olduğu rehberleri ya da farklı konuları paylaşmak istiyor. Ancak imza kısmına bağlantı eklenmediği için link olarak gözüküyor ve bu da kötü duruyor.
- Karanlık mod tuşunun yerinin değiştirilmesi: Zaten bu konudan çoğu kişi şikayetçi.
Yetkililer olarakta konu açılmıştı zaten. Benim önerim arama tuşunun sağına alınması. - Daha fazla tema getirilmesi: Xenforo scriptinde zaten birçok tema var. Bunlar foruma getirilirse kullanılacağını düşünüyorum.
- Cevaplanmayan konular kısmı getirilmesi: Bunun kesinlikle olmasını istiyorum. Bazı arkadaşlarımız kulaklık önerisi, sistem önerisi gibi konular açıyorlar ancak cevaplanmayabiliyor. Yeni konular kısmından gittikten sonra zaten bir daha cevaplanması çok zor. Bu yüzden cevaplanmayan konular kısmının getirilmesi çok yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
- Takma ad değiştirme: Ben bulamadım ama takma ad değiştirme getirilmesi gerekli bence. Tabi belirli bir süresi olmalı mesela 15 günde bir falan değiştirilmeli. Kullanıcının eski nickleri profil kısmında gözükse çok güzel olabilir.
- Konu açma süresi uzatılmalı: Bilmiyorum var mı ama bazı arkadaşlar ard arda konu açıyor. Bu çok sinirimi bozuyor. Aynı kişinin gün içinde aynı soruda 4-5 tane konusunu gördüm. Adam bu sistem iyi mi diye konu açmış altına farklı sistem atıyorum sonra gidip attığım sisteme aynı konuyu açıyor. Çok fazla konu kirliliği oluyor kısaca. 60 dakikada 1 konu sınırı veya günlük konu sınırı getirilebilir bence.
- Yanlış bilgi verildiğinde düzeltilmesi: Herkesin doğru bildiği yanlışlar vardır. Ben de 1 tane yanlış bilgi uyarısı aldım. Ancak bu uyarı sadece bana gözüküyor ve yanlış bilgi olduğunu sadece ben biliyorum. Yanlış bilgi uyarısı verildiğinde yanlış bilgi verilen mesajın üzerinde yanlış bilgi uyarısı ve doğrusu verilse çok güzel olur bence.
- Yazılım kategorisine teknik sorun eklenmesi: Driver sorunları, işletim sistemleri hakkında sorunlar bu kategoriye açılmalı. Çünkü Windows sorunlarını donanım kategorisinde teknik sorun içerisinde açan kişilere şahit oldum.
- Yeni mesajlar yerine yeni konular kısmına girilmesi: Foruma ilk girdiğimizde sol üstte "Yeni Mesajlar" kısmı seçili oluyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bence "Yeni Konular" kısmı seçili olmalı. Sebebi ise mesaj alan konuların sürekli tekrar etmesi. Mesaj alan konular sürekli tekrar ettiği için yeni konular öne çıkmıyor. O yüzden yeni konular az cevaplanıyor. Mesela bir arkadaş kulaklık önerisi istemişti ben yeni konular kısmında gördüm ve cevapladım ardından bir çok cevap geldi. Eğer ben görmeseydim muhtemelen konu tarihe karışıp gidecekti.
- Konu açma konusundaki kurallar: Bazen şöyle bir olaya şahit oluyorum mesela başlığa "DA-2 sistem nasıldır?" yazıp konu içeriğine . bırakıyor. Bence çok yanlış. Kullanıcı bütçesini, ne istediğini vb. belirtmesi gerekli. Sonra bütçe sorup onu bunu sorup duruyoruz. Yine mesaj kirliliği olmuş oluyor. Hatta bazı arkadaşlar "Bu sistem nasıldır?" yazıp başlığa hangi sistem olduğunu bile yazmıyor.
- Sistem öneri konuları: Forumdaki konuların %70'i sistem öneri konuları. Bence tarafsız kullanıcılar tarafından ya da Donanım Arşivi yetkili ekibi tarafından sistem öneri konusu açılıp sabitlenmesi. Mesela bu konuda 2000 TL'den 3000 TL'ye giriş seviye oyun bilgisayarı tavsiyeleri, 3000 TL'den 6000 TL'ye kadar orta seviye oyun bilgisayarı, 6000 TL'den 15.000 TL'ye kadar üst seviye oyun bilgisayarı önerisi yapılabilir. Her ay bu tekrarlanır ve çoğu kişi konu açmakla ve yanıtlamakla uğraşmaz. Konu yerine donanimarsivi.com üzerinde makale olarakta yayınlanabilir bence. Ve dolar kuru falan değiştiği için her ay farklı sistemler önerilebilir.
- Kişilerin kendi konularını kilitleme yetkileri: Bazen tartışmalı konular açılıyor, ya da kullanıcı yazdığı konunun altına cevap gelmesini istemiyor bu durumda kullanıcılar bence kendi konusunu kilitleyebilmeli.
- Konu ismi planının değişmesi: Şimdiki konu planında "Yeni mesajlar" kısmında sadece en son mesaj atan gözüküyor. "Yeni konular"kısmında ise sadece konu paylaşanın adı gözüküyor. Bence iki tarafta da ikisi de gözükmesi lazım.
Benim önerim konu ismi planının şu şekilde olması:
Alttaki gibi olur ise hem konu sahibinin profil fotoğrafını ve ismini hem son mesaj atanın profil fotoğrafını ve ismini görmüş olacağız. Başlığın solundaki profil fotoğrafını da bu şekilde kaldırabiliriz.
Not: Xenforo scriptinde burası değişebiliyor diye biliyorum o yüzden böyle bir öneri yaptım.
Umarım foruma yararım dokunur. Siz de önerilerinizi alta yazabilirsiniz. Umarım yetkililere ulaşır. @Mehmet Yılmaz @White Ravens