Evrende herşeyin rastgele olması

Atheos "kamuflaj" "bilgisi" DNA ya eklenmesi gerekiyorya hani DNAya işlenmese renk değiştiremiyor hani şey yapamıyor ya 😂
Ben gereken bilimsel kitapları okuyorum. Yobazda değilim. Kur'an Tevrat okudum şuanda Matta bölümünde olmak üzere İncildeyim.
Yobaz ayrı ben ayrıyım.

1739824448717.png

1739824466010.png

1739824478742.png

Sizi gidi tesadüfler siziii gösterrim ben size tesadüfen mi oldunuz siz ?!! O köpüş kesinlikle tesadüftür şimdi. 😊😊😊

Atheos "kamuflaj" "bilgisi" DNA ya eklenmesi gerekiyorya hani DNAya eşleşmese renk değiştiremiyor hani şey yapamıyor ya 😂
Ben gereken kitapları okuyorum. Yobazda değilim. Kur'an Tevrat okudum şuanda Matta bölümünde olmak üzere İncildeyim.
Yobaz ayrı ben ayrıyım.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Sizi gidi tesadüfler siziii gösterrim ben size tesadüfen mi oldunuz siz ?!! O köpüş kesinlikle tesadüftür şimdi. 😊😊😊
Ne tesadüf ne değil bilmiyorum ama sen ayrı bir numunesin kardeş

Atheos "kamuflaj" "bilgisi" DNA ya eklenmesi gerekiyorya hani DNAya eşleşmese renk değiştiremiyor hani şey yapamıyor ya 😂
Ben gereken kitapları okuyorum. Yobazda değilim. Kur'an Tevrat okudum şuanda Matta bölümünde olmak üzere İncildeyim.
Yobaz ayrı ben ayrıyım.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Yine kadın fotoğrafı var, adam hiç eş geçmiyor ..
Kutsal kitapları bitirince yanlışlıkla bir popüler bilim, evrim kitabı da oku tamam mı kardeşim, seni dinsiz yapmaz, belki okur, yine kabul etmezsen bilgili müslüman olursun.

Kanka tesadüfen yazmasan olmaz mı ya? Argümana bak Allah'ım kafayı sıyırcam şimdi. Tesadüfen zeka zerreciklerini mi yok ettiler anlamadım ki.

Atheos "kamuflaj" "bilgisi" DNA ya eklenmesi gerekiyorya hani DNAya işlenmese renk değiştiremiyor hani şey yapamıyor ya 😂
Ben gereken bilimsel kitapları okuyorum. Yobazda değilim. Kur'an Tevrat okudum şuanda Matta bölümünde olmak üzere İncildeyim.
Yobaz ayrı ben ayrıyım.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ekler

• Screenshot_2025-02-17-23-38-14-639_com.openai.chatgpt-edit.jpg
    Screenshot_2025-02-17-23-38-14-639_com.openai.chatgpt-edit.jpg
    401.7 KB · Hit: 25
Az muz değerli çok muz değersiz anladın mı köpüş

Kardeşim anlat dinleyelim doğru yolu bulalım madem. Böyle bilmeden laf atıp sonra neye inanmak istiyorsan inanırsın diyip çekilme. Hem ayranım dökülmesin hem kötü şeyler olmasın hesabı tartışacaksan yazma konuya olur mu?
kısaca benim görüşüme göre ,her şey kusursuz olsa bu işte bir ilahi güç vardır denir yani düşünsene hiçbir hastalık vs yok buda evrenin kendi kendine oluştuğu teorisini zayıflatır ama allah ne yapmış hastalıklar eklemiş böylece ne oluyor bilime göre evren kendiliğinden oluşmuş sizce kendiliğinde oluşan birşeyde hataların oluşması normal olmazmı gayet normal olur allahta bunu bildiği için hastalıkları eklemiş olabilir hastalıklar olunca insanlar ne der allah neden hastalık eklemiş allah insanları neden kusurlu yaratıyor ben islama inamıyorum diyen kişileri ayırmak için yapmış olabilir

Her şey tesadüfen olsaydı Ay çoktan Dünya 'ya çarpmış olur ve hayat son bulmuş olurdu.

Tesadüf, insanların anlam veremediği dir.

Deney Nasıl İşliyor?

1. Bir grup fare alınıyor. Hepsi birbirine benziyor gibi görünüyor ama aslında bazıları genetik olarak farklı.

2. Zehir veriliyor. Çoğu fare ölüyor, ama bazıları hayatta kalıyor. Neden? Çünkü şans eseri genetik mutasyonlara sahip olarak zehre daha dayanıklı doğmuşlar!

3. Hayatta kalanlar üremeye devam ediyor. Ölenler üreyemediği için, yeni doğan fareler artık daha dirençli oluyor.

4. Tekrar zehir veriliyor. Öncekine göre daha az fare ölüyor, çünkü yeni nesil daha güçlü.

5. Bu süreç birkaç nesil devam ediyor ve sonunda tüm fareler zehre karşı dirençli hale geliyor.

Ama eğer ilk başta hiçbir fare hayatta kalmazsa ne olur?

Tür yok olur. Çünkü genetik olarak hayatta kalma şansı olan hiçbir birey kalmadı.

Evrim durur. Evrim çalışması için hayatta kalan bireyler olması lazım. Eğer tüm fareler ölürse, dirençli birey oluşamaz ve tür biter.

Özet (Mala Anlatır Gibi):

Hayatta kalanlar üreyerek yeni nesli oluşturur.

Ölenler üreyemez, genleri devam etmez.

Zamanla sadece güçlü olanlar kalır.

Ama eğer baştan beri herkes ölürse, tür komple biter.

"Einstein and Religion" - Max Jammer
“Daha derin bir anlamda, bilim insanları Tanrı’ya inanmayan insanlar değildir. Bilim, zayıf akıllı insanların sıradan hurafelerine karşı çıkar, ancak Tanrı’nın varlığını kesinlikle reddetmez.”

Isaac Newton
Bu en güzel sistem, Güneş, gezegenler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan düzen, ancak akıllı ve güçlü bir varlığın iradesinden kaynaklanabilir.” "The Principia: Mathematical Principles of Natural Philosophy"

Max Planck
Nereden gelirsek gelelim, bir Yaratıcı’ya inanmak zorundayız. Tanrı olmadan bilim mümkün değildir.”
"Religion and Natural Science"

Robert Boyle Modern Kimyanın Babası
Bilim, Tanrı’nın eserlerini anlamak ve O’nu daha iyi takdir etmek için bir araçtır.”
The Works of the Honourable Robert Boyle"

Francis Collins
DNA’nın keşfi, evrenin bilinçli bir zeka tarafından tasarlandığını gösteren güçlü kanıtlardan biridir.”
"The Language of God"

“Bizim dinimiz akla en uygun ve en doğal dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması gerekir.”
(Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 1, Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1959)

KİMSE BİLİMLE YARIŞAMAZ.

1739825000971.png

1739825017127.png

1739825027291.png

Geri