Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
kısaca benim görüşüme göre ,her şey kusursuz olsa bu işte bir ilahi güç vardır denir yani düşünsene hiçbir hastalık vs yok buda evrenin kendi kendine oluştuğu teorisini zayıflatır ama allah ne yapmış hastalıklar eklemiş böylece ne oluyor bilime göre evren kendiliğinden oluşmuş sizce kendiliğinde oluşan birşeyde hataların oluşması normal olmazmı gayet normal olur allahta bunu bildiği için hastalıkları eklemiş olabilir hastalıklar olunca insanlar ne der allah neden hastalık eklemiş allah insanları neden kusurlu yaratıyor ben islama inamıyorum diyen kişileri ayırmak için yapmış olabilir
Wow
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her şey tesadüfen olsaydı Ay çoktan Dünya 'ya çarpmış olur ve hayat son bulmuş olurdu.

Tesadüf, insanların anlam veremediği dir.
:) kütle çekimi şuan felç, ikna edemiyoruz, artık ben yokum dedi.

"Einstein and Religion" - Max Jammer
“Daha derin bir anlamda, bilim insanları Tanrı’ya inanmayan insanlar değildir. Bilim, zayıf akıllı insanların sıradan hurafelerine karşı çıkar, ancak Tanrı’nın varlığını kesinlikle reddetmez.”

Isaac Newton
Bu en güzel sistem, Güneş, gezegenler ve kuyruklu yıldızlardan oluşan düzen, ancak akıllı ve güçlü bir varlığın iradesinden kaynaklanabilir.” "The Principia: Mathematical Principles of Natural Philosophy"

Max Planck
Nereden gelirsek gelelim, bir Yaratıcı’ya inanmak zorundayız. Tanrı olmadan bilim mümkün değildir.”
"Religion and Natural Science"

Robert Boyle Modern Kimyanın Babası
Bilim, Tanrı’nın eserlerini anlamak ve O’nu daha iyi takdir etmek için bir araçtır.”
The Works of the Honourable Robert Boyle"

Francis Collins
DNA’nın keşfi, evrenin bilinçli bir zeka tarafından tasarlandığını gösteren güçlü kanıtlardan biridir.”
"The Language of God"

“Bizim dinimiz akla en uygun ve en doğal dindir. Ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dinin doğal olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması gerekir.”
(Kaynak: Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt 1, Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1959)

KİMSE BİLİMLE YARIŞAMAZ.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Hala kadın atıyor SHDJDNJSJSJDBDİDNEJSJ

---

1. Richard Dawkins:
"İnanç, gerçekleri görmekten alıkoyan bir delil yanlılığıdır."

2. Carl Sagan:
"Evrenin büyüklüğünü anlamak, bizim evrenin merkezinde olmadığımızı anlamamıza yardımcı olmalıdır."

3. Stephen Hawking:
"Eğer Tanrı var olsaydı, evrenin başlangıcına ve matematiksel denklemlerine dayanarak onu açıklayabilirdik."

4. Bertrand Russell:
"Din, insanları bilmeden teslim olmaya, düşünmeden inanmaya ve sorgulamadan kabul etmeye zorlar."

5. Neil deGrasse Tyson:
"Eğer insanlar evreni anlamaya devam ederlerse, inanmak zorunda oldukları hiçbir şey olmayacak."

6. Albert Einstein:
"Tanrı, zar atmaz. Evrenin temel yasalarını anlamak, Tanrı'yı anlamaktır."

7. Daniel Dennett:
"Din, çocukları zalimce bir şekilde aldatır, onları doğruyu yanlıştan ayırt edemez hale getirir."

8. James Randi:
"Gerçekten bir Tanrı olsaydı, her şeyin açık ve belirgin olduğu bir dünyada yaşardık."

9. Thomas Paine:
"Dinin amacı insanları eğitmek değil, onları korkutmak ve hükümetin düzenini sağlamaktır."

10. Sam Harris:
"Din, diğer insanların düşüncelerine zarar vermeden önce kesinlikle sınırlarını belirlemelidir."

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
yolcu arslan
Ateistler: Evren ve doğa tesadüfen (Random) oluşmuştur:

Evren ve doğa:

1739825372550.png

1739825358606.png

1739825421927.png

1739825433943.png

1739825457488.png

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
kısaca benim görüşüme göre ,her şey kusursuz olsa bu işte bir ilahi güç vardır denir yani düşünsene hiçbir hastalık vs yok buda evrenin kendi kendine oluştuğu teorisini zayıflatır ama allah ne yapmış hastalıklar eklemiş böylece ne oluyor bilime göre evren kendiliğinden oluşmuş sizce kendiliğinde oluşan birşeyde hataların oluşması normal olmazmı gayet normal olur allahta bunu bildiği için hastalıkları eklemiş olabilir hastalıklar olunca insanlar ne der allah neden hastalık eklemiş allah insanları neden kusurlu yaratıyor ben islama inamıyorum diyen kişileri ayırmak için yapmış olabilir
Kardeşim sence hastalık var diye bir insan bir yaratıcının olduğuna yönelebilir mi? Hastalık oldu bitti gitti diye bir şey yok. En basitinden bir grip olduğunda vücudunun vermiş olduğu tepkileri gözlemleyip bu düzeni oluşturanın bir yaratıcı olduğunu düşünebilirsin. Yazdığın şey saçma. Ben ya da başkası "her şey tesadüfen oluştu kendi kendine oluştu" yazmadı. Sizin bu argümana neden karşı bir şeyler yazdığınızı anlayamadım. Allah hastalık eklemiş diye bir şey olamaz. Bizim yaşadığımız evren yaratının düşünüp opsiyon ekleyeceği kadar basit değil. Bizim burda tartıştığımız şey fikirlerimizi size kabul ettirmek değil. Yazılan saçma şeylerin neden saçma olduğunu anlatmak ve üzerine eklemeler yaparak bilgi alış verişinde bulunmak. Ama Müslüman kardeşlerimiz hoşgörü dini adı altında dinlerini savunmak yerine bizleri küçük görüp aşağılayıp dalga geçiyor. Babacım şimdi her şeyi kenara bırak. Allah oku demiş araştır demiş. Kalkıp bize bu şekilde davranan adamlar mı bilgi sahibi, dinine bağlı?

Bak birader. Tek saçma bir argümanla tartışma kazandığını zannedip sana cevap verince oturduğun yerden ufak bir sırıtışla gururlanıyorsun. Sana anlatmaya çalışan onca insanın yazdığı şeyi okuyup birde dalga geçiyorsun. Yazık kafana. Az kullan bari primatlardan farkın kalsın

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Kardeşim sence hastalık var diye bir insan bir yaratıcının olduğuna yönelebilir mi? Hastalık oldu bitti gitti diye bir şey yok. En basitinden bir grip olduğunda vücudunun vermiş olduğu tepkileri gözlemleyip bu düzeni oluşturanın bir yaratıcı olduğunu düşünebilirsin. Yazdığın şey saçma. Ben ya da başkası "her şey tesadüfen oluştu kendi kendine oluştu" yazmadı. Sizin bu argümana neden karşı bir şeyler yazdığınızı anlayamadım. Allah hastalık eklemiş diye bir şey olamaz. Bizim yaşadığımız evren yaratının düşünüp opsiyon ekleyeceği kadar basit değil. Bizim burda tartıştığımız şey fikirlerimizi size kabul ettirmek değil. Yazılan saçma şeylerin neden saçma olduğunu anlatmak ve üzerine eklemeler yaparak bilgi alış verişinde bulunmak. Ama Müslüman kardeşlerimiz hoşgörü dini adı altında dinlerini savunmak yerine bizleri küçük görüp aşağılayıp dalga geçiyor. Babacım şimdi her şeyi kenara bırak. Allah oku demiş araştır demiş. Kalkıp bize bu şekilde davranan adamlar mı bilgi sahibi, dinine bağlı?

Bak birader. Tek saçma bir argümanla tartışma kazandığını zannedip sana cevap verince oturduğun yerden ufak bir sırıtışla gururlanıyorsun. Sana anlatmaya çalışan onca insanın yazdığı şeyi okuyup birde dalga geçiyorsun. Yazık kafana. Az kullan bari primatlardan farkın kalsın
Adamın her fotoğrafta , hiç pas geçmeden kadın attığının farkında mısın peki ? Jsjsjsjsjsjejdjd

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
Adamın her fotoğrafta , hiç pas geçmeden kadın attığının farkında mısın peki ? Jsjsjsjsjsjejdjd
Ya kanka ne diyim ki bu elemana? Her bir yorumu falso. Bırak kadın paylaşsın. Anca fotoğraflarda ya da tesadüfen görebilir kadınları bu kafayla

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Alihan YILMAZ
:) kütle çekimi şuan felç, ikna edemiyoruz, artık ben yokum dedi.
Kütle çekimi nedeniyle Ay'ın Dünya'ya düşmesi gerekmez mi?
Hani sen zıpladığın zaman düşüyorsun ya.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
Ya kanka ne diyim ki bu elemana? Her bir yorumu falso. Bırak kadın paylaşsın. Anca fotoğraflarda ya da tesadüfen görebilir kadınları bu kafayla
Dayı ben uzun zamandır böylesine denk gelmemiştim diyeceğim ama, geçen denk geldiğimizde ayrı bir olaydı jsjsnsjsj

Shsjjsjsjsjsjsbshshshsbshshshshsusjdhssuhshwuhsjsjshbshsbsysbsshhsbsusbahsushshshs

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,330
İsim
Berk Atmaca
Güneşin kütle çekimi, ayın kendi kütle çekimi, dünyanın kütle çekimi, diğer gezegenlerin kütle çekimleri vesaire. O kadar kolay olmuyor o işler.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Enes Budak
O işin bir matematiği var kanka, benim seni tutup çekmem gibi bir olay değil o, git birtane kütleçekimi videosu izle, benim sana anlatabileceğimden daha iyi anlatır.

Güneşin kütle çekimi, ayın kendi kütle çekimi, dünyanın kütle çekimi, diğer gezegenlerin kütle çekimleri vesaire. O kadar kolay olmuyor o işler.
Tuttum çektim, oldu. Sjsjus

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,753
Üyeler
168,193
Son üye
Ergunmert
Top Bottom