Ensar1453
80+ Bronze
- Katılım
- 24 Mayıs 2022
- Mesajlar
- 1,963
- Reaksiyon skoru
- 827
yok biri değiştiği zaman diğeride değişir zaten ikisi set olarak satılıyorBende onda şaşırdım hocam nasıl verdiniz diye
Hem zincir hem kayışsa 2x para mı ödüyoruz
yok biri değiştiği zaman diğeride değişir zaten ikisi set olarak satılıyorBende onda şaşırdım hocam nasıl verdiniz diye
Hem zincir hem kayışsa 2x para mı ödüyoruz
evetBirde hocam ds ile peagot servisine gidebiliyor muyuz aynı motor sonuçta
Aleyküm selam,Selamlar,
2024 Eylül ayında Ford Kuga 1.5 Ecoboost Titanium paket bir araç satın aldım. Öncelikle deneyimlerimden ve yaşadığım sorunlardan bahsetmek istiyorum. Aldığım araç, son makyajlı olan yeni kasa modeli.
İlk olarak, aracın yakıt tüketimi gereksiz derecede yüksek. Yazlık lastiklerle, Eylül ve Ekim aylarında hep ekonomik modda kullanmama, gaz ve fren kullanımına dikkat etmeme rağmen 10 litrenin altına inmedi. Kışa girerken kış lastikleri aldım ve araç üzerinde Continental markası geldiği için yine aynı markanın kış lastiklerini tercih ettim. Ancak soğuk havalarda da aynı şekilde dikkatli kullanmama rağmen yakıt tüketimi 12-13 litrenin altına düşmedi. Yani, 1.5 motor ve 3 silindir olmasına rağmen yakıt verimliliği neredeyse sıfır.
Bir diğer olumsuz yanı ise motor soğutma sistemi. Uzun süreli kullanım sonrasında bazı soğutma borularının kapak kısımlarından soğutma suyu sızdırıyordu. Bu bölgelerde kireçli kalıntılar oluştuğunu fark ettim ve temizleyerek tekrar sızdırıp sızdırmadığını kontrol ettim. Maalesef, temizledikten sonra da tekrar oluştu.
İç taban döşemesi de pek özenli kesilmemiş. Fabrikasyon çıkış itibarıyla düzgün kesilmemiş gibi duruyor ve bazı bölgelerde yamalı bir görüntü var. Ayrıca, arka koltuklardan birinin civatalarında gevşeme meydana geldi ve bozuk yolda çok fazla ses yapmaya başladı. Servise götürdüm ve tamir edildi. Ancak, aracın belli başlı noktalarından sürekli gelen trim sesleri var. Eğer sese karşı hassasiyetin varsa, bu araçtan uzak durmanı öneririm.
Peki, olumlu yönleri neler? Öncelikle, sınıfındaki bazı rakiplerine göre daha ağır bir araç. Ford’un yol tutuşu zaten genel olarak başarılıdır ve bunda da durum farklı değil. Vites geçişleri oldukça yerinde, hatta zaman zaman spor modda da kullandım ve bir problem yaşamadım. Frenleri güven veriyor ve sert, hafif bir basınçla bile oldukça etkili fren yapabiliyor. Viraj performansı da tatmin edici seviyede.
Ancak günümüz ekonomik koşullarında yakıt tüketimi çok önemli bir faktör. Yarım depo ile kalan menzil 230 km civarında, full depoda ise 470 km gösteriyor. Üstelik yoğun trafikte bu tüketim daha da artacaktır. Normal modda ve yoğun trafikte kullanımda 13.5 litrenin altına inmesi pek mümkün değil. Bu yüzden, kesinlikle hibrit motorlu bir SUV tercih etmeni öneririm. VAG grubu, Honda veya Toyota bu noktada iyi alternatifler sunuyor. Özellikle VAG grubunun iç malzeme kalitesi ve konforu çok daha yüksek.
İlk arabam 2006 model Ford Focus Titanium Ghia’ydı ve o araçtaki iç döşeme kalitesi ile koltuk konforu, yeni Ford modellerinde yok. Son yıllarda popülerleşen Skoda modelleri bu konuda daha başarılı. Yakıt açısından ise Toyota Corolla Cross’un 1.8 hibrit benzinli motoru oldukça ekonomik. Test sürüş videolarına bakarsan, şehir içinde ara ara gazlamalarla bile 4.5-5 litre civarında yakıt tükettiğini görebilirsin. Uzun yolda ise 3-3.5 litre gibi oldukça düşük bir tüketimle seyahat eden tanıdıklarım var.
Özetle, iç döşeme kalitesi, koltuk konforu ve yüksek yakıt tüketimi nedeniyle bu aracı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ancak yakıt senin için önemli değilse ve aylık 10-15 bin TL yakıt masrafı seni zorlamazsa, ayrıca trim sesleri de seni rahatsız etmeyecekse, o zaman tercih edebilirsin. Ben memnun kalmadığım için aracı doğrudan sattım ve ne yazık ki zararına elden çıkardım. Yeni Kuga modellerinin ikinci elde pek tutulan araçlar olmadığını da belirtmek isterim.
Sonuç olarak, şahsi tavsiyem Honda, Skoda veya Toyota gibi markalara yönelmen olur. Bu tamamen kendi deneyimlerime dayanarak olabildiğince objektif şekilde aktardığım bir değerlendirmedir.
Kampanya ve kredi imkanlarını satış rakamları çok düşük olduğu için yapıyorlar zaten. Yani öyle bir arabayı Türkiye şartlarında satmaları zor. Kredi kampanyasını ise yine Ford'un içinde bulunduğu Koç grubunun Koç Finans üzerinden yapıyorlar ya da Yapı Kredi üzerinden kullandırılıyor. Dediğim gibi uzak durulması gereken bir araç. Bahsettiğim markalara yönelebilirsin ki bi önceki aracım 2017 model skoda superb idi. 1.4 tsi motor ve çok memnundum. Suv kategorisi düşünüyordum diye sattım Ford ise tesadüf etti ve 0 faizli kredi kampanyası ile aldım. Keşke almasaydım. Hayatımda duyacağım en büyük pişmanlıklardan biri oldu. Bir daha Ford'u tercih etmem. Verilen paraya yazık.Aleyküm selam,
Bu uzun ve detaylı yazın için teşekkür ederim
Adaşımda benim gibi japoncu çıktıbizim 2008 civic bile motor mekanik olarak daha sağlam desene kugaya göre. Zaten kuga almak gibi bir düşüncem yoktuda kampanya ve kredi imkanı olunca bi acaba demiştim yoksa o fiyata suv olarak birçok alternatif araç var şuanda aklimda kalan modeller 2025 sportage, ds7, Qashqai ya da belki crv
Crv kuzenimde vardi yol sesi biraz fazla alıyor demişti ama çokta sorun olacağını sanmıyorum japonlarda alışılmış bir durum
Aslında dediğiniz gibi Toyota'nın 1.8leride düşünülebilir ama şuanda kafamda suv olarak bu 3 araç var
Teşekkürler hocam o zaman ford defterini kapattıkKampanya ve kredi imkanlarını satış rakamları çok düşük olduğu için yapıyorlar zaten. Yani öyle bir arabayı Türkiye şartlarında satmaları zor. Kredi kampanyasını ise yine Ford'un içinde bulunduğu Koç grubunun Koç Finans üzerinden yapıyorlar ya da Yapı Kredi üzerinden kullandırılıyor. Dediğim gibi uzak durulması gereken bir araç. Bahsettiğim markalara yönelebilirsin ki bi önceki aracım 2017 model skoda superb idi. 1.4 tsi motor ve çok memnundum. Suv kategorisi düşünüyordum diye sattım Ford ise tesadüf etti ve 0 faizli kredi kampanyası ile aldım. Keşke almasaydım. Hayatımda duyacağım en büyük pişmanlıklardan biri oldu. Bir daha Ford'u tercih etmem. Verilen paraya yazık.
Çok sağolun hocam yorumlarınız ve deneyimlerinizi aktardığınız için. Benim arkadaşımın ailesi düşünüyordu kugayı aldılarda. Onların üretimini tam hatırlamıyorum ama 0 almışlardı daha sorunda çıkmadı sanırım.Merhabalar,
Konu biraz eski kalmış olabilir ama araştıran insanların karşısına çıkabilir diye bilgilendirme yapmak istedim yine de.
2025 model ST-Line Kuga sahibiyim yaklaşık 22bin km yol yaptım. Bugüne kadar 10’dan fazla C segmentte araç kullanma şansım oldu hem sedan hem SUV.
Kuga’nın çok yakması, süspansiyonun konforsuz oluşu ve konsolun yeni nesil araçlar kadar eğlenceli bol oyuncaklı olmayışı gibi 3 önemli eksisi var, ama tüm bunlara rağmen araçtan çok memnunum ve asla değiştirmeyi düşünmüyorum.
Sebeplerini sıralayacak olursak;
Bu sınıftaki (C-SUV) araçlar arasında gerçekten araba kullandığını hissettiğim tek araba Ford Kuga oldu. Özellikle sedandan SUV’a geçecek arkadaşlar bu farkı daha net anlayacaktır. SUV araçlarda D veya Premium Segment değilse çok kötü yol tutuşu, viraj kabiliyeti, rüzgar direnci problemleri var ve uzun yolda hiç keyif vermiyorlar. Sportage, Tucson vs. maalesef hepsinde aynı hissiyat mevcut. Ölü hissiz bir direksiyon ve şeritte zor duran bir araç kullanıyorsun SUV almak istediğinde. Kuga bu anlamda aralarından bariz şekilde sıyrılıyor. Kesinlikle sedan seviyesinde bir sürüş hissiyatı ve keyfi veriyor. Bu dediğim belki titanyum pakette daha zayıftır, ama kesinlikle sınıfının lideri. Bendeki ST-Line, spor şasi ve süspansiyon mevcut.
Ford gerçekten görsel albeni anlamında çağı yakalayamadı buna katılıyorum, ancak öte yandan da aracın direksiyon hissiyatı, şasi kararlılığı, kapı tokluğu, boya kalınlığı gibi ilk etapta farkedilmeyen ama uzun kullanımda ortaya çıkacak konuların tamamında ne japon ne çin grubu Kuga ile maalesef yarışamıyor. Bariz şekilde Amerikan kalitesini korumaya geleneksel kalmaya, “gerçek” araba olmaya devam ediyor Kuga. Alırken kriteri görsel olmayan bu detayları da önemseyen insanlar için kesinlikle önemli detaylar olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. En basitinden örnek vermek gerekirse sıfır olmasına rağmen içim rahat etsin diye ekspere götürmüştüm aldıktan hemen sonra, boya ölçümünde kalınlık 190 mikron seviyeleri çıktı. Usta "abi yeni arabaların çoğunda 130-140 mikron boya var 3-5 seneye güneş yanığı için geliyorlar, senin araba iyiymiş" yorumu yaptı. Audi mercedes dışında bu kalınlıkta boya kullanan marka kalmadı.
Ek olarak şunu da eklemek lazım: Bu aracın ilk seri üretimlerinde 2024 Eylül öncesi olan yeni kasa üretimlerde kronik bir motor suyu soğutma arızası yaşandı. Benim aracımda da bu sorun çıktı. Motor kapağından dökülen metal talaşlar ısı sensorünü tıkadığı için yaşanan yazılımsal bir hata. Ama düzeltmek için de silindir kapağının değişimi gerekiyor.
Bu işlem için servise gittiğimde, Ford 225.000 TL Değer kaybı ödemesi ile beraber silindir kapağı değişimi önerdi bana. Kabul etmediğimde aracımı 2025 model aynı kasa ile cüzi bir miktar ödeme karşılığı yeniledi. Yeni aracımda bu sorun yok, tamamen düzelmiş. Alırken ikinci el alacaksanız bu detaya dikkat edin, sıfır veya 2025 üretimli ikinci el alacaksanız zaten sorun yok. Facebook ve şikayet var daki postların yorumlarında bakarsanız bu yaklaşımı 2024 Kuga alan herkese yaptığını görürsünüz. İstisnasız herkese değer kaybı ödemesi de yaparak kapağı değiştirip sorununu çözdüler, benim gibi bunu da reddeden olursa araç yenilemeye kadar gittiler.
Her markada makyaj sonrası çıkabilen hatalar olabiliyor, benim bizzat bildiğim mağdur arkadaşım var, marka hatasının arkasında durmadığı için mahkemelik olan (Fransız menşeili bir markada). Dolayısıyla Ford yaşayacağınız olası sorunlarda da Amerikan kalitesini ve müşteri memnuniyeti anlayışını devam ettiriyor, malının arkasında duruyor, hata varsa kabul edip sizi mağdur etmiyor. Bu detaylar da servet ödeyerek araç aldığımız ve her markanın karlılık endişesiyle kaliteyi git gide düşürdüğü bu ortamda oldukça önemli.