Biraz anlatabilir misin dostum. Açılan bir kaç konuda kullanmayan arkadaşlar sallayıp durmuş.
anlatayım hemen sıkıntı yok.
sağda solda bu klavyeye çok sallıyorlar. hatta discordun açık olduğu dönemlerde bir sunucuda g413 kullanıyorum demiştim ve birisi dalga geçer gibi gülüp bana kendi yazdığı technopat forumundan bir g413 incelemesi attı ve çok ağır eleştirmişti klavyeyi. neyse ben kendi görüşlerime geleyim.
sessiz olması için brown switch olduğundan bu klavyeyi seçmiştim. switch sessiz fakat keycapler tuşa basıldığında blue switch gibi ses yapıyor fakat ses tok ve hoş. (tuşlara yumuşak basarsanız çok ses yapmıyor.)
keycapsler parmağınızı üstünde gezdirdiğinizde olduğu yerde sallanma yapıyor ama kullanıma bir etkisi yok.
gövdesi alüminyum olduğu için sağlam ve güvenilir hissettiriyor. ışık modları falanda var ama ben normal düz ışık modunda kullanıyorum.
bu klavyeye yakışırmıydı emin değilim ama rgb olsa fena olmazmış. beyaz ışıkda ayrı bir karizma katıyor tabii.
tkl olduğu içinde alandan tasarruf konusunda falan mükemmel.
klavyenin eksi tarafları ise şöyle:
logitech g hub desteği yok.
internette keycapslerinin satıldığı doğru düzgün bir yerde bulamadım.
siyah olduğu için toz/kir üstünde çok belli oluyor. (keycaps çıkarma aparatınız yoksa alın, temizlerken işiniz kolaylaşır.)
space tuşunun sesi çok hoşuma gitmedi. biraz daha tok bir ses olabilirdi.
shift tuşu küçük gibi ama kolayca alışılıyor.