Neler Yeni

Ryzen 5 7500F için sistem tavsiyesi ve öneri

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Oğuzhan Akıllı
Değerli arkadaşlar görseldeki ürünleri aldım. İşlemci ve kasayı peşin paraya aldım. Anakart, M.2 ve RAM'leri kredi kartına peşin fiyatına 9 taksitle aldım. Şu an için eksikler: Ekran kartı, 750W güç kaynağı, monitör, klavye, mouse ve kulaklık.

Sizce işlemci ve anakart nasıl? Sizce değiştirmeli miyim?

Ekran kartını 2. el düşünüyorum, bütçem bunları ödeyene kadar zor, sadece AM5 güçlendirme kiti daha alacağım. Ryzen 5 7500F ile darboğaz yapmayacak ekran kartı öneriniz nedir?

Sistemi DDR4 yapsam 2-3 bin cebime kalır ama buna değmez diye düşünüyorum.

Ayrıca Monitör olarak darboğaz yaşamamak için illa 2K monitör mü almalıyım? Bütçe olarak monitörü 4-6 Bin TL arası düşünüyorum çünkü bunun altına monitör yok diye biliyorum. (27 inç 180-200 Hz bir monitör yeter diye düşünmüştüm.)

Klavye için de silent switch (ultra sessiz) klavye düşünüyordum, klavyeye de 2-3 bin ayırmak istiyorum. (Yakında baba olacağım, klavyeyi de hızlı kullandığım için bebeyi uyandırmak istemiyorum :D)

Mouse: Razer deatheadder V3 kullanıyordum 8000Hz kadar çıkan iyi bir mouse du ama elimi çok terletiyordu ve kabaydı. Logitech 203 falan ucuz yollu düşünüyorum.
Soğutucuya karar vermedim.

Böyle yapınca da sistem resmen 50-60 bine denk gelecek, sizce mantıklı mı?

Ekran kartını düşünmedim hepsiburada dan premium karta peşin fiyatına 9 taksit alabiliyorum.

2. El Alırsamda 13-15 yeter diye düşünüyorum.

Psu için 750wolt moduler lazım. En ucuzu ve coil whine sesi olmayan.

Klavye : Silent switch olmalı ( Ultra sesiz) en ucuzu
Mouse : ucuz yolluda olur logitech 203 gibi mesela

Ekler

• Screenshot_2025-03-08-22-53-36-282_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-03-08-22-53-36-282_com.android.chrome.jpg
    379.9 KB · Hit: 49
  • IMG_20250308_214112.jpg
    IMG_20250308_214112.jpg
    208 KB · Hit: 49
Son düzenleme:

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
efe araci
Değerli arkadaşlar görseldeki ürünleri aldım
İşlemci ve kasayı peşin paraya aldım.
Anakart,m2,ramleri kredi kartına peşin fiyatına 9 taksitle aldım.
Şuan için Eksikler Ekran kartı , 750wolt güç kaynağı , monitör , klavye,mouse kulaklık kaldı
Sizce işlemci ve anakart nasıl ?
Sizce değiştirmelimiyim ?
Ekran kartını 2. El düşünüyorum bütçem bunları ödeyene kadar zor sadece am5 güçlendirme kiti daha alacağım.
Sistemi ddr4 yapsam 2-3 bin cebime kalır ama buna deymez diye düşünüyorum.
Ryzen 5 7500F ile dar boğaz yapmayacak ekran kartı öneriniz nedir ?
Ayrıca Monitör olarak darboğaz yaşamamak için illa 2k monitör mü almalıyım ?
Bütçe olarak monitör 4-6 Bin TL arası düşünüyorum çünkü bunun altına monitör yok diye biliyorum.(27 inç 180-200 hz bi monitör yeter diye düşünmüştüm.)
Klavye için de silent switch(ULTRA SESSİZ) klavye düşünüyordum klavyeyede 2-3 bin ayırmak istiyorum (Yakında baba olacağım klavyeyide hızlı kullandığım için bebeyi uyandırmak istemiyorum :D )
Mouse: razer deatheadder v3 kullanıyordum 8000hz kadar çıkan iyi bir mouse du ama elimi çok terletiyordu ve kabaydı. Logitech 203 falan ucuz yollu düşünüyorum.
İşlemci soğutucusuna karar vermedim.
Böyle yapınca da sistem resmen 50-60 bine denk gelecek sizce mantıklı mı ?
hocam öncelikle baba olduğunuzu görünce yüzüme bi gülümseme oluşturdunuz :D tebrik ederim.
seçtiğiniz parçalar çok iyi
7500f ile çoğu ekran kartı darboğaz yapmaz ve hayır 2k zorunlu değil 2k zorunlu olması için 7800xt den daha yüksek bir karta sahip olmalısınız e benim de size önerim 7800xt olacaktı 19k diyata ama diyorsanız bütçem var 9070XT yanınada güzel bir 2k monitör çekersiniz aldığınız bütün parçaları yazarsanız süper olur psuyu merak ettim.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
856
İsim
Fettah Özalp
Allah analı babalı büyütsün

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Göksel
9070xt 7500f 2k monitör veya 4k miss combo

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Oğuzhan Akıllı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam öncelikle baba olduğunuzu görünce yüzüme bi gülümseme oluşturdunuz :D tebrik ederim.
seçtiğiniz parçalar çok iyi
7500f ile çoğu ekran kartı darboğaz yapmaz ve hayır 2k zorunlu değil 2k zorunlu olması için 7800xt den daha yüksek bir karta sahip olmalısınız e benim de size önerim 7800xt olacaktı 19k diyata ama diyorsanız bütçem var 9070XT yanınada güzel bir 2k monitör çekersiniz aldığınız bütün parçaları yazarsanız süper olur psuyu merak ettim.
Aslan gardaşım teşekkür ederim. 😊
RX 7800XT Nitro düşünüyordum ekran karı olarak peşin fiyatına taksite alabilirim ama sırayla alacağım belki diğer parçalara bütçe ayırıp ekran karını 2. El daha düşükte alabilirim. Sitelere baktım illa 2kda kullanın yazıyordu bende ne yapsam bilemedim. 27 inç 1080p yeter diye düşünmüştüm ne güzel . Fps kaybı yada drop yaşarmıyım sence?

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
efe araci
Hocam öncelikle parçalar çok güzel fakat fp olmaktan çok uzak kalıyor bu seferde.
fp olmasına gerek yok ya eğer kalite performans istiyorsa seçtiği parçalar güzel ve bence gayet fp.
Mesaj otomatik birleştirildi:

RX 7800XT Nitro düşünüyordum ekran karı olarak peşin fiyatına taksite alabilirim ama sırayla alacağım belki diğer parçalara bütçe ayırıp ekran karını 2. El daha düşükte alabilirim. Sitelere baktım illa 2kda kullanın yazıyordu bende ne yapsam bilemedim. 27 inç 1080p yeter diye düşünmüştüm ne güzel . Fps kaybı yada drop yaşarmıyım sence?
1080p de kullanıyorum çoğu oyunu 2k dan daha çok performanslı oynuyorsunuz ben şu ana kadar darboğaz sorunu yaşamadım ama eğer yaşarsanız amdnin sanal çözünürlük ayarını aktif edip oyundaki ayardan 2k çözünürlüğü seçip 1080p de darboğaz olmadan kullanabilirsiniz ben 1080p de sorun yaşamadım ve allah analı babalı büyütsün :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Oğuzhan Akıllı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Allah analı babalı büyütsün
Allah razı olsun gardaşım.
9070xt 7500f 2k monitör veya 4k miss combo
Kral buna pek bütçe dayanmaz :D
Hocam öncelikle parçalar çok güzel fakat fp olmaktan çok uzak kalıyor bu seferde.
Bu yüzden 1080p bi monitör alayım diyorum ekran kartını düşük bir model tutabilirim 2. El.
Diğer parçalar için tavsiye lazım

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
efe araci
nitro almanız şart değil aslında Pure modelini alsanız size yetecektir nitro biraz pahalı ve 3-5k daha verip 7900xt alabiliyorsun 2. elde bir sürü 7000 serisi kart çıkmıştır facebook sitelerine ve sarı siteye bakmanızı öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Oğuzhan Akıllı
fp olmasına gerek yok ya eğer kalite performans istiyorsa seçtiği parçalar güzel ve bence gayet fp.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1080p de kullanıyorum çoğu oyunu 2k dan daha çok performanslı oynuyorsunuz ben şu ana kadar darboğaz sorunu yaşamadım ama eğer yaşarsanız amdnin sanal çözünürlük ayarını aktif edip oyundaki ayardan 2k çözünürlüğü seçip 1080p de darboğaz olmadan kullanabilirsiniz ben 1080p de sorun yaşamadım ve allah analı babalı büyütsün :D
Gardaşım valla adamsın içime bi su serptin instagram adresini verebilirmisin özelden bi kaç bişey daha sorsam

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
efe araci
Gardaşım valla adamsın içime bi su serptin instagram adresini verebilirmisin özelden bi kaç bişey daha sorsam
burdaki dmden yazabilirsin :D telefonum şu an tamirde o yüzden bakamıyorum :uzgunpeepo:

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mert
Değerli arkadaşlar görseldeki ürünleri aldım. İşlemci ve kasayı peşin paraya aldım. Anakart, M.2 ve RAM'leri kredi kartına peşin fiyatına 9 taksitle aldım. Şu an için eksikler: Ekran kartı, 750W güç kaynağı, monitör, klavye, mouse ve kulaklık.

Sizce işlemci ve anakart nasıl? Sizce değiştirmeli miyim?

Ekran kartını 2. el düşünüyorum, bütçem bunları ödeyene kadar zor, sadece AM5 güçlendirme kiti daha alacağım. Ryzen 5 7500F ile darboğaz yapmayacak ekran kartı öneriniz nedir?

Sistemi DDR4 yapsam 2-3 bin cebime kalır ama buna değmez diye düşünüyorum.

Ayrıca Monitör olarak darboğaz yaşamamak için illa 2K monitör mü almalıyım? Bütçe olarak monitörü 4-6 Bin TL arası düşünüyorum çünkü bunun altına monitör yok diye biliyorum. (27 inç 180-200 Hz bir monitör yeter diye düşünmüştüm.)

Klavye için de silent switch (ultra sessiz) klavye düşünüyordum, klavyeye de 2-3 bin ayırmak istiyorum. (Yakında baba olacağım, klavyeyi de hızlı kullandığım için bebeyi uyandırmak istemiyorum :D)

Mouse: Razer deatheadder V3 kullanıyordum 8000Hz kadar çıkan iyi bir mouse du ama elimi çok terletiyordu ve kabaydı. Logitech 203 falan ucuz yollu düşünüyorum.
Soğutucuya karar vermedim.

Böyle yapınca da sistem resmen 50-60 bine denk gelecek, sizce mantıklı mı?
Güle güle kullanın hocam neredeyse aynı parcalari almışız sizle bende bugün sipariş geçtim bir tek kasa (psu ile beraber) ve ekran kartı kaldı

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Oğuzhan Akıllı
İhtiyacım ve tavsiyenizi istediğim ürünler

Ekran kartı
Monitör :27 inç f/p
Psu : 750 wolt moduler
Klavye : Silent switch ( Ultra sessiz )
Mouse : Logitech ( f/p )

Top Bottom