Neler Yeni

DİŞ HEKİMLİĞİ DEVAMSIZLIK

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Beckham
Arkadaşlar selam diş hekimliği 1. Sınıf öğrencisiyim.Sitede teorik dersler için yüzde 70 devam zorunluluğu var diyor.Bu her ders için mi geçerlidir? Mesela 29 hafta biyokimya dersi alıyoruz.Bunun yüzde 30 u 8 hafta falan yapıyor.8 hafta gitmeme hakkım mı oluyor? Tam anlayamadım öğrenci işlerinde de kimse yoktu soramadım.Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.Galiba devamsızlıktan sınıfta kalacağım.

Strekeos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Arnold
Arkadaşlar selam diş hekimliği 1. Sınıf öğrencisiyim.Sitede teorik dersler için yüzde 70 devam zorunluluğu var diyor.Bu her ders için mi geçerlidir? Mesela 29 hafta biyokimya dersi alıyoruz.Bunun yüzde 30 u 8 hafta falan yapıyor.8 hafta gitmeme hakkım mı oluyor? Tam anlayamadım öğrenci işlerinde de kimse yoktu soramadım.Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim l.
Üniversite ders devamsızlıkları ders sayısına göre hesaplanır, örneğin 40 ders varsa toplamda %30 devamsızlık hakkında maksimum 12 derse gitmeme hakkın var. Yine de ben olsam zorlamaz en kötü imza ile çözmeye çalışırdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Beckham
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üniversite ders devamsızlıkları ders sayısına göre hesaplanır, örneğin 40 ders varsa toplamda %30 devamsızlık hakkında maksimum 12 derse gitmeme hakkın var. Yine de ben olsam zorlamaz en kötü imza ile çözmeye çalışırdım.
Her hafta 2 ders var 29 haftada 58 ders yüzde 30 u yine 17 ders falan oluyor yine 8 hafta falan galiba. Ben 5 hafta gitmedim hastane randevularim hep aynı gün oluyordu rapor da almadım Valla sınıfta kalicam diye korkuyorum sadece biyokimya dersine gitmedim bu arada diğer derslere full gittim

Strekeos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Arnold
Her hafta 2 ders var 29 haftada 58 ders yüzde 30 u yine 17 ders falan oluyor yine 8 hafta falan galiba. Ben 5 hafta gitmedim hastane randevularim hep aynı gün oluyordu rapor da almadım Valla sınıfta kalicam diye korkuyorum sadece biyokimya dersine gitmedim bu arada diğer derslere full gittim
Yanlış bilmiyorsam dönem dönem hesaplıyorlar, 29 hafta olmaması lazım o toplamın. Yine de alttan alma varsa sadece o dersten kalırsın seneye alttan alır sınavına girer geçersin. Ya da hocanın odasına gidip durumu anlatabilirsin neden önceden haber vermedin der ama belki yardımcı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Beckham
Yanlış bilmiyorsam dönem dönem hesaplıyorlar, 29 hafta olmaması lazım o toplamın. Yine de alttan alma varsa sadece o dersten kalırsın seneye alttan alır sınavına girer geçersin. Ya da hocanın odasına gidip durumu anlatabilirsin neden önceden haber vermedin der ama belki yardımcı olur.
Dişte dersler yıllık oluyor alttan ders alma da yok direkt sınıfta kalıyorsun.Valla kafayı yicem önceki hoca yoklama almıyordu Dönem boyu ben gireceğim dedi o girmemis derse diğer hoca da full imza almış

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Arkadaşlar selam diş hekimliği 1. Sınıf öğrencisiyim.Sitede teorik dersler için yüzde 70 devam zorunluluğu var diyor.Bu her ders için mi geçerlidir? Mesela 29 hafta biyokimya dersi alıyoruz.Bunun yüzde 30 u 8 hafta falan yapıyor.8 hafta gitmeme hakkım mı oluyor? Tam anlayamadım öğrenci işlerinde de kimse yoktu soramadım.Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.Galiba devamsızlıktan sınıfta kalacağım.
Gitmeme hakkı diye bir şey yok. Mazeret nedeniyle devamsızlık yapılır. Bizim halkımız çarpıklaştırıyor.
Teorik ders olması şartıyla %30 devamsızlık yapma hakkınız bulunuyor. Yalnız derslerin dönemlik mi yıllık mı ona göre önem arz eder bu durum.

Strekeos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Arnold
Dişte dersler yıllık oluyor alttan ders alma da yok direkt sınıfta kalıyorsun.Valla kafayı yicem önceki hoca yoklama almıyordu Dönem boyu ben gireceğim dedi o girmemis derse diğer hoca da full imza almış
Yapacak bir şey yok bu güne kadar durum nedir diye kontrol etmediysen tamamen senin suçun, adam yapması gerekeni yapmış. 1 sene en azından rahat bir okul dönemi seni bekliyor bu şekilde de bakabilirsin.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,063
İsim
Oğuz
29 hafta nasıl alıyorsun onu anlamadım. Bir dönem 7.5 ay mı sürüyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Beckham
Gitmeme hakkı diye bir şey yok. Mazeret nedeniyle devamsızlık yapılır. Bizim halkımız çarpıklaştırıyor.
Teorik ders olması şartıyla %30 devamsızlık yapma hakkınız bulunuyor. Yalnız derslerin dönemlik mi yıllık mı ona göre önem arz eder bu durum.
Derslerimiz yıllık ben de hastaneye rutin kontrole gittiğim için gidemedim derse zaten rapor falan da almadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

29 hafta nasıl alıyorsun onu anlamadım. Bir dönem 7.5 ay mı sürüyor?
Yıllık 29 hafta

şerif23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Şerif
%30 devamsızlık hakkın var. Bu tüm dersler için toplam süre tıp ve dişte ders ayrımı yok. Teorik pratik ayrımı var. Bir komite döneminde bu süreyi aşarsan sınavına giremezsin. Eğer yıllık bazda %30u geçtiysen final sınavına da giremiyorsun. Bizim fakültede öyleydi.

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
%30 devamsızlık hakkın var. Bu tüm dersler için toplam süre tıp ve dişte ders ayrımı yok. Teorik pratik ayrımı var. Bir komite döneminde bu süreyi aşarsan sınavına giremezsin. Eğer yıllık bazda %30u geçtiysen final sınavına da giremiyorsun. Bizim fakültede öyleydi.
Toplam değil. Her ders kendi içerisinde ayrı.
Derslerimiz yıllık ben de hastaneye rutin kontrole gittiğim için gidemedim derse zaten rapor falan da almadım

Yıllık 29 hafta

JeyliBon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
409
İsim
Ahmet Aslan
Ben tıp okuyorum bizim fakültede yıllık planda kaç teorik ders olduğu yazılı olur zaten farklı ders farketmeksizin o toplam ders sayısının %70 ine girmek zorundasın prarikler ayrı tabi

Bizim fakültede öyle değil hocam değişiyo o

şerif23

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Şerif
Bu dediğiniz başka bölümler için olabilir ama tıp ve diş hekimliği ayrı sınavlara gitmez ilk 3 yıl. Tüm derslerin karışık olduğu komite sınavına girer. Devamsızlık da ona göre hesaplanır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,894
Üyeler
169,787
Son üye
SansiGunes
Top Bottom