Ted Mosby
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 7,757
Koskoca ABD geçen kendi b*kunda boğulduTiktok yararlı bir uygulama olsaydı koskoca ABD yasaklatmaya çalışmazdı.
Koskoca ABD geçen kendi b*kunda boğulduTiktok yararlı bir uygulama olsaydı koskoca ABD yasaklatmaya çalışmazdı.
Doğru,ben zaten konu sahibi arkadaşın tiktok yararlı diyene kadarki düşüncelerine katılıyordum.Zaten aynı fikiri savunuyorsunuz diye "kölesiniz" demiyoruz ki, bunu "kölelik" seviyesinde yapanlar hakkında konuşuyoruz. Ben de TikTok'un yararlı bir uygulama olduğunu fakat ülkemizde yanlış kullanıldığını düşünüyorum. TikTok ülkemiz için yararsız bir uygulamadır. Fakat ben "TikTok çekenler/izleyenler benden düşük seviyededir" de demiyorum, kimin ne olduğunu bilemeyiz. Bu işi hakkıyla yapanlar da var saçmalayanlar da var. Sanırım %95'lik kısım saçmalıyor (kısa bir gezintim sonucu yorumluyorum) fakat %5'lik kısım için de aynı yorumu yaparsak genelleme yapmış oluruz. Yoksa ben de TikTok'u Türkiye için kötü buluyorum, ben de Enes Batur'un içeriklerinin kötü olduğunu düşünüyorum, çocuk kanalları çocuklar içindir ama yetişkinler "çocuk kanalları IQ düşürücüdür" dediğinde "bırakın çocuklarınız izlesin, çocuklarınız yorum yapsın. Sizin zeka seviyeniz, bilmişliğiniz için hazırlanmıyor zaten o programlar." diyebiliyorum.
ABD kötü bir devlet ama bizim düşmanımız olduğu için.Dünya da kafa tutan yok farkındaysan gelişmişlikte.Fakat o devlet ABD olursa bu geçerli değil.
Düşünce köleliği benim adlandırdığım bir şey bu şeyin anlamı varmı bilmiyorum.
Düşünce köleliği : Yani insanların başka insanların yaptığı şeyi yapması
Mesela biri bu yemek kötü derse ve bu ünlü biriyse onun fanları yemeği sevsede kötü der.
Bu bilimsel olarak açıklanmış bir şey.
Bunun örnekleri arasında GTA SA, GTA 3, GTA VİCE CİTY gibi oyunlar güzel değil adamların kafası kare.
Ama adında old olan herhangi bir instagram sayfası bu oyunları beğeniyoruz demesi ile başladı(old'dan kastımı instagrama old yazıp türkçe sayfalara bakarsanız anlarsınız)
Yada veletler minecraft oynar!
Aptallar enes batur izler!
Çocuk kanalları IQ düşürücüdür!
TikTok utanç vericidir!
Netflix eşcinselliğe özendiriyordur!
Gibi lafları hep duyuyoruz
Ama bunlar gerçek değil.
Çocuk kanalları : çocuklar için hazırlanan videolar atan youtube kanallarının çok izlenmesinden ve birinin bunu demesinden ibaret
TikTok : Müzik arkasında video atan kişilere eleştiri kanallarının video bulamayıp TikTok utanç vericidir demesinden ibaret.
Netflix : İnsanların para verip aldığı ve çocuklar ve yetişkinler için kategorilere olan dizi/film izleme platformu bir ebeveynin lafından ibaret.
İnsanlar başka sözlerin havalı/cool olduğunu düşünüp tekrarlıyor diyeride aynısını diyor kısır döngüye giriyor
İnsanalar bunun yüzünden itediği çoğu şeyi alay konusu olmaktan korktuğu için yapamıyor
Hımmm nasıl olmuş o merak ettim atarmısın?Koskoca ABD geçen kendi b*kunda boğuldu
Modern barbarlık/hırsızlık ile karıştırmamak lazım.ABD kötü bir devlet ama bizim düşmanımız olduğu için.Dünya da kafa tutan yok farkındaysan gelişmişlikte.
Evet,minecraft velet oyunudur falan diyorlar ya cidden saçma buluyorum.Kitlesinin çoğu küçük yaşta ama bunun yapımcıları kalkıpta 5 6 yaşında çocuk oynasın diye yapmadı.Buna şey deniyordu, neydi ya unuttum, ben toplum koyunluğu derim biri bir şeye böyledir dediğinde diğerlerinin de tamam öyledir diyip kabullenmesi.
George Floyd olayıHımmm nasıl olmuş o merak ettim atarmısın?
Nasıl mi oldu ? Trumpin küçük ergen gibi Çinle sataşmasını görmüyor musun ? Coronayi ne kadar kötü yönettiğini ??Hımmm nasıl olmuş o merak ettim atarmısın?
Tabii ki amerika dediğimiz barbar savaş yanlısı bir ülke ama ben aldıkları kararı doğru buluyorum.Yiğidi öldür hakkını yemeModern barbarlık/hırsızlık ile karıştırmamak lazım.
Ekonomi kendi kendinemi iyi oluyor farkındaysan dolar 7 TL ye dayandı.Nasıl mi oldu ? Trumpin küçük ergen gibi Çinle sataşmasını görmüyor musun ? Coronayi ne kadar kötü yönettiğini ??
Adamlarda şuanda bir şey değişmemesinin nedeni adamların ekonomisi çok güçlü o yüzden kontrol edebiliyorlar her şeyi.
ayrıca bir iş adamının Cumhurbaşkanı olması sence ne kadar doğru?
Dostum sen şuanda diğer saydığım maddeleri okumayıp direk buna mi yorum yazdın?Tabii ki amerika dediğimiz barbar savaş yanlısı bir ülke ama ben aldıkları kararı doğru buluyorum.Yiğidi öldür hakkını yeme
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ekonomi kendi kendinemi iyi oluyor farkındaysan dolar 7 TL ye dayandı.
E adamın ülkesinden çok kayıp oldu,yönetemedi o da Çin'e haklı olarak kızdı inan herkes Çin'e olmadık şeyler yedikleri için kızıyor.Bizim ne suçumuz vardı.Yarasadan başka yicek birşeymi bulamamışlar Trump ı biliyorsun kafası bozuk medyaya dile getirmiş o yüzden büyüdü konuNasıl mi oldu ? Trumpin küçük ergen gibi Çinle sataşmasını görmüyor musun ? Coronayi ne kadar kötü yönettiğini ??
Adamlarda şuanda bir şey değişmemesinin nedeni adamların ekonomisi çok güçlü o yüzden kontrol edebiliyorlar her şeyi.
Adamların ekonomisiyle Dolar/TL arasındaki bağlantıyı bir ben mi sağlayamıyorumTabii ki amerika dediğimiz barbar savaş yanlısı bir ülke ama ben aldıkları kararı doğru buluyorum.Yiğidi öldür hakkını yeme
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ekonomi kendi kendinemi iyi oluyor farkındaysan dolar 7 TL ye dayandı.
Trump mı iş adamlığından cumhurbaşkanı olmuş?Nasıl mi oldu ? Trumpin küçük ergen gibi Çinle sataşmasını görmüyor musun ? Coronayi ne kadar kötü yönettiğini ??