korkusuzberitan
80+
- Reaksiyon skoru
- 53
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Macden yüklemeye çalıştım iso yu da o fark yatwtıe mıbilemiyorum ki, daha önce hiç ryzen de bu problemi görmedim...
Macden yüklemeye çalıştım iso yu da o fark yatwtıe mıbilemiyorum ki, daha önce hiç ryzen de bu problemi görmedim...
Hocam bu intel işlemciler içinBu çözüm olur umarım.
Ryzen sistemlerde bu sorun olmuyor diye biliyorum. Yazdırdığınız windows da bir sorun olmasın? Şu sistemi indirip rufus ile flash belleğinize yazdırın.Hocam bu intel işlemciler için
Anakartın hangi model tam model ver bir driver kurmalısın usb ye.Hocam görünmüyor ki
X870E-E ROG STRIX, İşlemci de R9 9900X, SSD Samsung 990 Pro 2TBAnakartın hangi model tam model ver bir driver kurmalısın usb ye.
SSD nin driverını ekle usb belleği içini o ekran da onu göster daha sonra görmesi lazımNvme ssd olarka bios üzeridne görünüyor, ancak boot edinde install harddriwe diye bir bölüm çıkıyır
Hocam ssd'nin driveri yok ki, 24h2 sürümü sorunluymuş technopattakiler dedi, herkes 23h2 geçip çözmüş gibi şimdi onunla boot edecğeim, olmazsa bakacağım. Ama ssd driveri asus sayfasında yokSSD nin driverını ekle usb belleği içini o ekran da onu göster daha sonra görmesi lazım
Hocam yine sorun aynı, ssd bios da görünüyor ama windows kurulumda tokSSD nin driverını ekle usb belleği içini o ekran da onu göster daha sonra görmesi lazım
Nvme sürücü bulamadım1. BIOS Ayarlarını Kontrol Et
- NVMe desteği açık mı? Bazı eski anakartlarda NVMe desteği için özel bir ayar olabilir.
- SATA Modu (RAID/AHCI)? Windows'un NVMe'yi tanıyabilmesi için RAID yerine AHCI modunda olması gerekebilir. BIOS’tan bu ayarı değiştir ve tekrar dene.
2. Windows Kurulumuna NVMe Sürücüsünü Tanıt
Windows’un kendi kurulum medyasında bazı NVMe sürücüleri olmayabilir. Eğer kurulum sırasında disk çıkmıyorsa şu adımları izle:
- Anakart üreticisinin web sitesinden NVMe sürücülerini indir.
- USB’ye veya başka bir medyaya kopyala.
- Windows kurulum ekranında "Sürücü yükle" seçeneği ile bu sürücüleri yükle.
3. Windows Kurulum Medyasını Güncelle
Eski bir Windows yükleme dosyası (ISO) kullanıyorsan, NVMe SSD’yi tanımayabilir.
- Windows 11 veya Windows 10’un en güncel ISO dosyasını Microsoft’un sitesinden indirip Rufus gibi bir araçla boot edilebilir USB oluştur.
4. SSD’yi Biçimlendir (Diskpart ile)
Bazen disk tanınıyor ama doğru formatta olmadığı için görünmüyor olabilir. Windows kurulum ekranında Shift + F10 tuşlarına basarak komut satırını aç ve şunları yap:
- diskpart yaz, Enter'a bas.
- list disk yaz ve Enter’a bas (NVMe disk listede mi kontrol et).
- Eğer disk listede varsa:
- select disk X (X yerine NVMe disk numarasını yaz).
- clean yaz ve Enter’a bas.
- convert gpt yaz ve Enter’a bas.
- exit yaz ve çık.
- Windows kurulum ekranına geri dön ve "Yenile" butonuna bas.
Bunları denedikten sonra hâlâ sorun yaşıyorsan, BIOS ayarlarının fotoğrafını çekip paylaşabilirsin, daha spesifik yardımcı olabilirim.
Anakart modeli neydiHocam yine sorun aynı, ssd bios da görünüyor ama windows kurulumda tok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Nvme sürücü bulamadım
X870E-EAnakart modeli neydi
Güncel bios ve firmware kurulumuX870E-E
Bu bilgisayar ile uyumlu olmayan donanım tik kaldırınca ne oluyor pekiHocam görünmüyor ki