Neler Yeni

Ekran kartı 1070, işlemci R7 5800x darboğaza benzer sorun yaşıyorum

furk4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Merhaba, uzun süredir 1070 ve R7 5800x kullanıyorum, son 1 haftadır CS2, Valorant da ekran kartı kullanımı anlık olarak %50 civarına düşüyor işlemci de aynı oranda yükseliyor. PUBG de ise ekran kartı kullanımı %85 üzerindeyken işlemci sabit %50 civarında geziyor anlık droplar da mevcut. CS2 de bu sorun her olduğunda sanki internetimde ping varmış gibi sekmeler ve takılmalar yaşıyorum. Delta Force oynarken bu sorunlar ping olarak fırlıyo gösteriyo veriler ancak ekran kartında bir düşüş yaşanmıyor. Bu sorunun en son NVIDIA sürücülerini kurdum ve bilgisayarı temizledikten sonra ortaya çıktı daha öncesinde bu tür sorun yaşamamıştım. Bu yazdığım sorunlar olurkan ara windows'un kurulu olduğu ssd anlık kullanımı %100 oluyor ama hemen düşüyor, oyunlar diğer ssd de kurulu.

İşlemci sıcaklığı oyunlarda ortalama 70 derece oluyor. Ekran kartı ise ortlama 63 dereceler de oluyor. Hiçbirine overclock yapılmadı standart şekilde çalışıyorlar.

Oyunların kurulu olduğu Samsung SSD 860 QVO 1TB modeli. Sağlığı 95.
Windows kurulu olan disk Crucial BX500 CT240BX500SSD1 modeli. Sağlığı 72.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Anakart B450 Aorus Elite

Son düzenleme:

fspdrop

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
ibrahim
Anakart, işlemciyi besleyemiyor olabilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ram'lerin alt kısımlarını silerek deneyebilirsin, belki temassızlık vardır.

furk4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart, işlemciyi besleyemiyor olabilir mi?

Ram'lerin alt kısımlarını silerek deneyebilirsin, belki temassızlık vardır.
Uzun süredir aynı parçaları kullanıyorum sorunu 1 haftadır yaşıyorum, bilgisayarı temizledim ancak ram'lere hiç dokunmadım. Cevabınız için teşekkür ederim.

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Hocam Cs Falan normal GPU zaten o seviyelerde olmasi lazim da Anakart A620 falansa Olabilir biraz

Birde windows 11 24h2 de sorun olabilir kullaniyorsaniz

furk4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Hocam Cs Falan normal GPU zaten o seviyelerde olmasi lazim da Anakart A620 falansa Olabilir biraz

Birde windows 11 24h2 de sorun olabilir kullaniyorsaniz
Anakartı eklemeyi unutmuşum oraya. Anakart B450 Aorus Elite. CS ve Valo da sanki ping oluyo gibi takılmalar oluyo sağ üstte kırmızı %25 gibi bir şey çıkıyo her takılma olduğunda.

GPiro

80+ Platinum
Cpu tabanlı oyunlar tabii ki işlemci kullanımı daha yüksek olacak 3A oyunlarda denedinizimi

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
959
İsim
Göksel Gündüz
Güç kaynağının marka ve modeli ne ? Güç kaynağını kaç senedir kullanıyorsun ? Güç kaynakları yıllar geçtikçe verdiği performans düşer, eğer çok eski bir güç kaynağı kullanıyorsan belki güç kaynağı yüzünden oluyor olabilir.

furk4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Cpu tabanlı oyunlar tabii ki işlemci kullanımı daha yüksek olacak 3A oyunlarda denedinizimi
3A oyunlarda denemedim ancak GPU kullanımı açısından Delta Force da sürekli güçte çalışıyo onda da zaman zaman takılmalar yaşanıyo o sırada GPU Kullanımı %60-70 seviyelerine düşüyor. Daha önce böyle şeyler yaşamadan sorunsuz oynayabildiğim oyunlarda anlık verilere baktığımda sürekli çok farklı değişimler yaşanması garip.

kayracid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Yiğit Kayra Kalaycı
En son çare bilgisayarına format at. Belki de yazılımsal bir problem de olabilir.
Formatın çözceğine inanıyorum ramler bi süre sonra şişiyo appdata dosyaları felan silebilirsin
Ben fivem oynarken haftada 1 format atıyordum tüm scriptleri ramde çalıştırmaya çalışıyordu

furk4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Güç kaynağının marka ve modeli ne ? Güç kaynağını kaç senedir kullanıyorsun ? Güç kaynakları yıllar geçtikçe verdiği performans düşer, eğer çok eski bir güç kaynağı kullanıyorsan belki güç kaynağı yüzünden oluyor olabilir.
Güç kaynağının marka modelini göremedim kasayla beraber almıştım ancak sertifikası bulunuyodu kontrol ederek almıştım ancak alalı 6.5 yıla yakın oldu.

En son çare bilgisayarına format at. Belki de yazılımsal bir problem de olabilir.
Galiba onu da deneyeceğim. Peki sadece windows'un kurulu olduğu diske atsam olur mu diğer diski taşıyabileceğim bir yer yokta. Yardımınız için teşekkür ederim.

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,692
İsim
efe araci
Merhaba, uzun süredir 1070 ve R7 5800x kullanıyorum, son 1 haftadır CS2, Valorant da ekran kartı kullanımı anlık olarak %50 civarına düşüyor işlemci de aynı oranda yükseliyor. PUBG de ise ekran kartı kullanımı %85 üzerindeyken işlemci sabit %50 civarında geziyor anlık droplar da mevcut. CS2 de bu sorun her olduğunda sanki internetimde ping varmış gibi sekmeler ve takılmalar yaşıyorum. Delta Force oynarken bu sorunlar ping olarak fırlıyo gösteriyo veriler ancak ekran kartında bir düşüş yaşanmıyor. Bu sorunun en son NVIDIA sürücülerini kurdum ve bilgisayarı temizledikten sonra ortaya çıktı daha öncesinde bu tür sorun yaşamamıştım. Bu yazdığım sorunlar olurkan ara windows'un kurulu olduğu ssd anlık kullanımı %100 oluyor ama hemen düşüyor, oyunlar diğer ssd de kurulu.

İşlemci sıcaklığı oyunlarda ortalama 70 derece oluyor. Ekran kartı ise ortlama 63 dereceler de oluyor. Hiçbirine overclock yapılmadı standart şekilde çalışıyorlar.

Oyunların kurulu olduğu Samsung SSD 860 QVO 1TB modeli. Sağlığı 95.
Windows kurulu olan disk Crucial BX500 CT240BX500SSD1 modeli. Sağlığı 72.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Anakart B450 Aorus Elite
işlemci odaklı oyunlarda örnek : cs2,valorant . COD oyunları , battlefield oyunları lol , dota 2 , diğer mobalar bu tarz oyunlarda bu durumlar normal.

furk4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Furkan
Formatın çözceğine inanıyorum ramler bi süre sonra şişiyo appdata dosyaları felan silebilirsin
Ben fivem oynarken haftada 1 format atıyordum tüm scriptleri ramde çalıştırmaya çalışıyordu
Yardımızınız için teşekkür ederim. Appdata dosyalarını daha yeni temizlemiştim, galiba format atacağım umarım çözülür.

Top Bottom