Neler Yeni

KC3000 vs Exceria G2

Rivoxile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Eray Birel
Selamlar. 7500F ve 4070 Ti Super’li oyun sistemine Windows yüklemek için SSD alacağım. Elimde KC3000 1TB ve 870 QVO 1TB SSD’ler var. Bunlara ek 500 GB’lık DRAM’li bir SSD olsun istedim ve bu 2 model arasında kaldım. Aralarında 1200 TL var KC3000’ün çok daha iyi olduğunu biliyorum ancak dediğim gibi bu SSD’de sadece işletim sistemi yüklü olacak. Exceria’yı alıp geçeyim mi aradaki farka değer derseniz KC3000 mi almalıyım?

Rivoxile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Eray Birel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
KC3000 varsa buna Windows kurulabilir aslında, kurulmuyor mu?
Kurulur hocam da onlara oyun ve diğer programları yüklüyorum işletim sisteminin olacağı SSD dolmasın dedim yavaşlamasın diye.

MoonWalk

80+ Bronze
Kurulur hocam da onlara oyun ve diğer programları yüklüyorum işletim sisteminin olacağı SSD dolmasın dedim yavaşlamasın diye.
KC3000'e işletim sistemi kurulursa diğer disk de depolama için kullanılabilir.

Eldeki KC3000 doluysa da Exceria G2 alınabilir. Aradaki farkı verme imkanı varsa verilebilir, aradaki fark düşündürecekse vermeye gerek yok açıkçası.

Son düzenleme:

Rivoxile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Eray Birel
KC3000'e işletim sistemi kurulursa diğer disk de depolama için kullanılabilir.

Eldeki KC3000 doluysa da Exceria G2 alınabilir. Aradaki farkı verme imkanı varsa verilebilir, aradaki fark düşündürecekse vermeye gerek yok açıkçası.
Okuma yazma hızları farklı baya donma vs. yapar mı diye düşündürüyor hocam.

MoonWalk

80+ Bronze
Okuma yazma hızları farklı baya donma vs. yapar mı diye düşündürüyor hocam.
O konuda şüphe olmasın. Herhangi bir donma kasma durumu olmaz. Kullanıcıları genelde sağlığın hızlı düştüğünden bahseder ancak o durum da farklı işliyor gibi görünüyor bunlarda. Sıkıntısız çalıştığı sürece bu da sorun oluşturmaz.

Rivoxile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Eray Birel
O konuda şüphe olmasın. Herhangi bir donma kasma durumu olmaz. Kullanıcıları genelde sağlığın hızlı düştüğünden bahseder ancak o durum da farklı işliyor gibi görünüyor bunlarda. Sıkıntısız çalıştığı sürece bu da sorun oluşturmaz.
Teşekkürler hocam.

catsped

80+ Bronze
Hocam geçen birisi paylaşmıştı adamda aynı bu SSD vardı 2 yıl içerisinde %30'a falan düşmüştü sağlığı eğer bütçe varsa tekrar bi KC300 veya Renegade alması daha sağlıklı olmaz mı

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,110
İsim
efe araci
Selamlar. 7500F ve 4070 Ti Super’li oyun sistemine Windows yüklemek için SSD alacağım. Elimde KC3000 1TB ve 870 QVO 1TB SSD’ler var. Bunlara ek 500 GB’lık DRAM’li bir SSD olsun istedim ve bu 2 model arasında kaldım. Aralarında 1200 TL var KC3000’ün çok daha iyi olduğunu biliyorum ancak dediğim gibi bu SSD’de sadece işletim sistemi yüklü olacak. Exceria’yı alıp geçeyim mi aradaki farka değer derseniz KC3000 mi almalıyım?
kc300 zaten drama sahip ve işletim sistemi yüklü olan ssd'de dram olması çok iyi olur.

Rivoxile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Eray Birel
kc300 zaten drama sahip ve işletim sistemi yüklü olan ssd'de dram olması çok iyi olur.
Biliyorum hocam da elimdekilerde oyun, film, foto vs. dolu o yüzden windows yüklemek için ek 500'lük SSD arıyorum.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,110
İsim
efe araci
Biliyorum hocam da elimdekilerde oyun, film, foto vs. dolu o yüzden windows yüklemek için ek 500'lük SSD arıyorum.
sadece windows yüklemek istiyorsan exceria G2 daha iyi olur hocam pardon yanlış okumuşum :D boşuna çok para vermeye gerek yok.

MoonWalk

80+ Bronze
Hocam geçen birisi paylaşmıştı adamda aynı bu SSD vardı 2 yıl içerisinde %30'a falan düşmüştü sağlığı eğer bütçe varsa tekrar bi KC300 veya Renegade alması daha sağlıklı olmaz mı
2 yıl içinde %30'a mı düştü yoksa %30 mu düştü? Yazılan veriye göre sağlığı düşüyor gibi görünüyor Exceria SSD modellerinde, kullanılan süreye göre değil de belirli bir veri limiti var ve bu limite ulaştığında sağlığı düşüyormuş gibi. Diske daha temkinli yaklaşmak adına böyle yapılmış olabilir, yani diskin sağlığı normalde daha yavaş düşebilirmiş ancak böyle ayarlanmış gibi. Görünen sayı etkiliyor sadece durumu, diskin kendisi etkilenmiyor.

Son düzenleme:

Rivoxile

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Eray Birel
sadece windows yüklemek istiyorsan exceria G2 daha iyi olur hocam pardon yanlış okumuşum :D boşuna çok para vermeye gerek yok.
2 yıl içinde %30'a mı düştü yoksa %30 mu düştü? Yazılan veriye göre sağlığı düşüyor gibi görünüyor bu Exceria SSD'lerde, kullanılan süreye göre değil de belli bir veri limiti var ve bu limiye ulaştığında sağlığı düşüyormuş gibi. Diskin daha uzun süre çalışması adına böyle yapılmış olabilir. Yani diskin sağlığı normalde daha yavaş düşebilirmiş ancak böyle ayarlanmış gibi, görünen sayı etkiliyor durumu.
Sağlık sorunu varsa sıkıntılı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,082,493
Üyeler
172,097
Son üye
Nosteam
Top Bottom