Neler Yeni

The Last Of Us Part II Güncelleme sonrası optimizasyon sorunu

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ömer alp
⬇️Steam üzerinden oyunu oynuyorum 1.1 güncellemesini yaptım ve oyuna girdim fakat şöyle bir sorunla karşılaştım ⬇️

5 saniye donuyor, ardından 1 saniye donma kalkıyor, tekrar 5 saniye donuyor ve bunu tekrarlıyor.
Amd fps sayaç göstergesi de bu 5 saniyelik donma süresinde gidiyor 1 saniyelik çalışma süresinde geri geliyor ve tekrar donma süresine gelince geri gidiyor.
Bu 1 saniyelik amd tablosunda gördüğüm fps değeri 10fps olarak gözüküyor.

SİSTEM
Rx6700 10gb
16 ram
12400f

⬇️1.1 güncellemesi gelmeden önce aldığım değerler⬇️

FSR off
Afmf2 on
All ultra 16x grafikler
130 FPS!!
Mesaj otomatik birleştirildi:

⬇️Steam üzerinden oyunu oynuyorum 1.1 güncellemesini yaptım ve oyuna girdim fakat şöyle bir sorunla karşılaştım ⬇️

5 saniye donuyor, ardından 1 saniye donma kalkıyor, tekrar 5 saniye donuyor ve bunu tekrarlıyor.
Amd fps sayaç göstergesi de bu 5 saniyelik donma süresinde gidiyor 1 saniyelik çalışma süresinde geri geliyor ve tekrar donma süresine gelince geri gidiyor.

SİSTEM
Rx6700 10gb
16 ram
12400f

FSR off
Afmf2 on
All ultra 16x grafikler
130 FPS!!
Up

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ömer alp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kare oluşturma açık mı?
fsr 3.1 kare oluşturma diyorsanız eğer kapalı

Kare oluşturma açık mı?
1744523634125.png

1744523650535.png

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,742
İsim
Hakanbey
5 saniyede değilte 3 saniyede bir donmaya başladı oynama süremde 2 saniye civarı oldu ama yine çok saçma geliyor neden bir anda oldu ki
İşlemciye gereğinden fazla yük biniyor olabilir optimize edilmemiştir oyun yeni sonuçta Oyundayken işlemci kullanımını gözlemle anlık yükselişler bu sorunu tetikler.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ömer alp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciye gereğinden fazla yük biniyor olabilir optimize edilmemiştir oyun yeni sonuçta Oyundayken işlemci kullanımını gözlemle anlık yükselişler bu sorunu tetikler.
hocam aynı ayarlar ile 130fps oynuyordum ne olduda böyle oldu adamların optimizasyonu bozacak hali yokki

gözlemlemek elde değil donunca fps sayaç tablosu giiyor geldiğinde ise 75 - 90 arası oluyor nadiren genelde 80

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,742
İsim
Hakanbey
hocam aynı ayarlar ile 130fps oynuyordum ne olduda böyle oldu adamların optimizasyonu bozacak hali yokki

gözlemlemek elde değil donunca fps sayaç tablosu giiyor geldiğinde ise 75 - 90 arası oluyor nadiren genelde 80
Optimizasyon zaten Kasıtlı yapılarak bozulan bir şey değil Oyunda birşeyi düzeltmek başka bir sorunu doğurabilir. Küçük bir güncelleme buna sebep olabilir yada Oyunda sıkıntı yoktur Bilgisayarında Yapılan bir güncelleme yazılım değişikliği vs buna sebep olabilir bir sürü sebep sorun ilişkisi kaynaklı Net bişey söylemek çok zor Zaten genelde Herkezin yaşadığı bir sorun bu Bizlerinde başına gelebiliyor çok enteresan şekillerde çözüm bulunabiliyor ancak aynı sebepten başka birinde böyle bir sorun olmuyor bir sürü yol deniyorsun sonunda çözülüyor sorsalar nasıl yaptınız diye cevap veremeyiz :) Mesela bahsettiğin durumu arkadaşım yaşadı Yapmadığı şey kalmadı Çözemedi sonra SSD nin arızalandığı ortaya çıktı bu yüzden yapıyormuş Disk değiştirdi düzeldi. Ama bu senin için geçerli olmayabilir Öncesinde tonla ayar v.s yapman lazım Bir çok sebebi olabilir yani

Önerebileceğim yöntemler şu şekilde Pencere modunu değiştirip deneyebilirsin FSR kapatıp deneyebilirsin Hazır ayarları özel değilde oyunun sunmuş olduğu şekilde ayarlayıp deneyebilirsin

SİSTEM
Rx6700 10gb
16 ram
12400f

FSR off
Afmf2 on
All ultra 16x grafikler
130 FPS!!

Up
İlk önce güncellemeleri kontrol et
Dosyaları doğrula
Ya da en son grafikleri sıfırla

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ömer alp

emirexin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Emir

SİSTEM
Rx6700 10gb
16 ram
12400f

FSR off
Afmf2 on
All ultra 16x grafikler
130 FPS!!

Up
Oyunu 2k da çalıştırmayı deneyebilirsin ben 3070 kartla 1920x1080 de iyi performans alamiyorum islemci kullanımım 90 larda takiliyor 2k da bile 60-70 in altina pek düşmüyor

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ömer alp
Oyunu 2k da çalıştırmayı deneyebilirsin ben 3070 kartla 1920x1080 de iyi performans alamiyorum islemci kullanımım 90 larda takiliyor 2k da bile 60-70 in altina pek düşmüyor
Hocam olmuyor gene ne yapsam çözemedim

Moonlighter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
871
İsim
Ahmet
Hocam amd yeni güncellemesinde bazı younlarda sorun olmuş eski versiyona geri dönüyordu millet konusu açılmıştı forumda yeni sayılır. Sizin amd sürücünüzde aynı şekilde güncellenmiş olabilir. Bir önceki versiyona ddu ile silip dönün derim.

Top Bottom