İ5 10300h Gtx 1650ti laptop yüksek fps fakat sürekli drop ve dalgalanma

Dehaa

80+
Reaksiyon skoru
0
asus tuf gaming Fx506lhb modeline sahibim oyunlarda fps cok fazla oynuyor ve drop tarzı takılma değilde fps de birden düşüş oluyor 150 den 100 gibi gibi yükte işlemcim 90 a yakın ekran kartım 70 e yakın çalısıyor macun taze sayılır napabilirim bu durumda neredeyse oynadıgım her oyunda oluyor windows 10 11 farketmeksizin

kardom win11 de bundan kurtulmamın tek yolu uygulama exe sine sağ tık yapıp özellkiklerden uyumluluk sayfasını açıp oradan tam ekran iyileştirmelerini kapatarak yaptım sana da onu tavsiye ederim bi dener misin?

merhaba öncelikle cevap için teşekkürler denedim ama malesef çözülmedi :( fps aşırı fazla oynuyor dansöz gibi anlayamıyorum

işlemci ve ekran kartı kullanımına bakarmısın oynarken, işlemcin bi anda %100 olup ekran kartının kullanımı düşüyormu diye

hemen test ediyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemci ve ekran kartı kullanımına bakarmısın oynarken, işlemcin bi anda %100 olup ekran kartının kullanımı düşüyormu diye
testlerde işlemcim 100 olmuyor ekran kartımda sabit 100 de kalıyor genelde

Nvdia app kullanmadan oyunu dene ,nvdia app kaldır nvdia app cash dosyalarını sil. Sadece driver kalsın

merhaba deneyeceğim ve sizdede aynı özelliklerde bi laptop varmış oyunlarda güncel oyunlarda fortnite apex rainbow tarzı fps düşüyormu sizinde

FPS sabitlemeyi deneyebilirsin. Bu sayede tam güçte çalışmaz ve droplar azalacaktır.

Ekran kartına undervolt yapıp işlemcinizi 45w ile limitleyerek deneyin. Termal throttle'ı minimize etmiş olursunuz daha stabil çalışır. Ben de dahil yapılan öneriler bir çözüm olmuyorsa 3Dmark stability test yapın (Timespy stress test). Sonuç %97 değerinin altında çıkarsa format atın bir daha yapın. Yine çıkarsa artık donanımsal veya şu anki güncel sürücülerde sorun olma ihtimalini düşünmek gerekebilir.

DEĞER 98 LERDE FARKLI EKRAN KARTI SÜRÜCÜLERİNİ DE DENEDİM AMA OLMADI

Geri