Çözüldü✓ RTX 2060 %50 GPU %85 CPU kullanımı sorunu

Reaksiyon skoru
19
Arkadaşlar bende acer nitro intel i5 9300h rtx 2060 16 gb ram (iki tane 8 gb ram) bir laptop var. Oyunlarda bakıyorum millet benim sistemde yüksek ayarlarda kral gibi oyun oynuyor. Bende ise gördüğünüz gibi orta-düşük ayarlarda hem gpu kullanımım düşük, hem cpu kullanımım yüksek hem de fps'im düşük.
Geforce Experience'a girdiğimde bana yüksek-ultra arası ayarlar öneriyor ama ben orta-düşük ayarlarda zaten 60 fps anca alıyorum. Acaba ben mi sistemimi çok küçümsüyorum? Neredeyse çoğu oyunda (geforce experience dışında da oyunlarında kendi içinde) ayar önerirken hep yüksek ayarlar öneriliyor ama bana sistemim bu kadar iyi değilmiş gibi geliyor. Sizce sorun ne olabilir.
Ek'te resim bulunmaktadır Baldur's Gate 3 oynarken (orta-düşük arası grafiklerdeyim)
Biraz karmaşık oldu yazım farkındayım ama kısaca şunları merak ediyorum:
1- Benim sistemim gerçekten oyunları yüksek ayarlarda oynatacak kadar iyi mi? (Mesela Bannerlord'da, CS2'de, Baldur's Gate 3'te, Skyrim'de bana hep yüksek ayar öneriliyor)
2- Eğer sistemim bu kadar iyiyse ben niye orta-düşük arası grafiklerde 60 fps anca alıyorum? GPU ve CPU kullanımları neden böyle?
Teşekkür ederim şimdiden.

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    762.3 KB · Hit: 34
geforce experience kaldır nvidia app kur

experience ile app farklı :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

banada öyle geldi gpu iyi yoksa
biliyorum zaten nvidia app kullanıyorum. eski adı öyleydi o yüzden experience yazdım.

İşlemci 4 çekirdek oyun ne bilmiyorum ama işlemci yetişemiyor gibi
ne yapabilirim yani bir çözüm önerin var mıdır? laptop olduğu için zaten değişemem donanımsal olarak.

işlemci ile alakalı değiştirdiğim tek şey bu:
ek'e ekledim

Ekler

• Adsız2.png
    Adsız2.png
    11.8 KB · Hit: 18
biliyorum zaten nvidia app kullanıyorum. eski adı öyleydi o yüzden experience yazdım.

ne yapabilirim yani bir çözüm önerin var mıdır? laptop olduğu için zaten değişemem donanımsal olarak.

ek'e ekledim
Çok yapabilecek bir şey yok maalesef daha hızlı ram belki rahatlatır

ek'e ekledim
bu ayar önemli değil hatta işlemcinin ömrünü azaltır orada açtığınız çekirdekler sanal fiziksel değil güç ayarları yapabilirsiniz sysmain windowssearch windowsupdate hizmetlerini kapatabilirsiniz

Geri