Faiz yemek büyük günahmıdır

:D şaka hocam if you know you know
altına gümüşe platine paladyuma yatarılabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam valla türkiyede sistem öyle boktanki sadece zengin olanı zengin ediyorlar başka hiçbir şey yok elinde 3 kuruş parası olan parasına faize atsa zaten çalışmasına dahi gerek kalmaz sistem o kadar kötüki

sizin yaşınız kaçtı bu arada
ha imam yada müezzin değilim araştırmalarıma göre söyledim bu durumu dediğim gibi zor evet ancak size kalmış bir şey

1-2 ay önce altın altın çeyrek 5740 şuan 6724 ciddi anlamda karım var faiz bunu 3 ayda veriyor

Senin gibi insanlara bitiyorum. 1/2 arkadaşımda var aynı senin gibi.
Faiz haram mı diye soruyor evet cevabını alınca ne derece günah, neye göre gunah ama türkiyede yaşıyoz başka ne yapacağız.

Kardeşim faiz günah ve en büyük gunahlardan biri. Ne yapacaksan yap ama faize girmek icin gevşek fetva aramayın. Delikanlı gibi faize girecem diyin girecekseniz girin yok türkiyede yasiyoz baska ne yapacaz falan diye dolandırmayın boşuna lafı.

Zaten 2 gram yatırım için beyni olan faizin her zaman en az kazandıran bisey olduğunu bilir.

faiz dışında bisey arıyorsan 100bin tl ni git kuyumcuya altin al koy kenara

Faiz haram mı diye soruyor evet cevabını alınca ne derece günah, neye göre gunah ama türkiyede yaşıyoz başka ne yapacağız.

Kardeşim faiz günah ve en büyük gunahlardan biri. Ne yapacaksan yap ama faize girmek icin gevşek fetva aramayın. Delikanlı gibi faize girecem diyin girecekseniz girin yok türkiyede yasiyoz baska ne yapacaz falan diye dolandırmayın boşuna lafı.

Zaten 2 gram yatırım için beyni olan faizin her zaman en az kazandıran bisey olduğunu bilir.

altın ile güzel kar yaptım beni tatmin etti faiz ile belki daha iyi gelirdi ama içim rahat etmecegine kardan gitsin sıkıntı yok

Hocanın biri bir kez bir faiz yemek 36 kez zina etmeye eşittir demişti kuranda faizden tövbe edip tekrar fazie bulaşana ebedi cehennem olduğu bildirilir halil inancık hocanın 40K liralık müslüman diye bir konuşması var onu izlemeni tavsiye ederim

hırsızların tecrübeliğine göre değişiyor :)
acemi : paranı ver yoksa seni öldürürüm
tecrübeli : durun bu bir soygundur
usta : Sevgili din kardeşlerim ......
Hocanın biri bir kez bir faiz yemek 36 kez zina etmeye eşittir demişti kuranda faizden tövbe edip tekrar fazie bulaşana ebedi cehennem olduğu bildirilir halil inancık hocanın 40K liralık müslüman diye bir konuşması var onu izlemeni tavsiye ederim

Şunu da ekleyeyim sadece islam değil diğer dinlerde paradan para kazanmayı uygun görmemiştir ama gelelim ki bulunduğumuz ortam ve şartlar dolayısıyla helal haram hassasiyetimiz varsa dine göre herkes helal para kazandığını düşünmesin.

selam abiler , arkadaşlar faize şimdilik 100bin lira koymayı düşünüyorum. faiz para yemek çok büyük bir günahmıdır örnek zina gibi? yaşım 16 bu arada

ilerliyen dönemlerde motorumu satıp parayı dahada yükseltebilirim , bilgisayarıda satıcam sonra taksitle alırım
Evet.

hocam hiçbir şekilde faiz kadar artmıyor
100.000 tl yi faize koyup 1 sene sonra 250.000 olmasını bekleme maksimum 180.000 olur aylık 4 bine yakın ödüyor

100.000 tl yi faize koyup 1 sene sonra 250.000 olmasını bekleme maksimum 180.000 olur aylık 4 bine yakın ödüyor
+ şimdi alacağın bir şeyin fiyatıda sabit kalmıyor onuda düşün

hırsızların tecrübeliğine göre değişiyor :)
acemi : paranı ver yoksa seni öldürürüm
tecrübeli : durun bu bir soygundur
usta : Sevgili din kardeşlerim ......

Şunu da ekleyeyim sadece islam değil diğer dinlerde paradan para kazanmayı uygun görmemiştir ama gelelim ki bulunduğumuz ortam ve şartlar dolayısıyla helal haram hassasiyetimiz varsa dine göre herkes helal para kazandığını düşünmesin.
Biz de argüman var,peki sende?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,172,870
Üyeler
186,255
Son üye
bilaldrsngl
Geri