Çözüldü✓ Noctua neden Türkiye'de satış yapamadığını açıkladı

DracheN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,403
Arkadaşlar merhaba, 2 yıl önce Noctua U12A Chromax modelini satın aldım ve çok memnunum. Şimdi yeni çıkan modeli (D15 G2) satın almak istiyorum yine Amazon üzerinden. Satıcısı da Noctua'ydı. Uzun zamandır soğutucu satmıyordu Türkiye'ye. Sebebini merak ettim ve tahmin ettiğiniz gibi vergi sebebiyle satış yapamadıklarını söyledi. Yurt dışındaki kaliteli hiçbir şeyi satın alamıyoruz, artık Noctua'da yok diyebiliriz.

1745420928659.png

Soğutucular bayağıdır satılmıyor zaten. En son fanlar falan vardı alınabilen bi.

Gümrük vergi sınırı 1500 Euro'dan 150 Euro'ya düştüğü zaman gelen yeni düzenlemeden sonra 1 gecede Amazon.co.uk,de,fr,it,ca vs tüm Amazon'larda TR'ye listelenen, gönderilen ürünler kaldırılmıştı. En büyük darbeyi orda yemiştik.

Gel de ülkede mutlu yaşa. Nike gitti Noctua gitti aklıma gelmeyen çok ürün var daha.

Yabancılar bunları görünce nasıl tepkiler veriyodur acaba kendilerine yapılsa nasıl tepkiler verilirdi çok merak ediyorum

türkiyede bayii açmayı düşünmüyorlarmıymış? keşke onu da sorsaydınız.böylece itgalat vergilerinden sıyrılmış olurlardı.mesela akasa da yurtdışı ürünü. ama türkiyede bayiileri yani resmi satıcıları olduğundan oldukça ucuza bulabiliyoruz. artic için de bu durumlar geçerli.

türkiyede bayii açmayı düşünmüyorlarmıymış? keşke onu da sorsaydınız.böylece itgalat vergilerinden sıyrılmış olurlardı.mesela akasa da yurtdışı ürünü. ama türkiyede bayiileri yani resmi satıcıları olduğundan oldukça ucuza bulabiliyoruz. artic için de bu durumlar geçerli.
Söylediğiniz mantıklı hocam ileteyim.

Yabancılar bunları görünce nasıl tepkiler veriyodur acaba kendilerine yapılsa nasıl tepkiler verilirdi çok merak ediyorum
Bunlar başka ülkelerde yaşanamaz. Başka ülkede yaşansa halk isyan eder protesto yapar baştakini indirir. Örnek olarak güney kore yakın zamanda. Bizdekilerde alkış tutar dış ticaret açığını kapatıyorlar diye, sanki bir şey üretiyoruz gibi. Bu forumda bile var 3 5 tane öyle şakşakçı

Arkadaşlar merhaba, 2 yıl önce Noctua U12A Chromax modelini satın aldım ve çok memnunum. Şimdi yeni çıkan modeli (D15 G2) satın almak istiyorum yine Amazon üzerinden. Satıcısı da Noctua'ydı. Uzun zamandır soğutucu satmıyordu Türkiye'ye. Sebebini merak ettim ve tahmin ettiğiniz gibi vergi sebebiyle satış yapamadıklarını söyledi. Yurt dışındaki kaliteli hiçbir şeyi satın alamıyoruz, artık Noctua'da yok diyebiliriz.

Alıntıyı görüntüle
Sorma ya bende de nh-d15s var 1 tane daha fan almak istiyorum ama bildiğin karaborsa olmuş asla bulunmuyor. Bulunsa bile kol gibi fiyat istiyorlar. Eskiden kasanın bütün fanlarını noctua yapmak gibi bir isteğim vardı o zamanlar 6.000 TL falan tutuyordu şimdi ise 0 TL tutuyor çünkü bulamıyorum 😂

Sorma ya bende de nh-d15s var 1 tane daha fan almak istiyorum ama bildiğin karaborsa olmuş asla bulunmuyor. Bulunsa bile kol gibi fiyat istiyorlar. Eskiden kasanın bütün fanlarını noctua yapmak gibi bir isteğim vardı o zamanlar 6.000 TL falan tutuyordu şimdi ise 0 TL tutuyor çünkü bulamıyorum 😂
Aynı hocam valla aynı sorundan muzdaribiz.

Aynı hocam valla aynı sorundan muzdaribiz.
Ya pahalıysa da parasını verip garantili bir şekilde sıfır ürün almak istiyorum adamlar bizim para harcamamıza bile karışıyor ya. Normal serilerden bir tık daha az kaliteli olduğu için daha fiyat performansı olan Redux serileri bile yok

Türkiye de adam akıllı satılan tek bir marka yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,738
Üyeler
183,883
Son üye
Mu1Raid1
Geri