❗Biz Başımıza Gelenleri Hak Ediyoruz❗

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,437
Sa, bildiğiniz gibi son zamanlarda ekonomik, siyasi sorunlar, özgürlüklerin kısıtlanması ve doğal afetler gibi pek çok problem yaşıyoruz. Açıkçası bu zihniyetteki bir toplumun başına gelenleri hak ettiğini düşünüyorum. Mesela bugün İstanbul’da deprem oldu. Hayatını riske atmak istemeyen, imkânı olan insanlar şehir dışına gitmek isteyince uçak firmaları 1.5K olan biletleri 4K’ya çıkardı. Muhtemelen yarın da firmalar gıda, çadır, su ve yardım malzemelerine zam yapacak. Yurt dışında en fakir ülkelerde bile insanlar böyle zamanlarda birlik olur,kâr etmeden Ürün satar gerekirse bedava yardım dağıtır. Ama Günümüzdeki Türk halkı Atalarımızın aksine fırsatçı ve açgözlü,Adi bir toplum oldu. Ben artık bu Halkın Başına gelenleri Hak ettiklerini düşünüyorum.
(İyi,Dürüst,Temiz İnsanlar hariç)

Sizler Ne Düşünüyorsunuz ❓

Yurtdışında en fakir ülkede bile kar etmeden ürün satar lafı dışında diğerlerine katılıyorum. Malesef Türk halkının dış ülkelerden bir farkı kalmadı. Emin ol oradaki kanunlar olmasa onlar da bizim ülkedeki durumu yaşarlar.

Yurtdışında en fakir ülkede bile kar etmeden ürün satar lafı dışında diğerlerine katılıyorum. Malesef Türk halkının dış ülkelerden bir farkı kalmadı. Emin ol oradaki kanunlar olmasa onlar da bizim ülkedeki durumu yaşarlar.
Ya Hocam Hepsi için demedim Zaten ama Yani Söylediğim tarzda ülkelerde yok değil

Ayrıca Kanunun'dan dokayı fahiş fiyat yapmamaları'da bir şey bizde o bile yok

Ya Hocam Hepsi için demedim Zaten ama Yani Söylediğim tarzda ülkelerde yok değil

Ayrıca Kanunun'dan dokayı fahiş fiyat yapmamaları'da bir şey bizde o bile yok
Kemalizm'in 2. Büyük adamı Mahmut Esatın dediği gibi; Her millet kendi kaderini istediği gibi tayine yetkilidir. Türk halkı bu durumu kendi seçti. İslam hukuku deyip deyip anayasasında varolan kanunları uygulamadı. Ki islam hukuku dediği şeyi kendisi de bilmiyordu. İslam hukukunun da zaten medeni hukuktan farkı yoktu.

Kemalizm'in 2. Büyük adamı Mahmut Esatın dediği gibi; Her millet kendi kaderini istediği gibi tayine yetkilidir. Türk halkı bu durumu kendi seçti. İslam hukuku deyip deyip anayasasında varolan kanunları uygulamadı. Ki islam hukuku dediği şeyi kendisi de bilmiyordu. İslam hukukunun da zaten medeni hukuktan farkı yoktu.
Hocam, işin saçma tarafı da bu zaten. Sürekli “İslam” diyorlar ama bugün markaların yaptığı haksız kazançlar, alınan adaletsiz vergiler, adalet ve özgürlük sistemleri vs. daha sayamadığım birçok şey, İslam’ın kitapta açıkça belirttiği kurallara tamamen ters işliyor.

Mesela;

İslam’a göre tüm insanlar eşittir. Zengin, fakir fark etmez. Anayasası ve demokrasisi olan ülkelerde halk, yönetenler için değil; yönetenler halk için çalışmalı. Ama biz şu an tam tersi, sert bir hiyerarşiyle yönetiliyoruz. Dünya’da gerçekten özgür seçimin olduğu ve Açıkça şekilde Halktan gizlemeyerek Sert Hiyerarşi ile yönetilen bildiğim sadece 2 ülke var: Türkiye ve Amerika. Amerika’da da Trump Yüzünden yeni yeni Açıkça Sert Hiyerarşi yönetimi oluşmaya başladı. O da başkan olmadan önce malum bir şahısı överdi, sonra onun kurduğu düzeni görünce “Ben neden yapmıyorum?” dedi muhtemelen.

İslam’a göre haksız kazanç haramdır. Yani bir ürün giderleriyle birlikte 5 TL’ye mâl oluyorsa 6-8TL’ye falan Satılmalı problem yok, ama bunu 10TL'ye satarsanız haram olur diye biliyorum. Bizimkiler ise aynı ürünü 20-30 TL’ye satıyor. Bu kesinlikle haram. Ama devlet “serbest piyasa” diyerek işi geçiştiriyor. Serbest piyasa ile fırsatçılığı ayırt etmek bazı insanların işine gelmiyor herhalde.

Eskilere bakalım. Eskiden peygamberler ve evliyalar çoğunlukla fakirdi çünkü ellerindeki her şeyi insanlara dağıtırlardı. Mesela Hz. Muhammed (S.A.V.) bölgenin en soylu ve zengin ailesindendi. İstese makamı ve parasıyla her şeyi yapabilirdi ama İslam uğruna aç kaldı, susuz kaldı, taşlandı, acı çekti. Evliyalar da hem dini öğretip yaydı hem de sıradan işlerde çalışarak helal kazanç sağladı. İnsanlardan gelen bağışları, hediyeleri kabul etmezlerdi. Bu yüzden zengin değillerdi.

Ama günümüze bakın; Diyanet’e verilen ve nereye harcandığı belli olmayan milyonlarca dolar, tarikat liderlerinin oturduğu lüks evler, çocuklarının bindiği lüks araçlar, trafikte kural tanımamaları… bugün din adamları halktan da zengin durumda.

Kısaca Sürkeli İslam İslam Deniyor ama Aksi yönde Hareket ediliyor ve Kimsenin sesi Çıkmıyor Çünkü Bazıları Ses Çıkaracak kadar Haklarını Savunacak Kadar Aklı başında İnsan istemiyor bu yüzden kötü bir eğitim sistemi ve düzen var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Bana Herhangi Bir partiyi Övdüğüm tek bir kelime Göstersene ?

Bana Göre Şuan Bastaki'da Dahil Olmak Üzere Başa Geçecek Ve menfaatleri doğrultusunda değilde Ülkenin ve Halkın Menfaatleri doğrultusunda Hareket Edecek Temiz Düzgün 1 Tane Adam,İnsan yok Adaylar Arasında

Ben O şahısı'da sevmem Zaten Geldiğinden beri Metro Yapacaz diye Kaç tane yeri yıktı bildiğim kadarıyla hepsinin inşasıda yarım yollar Perişan halde Ayrıca Geldiğinden Beri Ne İstanbul'un Deprem Sorunu'nu Ne de Trafik sorununu çözdü

Son düzenleme:
Ya başlarım hak etmesine siz depremin hissedildiği bölgenin içinde miydiniz onu söyleyin insanın ayağını yerden kesiyordu.
Kimin kime oy verdiği şuan gram şeyimde değil ben şahsen çevremi doğruya davet ediyorum zira siz de edin.
Ama tutup da çoğunluğun saçmalığı yüzünden böyle abuk sabuk ithamlarda bulunmayın

Ya başlarım hak etmesine siz depremin hissedildiği bölgenin içinde miydiniz onu söyleyin insanın ayağını yerden kesiyordu.
Kimin kime oy verdiği şuan gram şeyimde değil ben şahsen çevremi doğruya davet ediyorum zira siz de edin.
Ama tutup da çoğunluğun saçmalığı yüzünden böyle abuk sabuk ithamlarda bulunmayın
Sizde Keşke Boş laf atmadan önce Tam ve düzgün şekilde Okuyun Lütfen

- Evet Bende Depremin olduğu bölgedeydim

-Bana Göstersenize Konuyu Açtığımda Ki açıklamam'da Hiç bir parti'den bahsetmişmiyim

-Ayrıca Ben Zaten Herkesi Değil çoğunluğu kastettim Sonlar'da da Zaten parantez içinde iyi,dürüst,temiz vs. insanların Hariç olduğunu söyledim

Geri