Anakartını niye değiştiricen kanka işlemcin ne vs gibi açıklasana sistemini yada nedeninisorum yukarıdaki gibi şuan ddr4 bir sistem kullanıyorum değiştirmek mantıklı olurmu yoksa iyi mi??
Anakartım msi b450m-a pro max
bide çok masraflı olurmu
anakart çok düşük kalite eger x3d işlemci düşnüyorsan degiştirmek mantıklı olabilirsorum yukarıdaki gibi şuan ddr4 bir sistem kullanıyorum değiştirmek mantıklı olurmu yoksa iyi mi??
bide çok masraflı olurmu
DDR 5 almadigin surece gereksiz. Idare eder bir islemci alirsin. Ram 32 yaparsin. Ssd 1 tb yeter bile. Ekran kartinida duzgun oldumu DDR 4 yeterli olursorum yukarıdaki gibi şuan ddr4 bir sistem kullanıyorum değiştirmek mantıklı olurmu yoksa iyi mi??
bide çok masraflı olurmu
r5 5600x ekran kartım msi 4060 nv x 8gb 1 tane harddisk 1 tanede ssd var 2 tanede gskill ram varAnakartını niye değiştiricen kanka işlemcin ne vs gibi açıklasana sistemini yada nedenini
yani bilemiyorumanakart çok düşük kalite eger x3d işlemci düşnüyorsan degiştirmek mantıklı olabilir
aklıma takıldı ankart yetersizmi acaba diyeAnakartını niye değiştiricen kanka işlemcin ne vs gibi açıklasana sistemini yada nedenini
ddr5 düşünuyorum zaten fakat çok masraflı olur gibime geliyor,şuan zaten ramleri değiştirmeyi düşünuyorumDDR 5 almadigin surece gereksiz. Idare eder bir islemci alirsin. Ram 32 yaparsin. Ssd 1 tb yeter bile. Ekran kartinida duzgun oldumu DDR 4 yeterli olur
Ramleri iyi bir 32 yaparsın. Islemci yeterli zaten. Anakart gereksiz olur. Harddisk yerine suanki ssd n kac gb bilemiyorum ama 1 tb iyi bir ssd alirsin(zorunlu degil). Bunun harici bisi almana gerek yok. Ha sistemi satip para koyup am 5 gecersin o ayrı.r5 5600x ekran kartım msi 4060 nv x 8gb 1 tane harddisk 1 tanede ssd var 2 tanede gskill ram var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
yani bilemiyorum
aklıma takıldı ankart yetersizmi acaba diye
ddr5 düşünuyorum zaten fakat çok masraflı olur gibime geliyor,şuan zaten ramleri değiştirmeyi düşünuyorum
500gb ssd varda şuan bi tanede sata ssd alıcam 1tblikRamleri iyi bir 32 yaparsın. Islemci yeterli zaten. Anakart gereksiz olur. Harddisk yerine suanki ssd n kac gb bilemiyorum ama 1 tb iyi bir ssd alirsin(zorunlu degil). Bunun harici bisi almana gerek yok. Ha sistemi satip para koyup am 5 gecersin o ayrı.
bilemedim hocam masraflı gibi zatendeRamleri iyi bir 32 yaparsın. Islemci yeterli zaten. Anakart gereksiz olur. Harddisk yerine suanki ssd n kac gb bilemiyorum ama 1 tb iyi bir ssd alirsin(zorunlu degil). Bunun harici bisi almana gerek yok. Ha sistemi satip para koyup am 5 gecersin o ayrı.
Fazla yapilacak bisi kalmamis oluyor. Bunlardan sonra500gb ssd varda şuan bi tanede sata ssd alıcam 1tblik
ddr5 olayı ne kadar ertelersen masraf o kadar artar eger elinde bütçe varsa ddr5 e geçmek daha mantıklı olucaktırr5 5600x ekran kartım msi 4060 nv x 8gb 1 tane harddisk 1 tanede ssd var 2 tanede gskill ram var
yani bilemiyorum
aklıma takıldı ankart yetersizmi acaba diye
ddr5 düşünuyorum zaten fakat çok masraflı olur gibime geliyor,şuan zaten ramleri değiştirmeyi düşünuyorum
hocam ddr5e geçmek neredeyse 15kya patlar yani şuan mantıksız gelmedi değilddr5 olayı ne kadar ertelersen masraf o kadar artar eger elinde bütçe varsa ddr5 e geçmek daha mantıklı olucaktır
doğru diyorsunuz hocam ama yinede elime bütçe geçerse düşünücemFazla yapilacak bisi kalmamis oluyor. Bunlardan sonra
15 degilde 17-18 e çıkıyorhocam ddr5e geçmek neredeyse 15kya patlar yani şuan mantıksız gelmedi değil
doğru diyorsunuz hocam ama yinede elime bütçe geçerse düşünücem
alacagınız işlemci am4 de koyacagın işlemciden güçlü olucak üstüne am4 de 5700x3d işlemcisi çok zamladılar zaten onun parasına ddr5 anakart + 16 gb ram alıyorsun ddr5bakın işte
yani onun yerine işemci almak daha mantıklı gibime geldi