Çözüldü✓ Geri yükleme noktası sonrası mavi ekran

Misa

80+
Reaksiyon skoru
0
Birkaç gün önce bilgisayarımdaki gereksiz windows uygulamalarını(copilot vs.) ChrisTitusTech’in açık kaynak kodlu winutilini kullanarak sildim. Silmeden önce kendisinin sunduğu geri yükleme noktasını da oluşturdum. Dün xbox game bar da silindiği için geri yükleme noktasına döndürdüm fakat 1 saat bekletti ve en sonunda bilgisayar mavi ekran ve garip bir hata vermeye başladı. Sadece önyükleme araçlarına ve bios’a girebiliyorum.(önyükleme araçlarından güvenli modu seçince vs. yine aynı oluyor.)
Dosyalar çok önemli değil format atmayı bilmiyorum ama formata da razıyım.

Ekler

• IMG_4970.jpeg
    IMG_4970.jpeg
    3.3 MB · Hit: 29
  • IMG_4969.jpeg
    IMG_4969.jpeg
    2.9 MB · Hit: 21
gereksiz windows uygulamalarını(copilot vs.) ChrisTitusTech’in açık kaynak kodlu winutilini kullanarak sildim.
En iyi ihtimal şu kısımdan olduğunu düşünüyorum çünkü saçma sapan tepkiler veriyor beraberinde gelen uygulamaları silince (yapanlar tabii yapıyor da onu nasıl yapıyorlar bilmiyorum :D) Format atıp normal windows kurup en azından arka plan uygulamalarından vesaire kapatsan daha iyi olur.
Kötü ihtimal ise depolama diskinde problem olması veya başka bir parçanda ama sanmıyorum.
hata kodunun çözümü burada yer alıyor (gerçekten işe yarar mı bilmiyorum başkasında yaramamış ve 0'dan windows kurmuş).

geri yüklerken sistem dosyalarına zarar verilmiş.

En iyi ihtimal şu kısımdan olduğunu düşünüyorum çünkü saçma sapan tepkiler veriyor beraberinde gelen uygulamaları silince (yapanlar tabii yapıyor da onu nasıl yapıyorlar bilmiyorum :D) Format atıp normal windows kurup en azından arka plan uygulamalarından vesaire kapatsan daha iyi olur.
Kötü ihtimal ise depolama diskinde problem olması veya başka bir parçanda ama sanmıyorum.
hata kodunun çözümü burada yer alıyor (gerçekten işe yarar mı bilmiyorum başkasında yaramamış ve 0'dan windows kurmuş).
Ben de sistem dosyalarının zarar gördüğünü düşünüyorum. Windowsu 0 dan nasıl kurabilirim peki. Elimde boş bir flaş bellek var, başka bir bilgisayardan flaşa windows işletimini kurup format atmayı biliyorum fakat flaşımı bilgisayara taktığımda bios ayarlarında görünmüyor. Flaş boş olduğu için mi görünmüyor acaba(flaşı daha dün aldım çalışıp çalışmadığını test etme şansım olmadı fakat takınca mavi ışığı yanıyor). Depolama biriminde sorun olduğunu sanmıyorum 4 ay önce almıştım.

Ben de sistem dosyalarının zarar gördüğünü düşünüyorum. Windowsu 0 dan nasıl kurabilirim peki. Elimde boş bir flaş bellek var, başka bir bilgisayardan flaşa windows işletimini kurup format atmayı biliyorum fakat flaşımı bilgisayara taktığımda bios ayarlarında görünmüyor.
Flash boşken mi görmüyor doğru mu anladım? Normalde boot options'da gözükmesi lazım. Windows kurup bi dene, hangi bios var bilmiyorum ama genel olarak mantığı aynı olduğu için secure boot'u vesaire kapat. Bios'da da başlatma sırası var usb gözükürse onu yukarı al (windows'u usbye kurup problemli bilgisayara taktığında). Bilgisayarını normal başlattığında windows'da görmüyor mu usbyi?

Flash boşken mi görmüyor doğru mu anladım? Normalde boot options'da gözükmesi lazım. Windows kurup bi dene, hangi bios var bilmiyorum ama genel olarak mantığı aynı olduğu için secure boot'u vesaire kapat. Bios'da da başlatma sırası var usb gözükürse onu yukarı al (windows'u usbye kurup problemli bilgisayara taktığında). Bilgisayarını normal başlattığında windows'da görmüyor mu usbyi?
Boşken görmüyor evet, gözüktüğü takdirde biostan format attığım zaman bilgisayar düzelir değil mi ? Bozuk sistem dosyaları vs ssdyi bozabilir mi ?

Boşken görmüyor evet, gözüktüğü takdirde biostan format attığım zaman bilgisayar düzelir değil mi ? Bozuk sistem dosyaları vs ssdyi bozabilir mi ?
Windows yüklersen evet düzelir (her şeyin gider biliyorsundur bunu umarım). Bi problem olmaz. Başta dediğim gibi..
..muhtemelen Windows'un mavi ekran verme sebebi bu.
Ssd'yi bozmaz ama sürekli bir şey yükle-sil (örnek olarak verdim, buna ssd sıcaklığı vs'de dahil olabiliyor) ssd'nin sağlığı zamanla düşebilir.

Windows yüklersen evet düzelir (her şeyin gider biliyorsundur bunu umarım). Bi problem olmaz. Başta dediğim gibi..

..muhtemelen Windows'un mavi ekran verme sebebi bu.
Ssd'yi bozmaz ama sürekli bir şey yükle-sil (örnek olarak verdim, buna ssd sıcaklığı vs'de dahil olabiliyor) ssd'nin sağlığı zamanla düşebilir.
Pek alakası olduğunu sanmıyorum, Windows dosyaları corrupt olmuş. Ssd’de sorun olsa mavi ekran bile göremeyebilirdi.

Bilgisayara windows yüklü başka bir usb ile format atmayu denedim. Tamamen silip sıfırlama seçeneğini seçtiğimde yarım saat kadar bekleyip windows gerekli dosyaları kuramıtor uyarısı verdi. Formst ekranının en başındaki bilgisayarı onarma seçeneklerinden geri yükleme noktasını seçip en baştaki sorunların başlangıcı olan tarihten daha ileri bir tarihe geri yükleme yaptım(ileri yükleme de diyebilirim sanırım) ve bilgisayar 3 gündür canımı çıkarmamış gibi eski haline döndü. İçindeki dosyalar, bilgiler vs her şey yerli yerinde. Teşekkürler yazanlara

Geri