Vahdettin'in İngilizler ile kaçması

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Reaksiyon skoru
22
Gece aklıma bir soru takıldı, chatgpt ile konuşurken sorayım dedim. Vahdettin'in ingiliz zırhlısına binerek kaçıp kaçmadığını sordum. Kaynaklarıyla birlikte kaçışını anlattı. Hatta imzalı mektubu da varmış. Aşağıya fotoğraflarını koyuyorum. Atatürk'ü çok daha iyi anlamaya başladım artık. Atatürk vatan mücadelesi verirken, birileri kaçacak delik aramış resmen.

Ekler

• Screenshot_2025-04-27-03-26-08-858_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2025-04-27-03-26-08-858_com.openai.chatgpt.jpg
    568.4 KB · Hit: 98
  • Screenshot_2025-04-27-03-25-36-452_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2025-04-27-03-25-36-452_com.openai.chatgpt.jpg
    485.7 KB · Hit: 92
  • Screenshot_2025-04-27-03-26-33-589_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2025-04-27-03-26-33-589_com.openai.chatgpt.jpg
    497.8 KB · Hit: 75
  • Screenshot_2025-04-27-03-26-48-970_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2025-04-27-03-26-48-970_com.openai.chatgpt.jpg
    470.7 KB · Hit: 93
Vahdettin'in hain olduğu bilinen bir gerçek zaten. Kaçmadan önce de zaten tamamen kendisini kurtarmaya oynadı. Kurtuluş mücadelesi umurunda değildi. Kurtuluş Savaşı'na düşman oldu. Atatürk'e ve Kuvayi Milliye hareketine "hain" dedi. "Kurtuluş mücadelesi verenlerin kellesini uçurun" diye fetva çıkardı. Damat Ferit gibi İngiliz aşıklarını başa geçirtti. Damat Ferit de hilafet ordusu adı altında birilerini toplayıp kurtuluş mücadelesi veren Türklere savaş açtı. Halkı halka kırdırdı. Vahdettin "Milli Mücadele'ye katılanların malı mülkü alınacak, yakalanırsa asılacak" diye kanun çıkarttırdı.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de gidip ülkenin ölüm fermanı olan Sevr'i imzaladı. Ülkeye düşmanlardan daha çok zarar verdi resmen. Günümüzün siyasal islamcıları gibiydi. Ateşi bol olsun.

neyin macburiyeti?birader saçma saçma mesajlar yazıyon zaten konulara altını boş bırakma açıkla hadı
senin bu 2. bak 3. de ben de sana başlarım. boş boş konuşup durma mesajlarımın altında engellediğin zaman görmüyorsun. her mesaja aynı spam mesajı atıyorsun. mecbur kaçtı kaçmasa idi ne olacaktı biraz akıl yürütebilirsin bence belki de yürütemezsin. sarayında ayağını uzatıp oturacak değildi dimi? oturtmazlardı herhalde. hadi elini yüzünü yıka işine git şimdi.
Siyasal islam böyle bir şey işte. Ikına ıkına haini savunmaya çalışırsın. Hangi mecburiyetten dolayı kaçmış anlat bakalım Mahmut Yılmaz. :D
savunma mesajı nerede? kendini korumak için kaçtı. alayınız at gözlüklü olduğundan fazla düşünemiyorsunuz. buraya yazamıyorum sıkıştı mı yazayım koyun sürüsü

Gece aklıma bir soru takıldı, chatgpt ile konuşurken sorayım dedim. Vahdettin'in ingiliz zırhlısına binerek kaçıp kaçmadığını sordum. Kaynaklarıyla birlikte kaçışını anlattı. Hatta imzalı mektubu da varmış. Aşağıya fotoğraflarını koyuyorum. Atatürk'ü çok daha iyi anlamaya başladım artık. Atatürk vatan mücadelesi verirken, birileri kaçacak delik aramış resmen.
senin bu 2. bak 3. de ben de sana başlarım. boş boş konuşup durma mesajlarımın altında engellediğin zaman görmüyorsun. her mesaja aynı spam mesajı atıyorsun. mecbur kaçtı kaçmasa idi ne olacaktı biraz akıl yürütebilirsin bence belki de yürütemezsin. sarayında ayağını uzatıp oturacak değildi dimi? oturtmazlardı herhalde. hadi elini yüzünü yıka işine git şimdi.

savunma mesajı nerede? kendini korumak için kaçtı. alayınız at gözlüklü olduğundan fazla düşünemiyorsunuz. buraya yazamıyorum sıkıştı mı yazayım koyun sürüsü
Tartışacak veya yorumlayacak çok bir şey yok , okuyunuz. Kavga edip birbirinizi kırmayın :)

1745721278758.png

İngilizler ilk başta Vahdettin'in aşırı teslimiyetçi tutumundan şüphelenip mesafeli davrandılar. Öyle bir haindir Vahdettin.

başlasana hadi 2.diyor birde ilki neydi söylesene deprem konusunda espri yapmandı ve ne spamı kaçmıcaktı gerekirse ölecekti vatan hainin teki senin gibilerle uğraşılmaz daha yaşın küçük

Adam haklı kızmayın adama.
Vatanını korumak için Anadolu'ya kaçıp mücadeleye kellesi uğuruna destek vereceğine, İngilizlerle kaçıp kendi hayatını kurtarmıştır, tam bir hain gibi. O da yetmediği gibi bir de gittiği yerlerde de Anadolu direnişine karşı hareketlerde bulunmuştur.

onun soyundan gelenlerde aynı yolu izliyor, ülkeyi satıp kaçacaklar

Aci çekerek ölecek olduğunu bilsen bile vatanına degmezmiydi neyin mecburu bu
Aga ama dönemin şartlarıyla düşüneceksin. Şimdi böyle demesi kolay. O zamanlar herkes memlekette böyle düşünüyordu; öyle ki o kadar rezil bir haldeydik ki millet, koca koca kişilerin peşinden gidip Amerikan mandasına mı katılsak İngiliz himayesine mi sığınsak diye düşünüyordu. Halide Edip dahi bunlardan biriydi.
Atatürk tek başına ama kelimenin tam anlamıyla tek başına bu ülkeyi kurtarabileceklerine inanıyordu. Silah arkadaşları bile bu iş delilik diyerek Mustafa Kemal'i takip ediyorlardı.
Yani şöyle diyim o dönem sen ben de olsak muhtemelen burdan dönüş olmaz derdik. Dolayısıyla hanedan da burdan daha dönmez ben soyumu kurtarayım diyip uzaması normal.
Atatürk'ün kendisi bile diyor benim arkadaşlarım vizyonları yettiği ölçüde benimle beraberdi diye. İsmet İnönü dahi delirdiğini düşünüyordu Atatürk'ün özellikle kurtuluş savaşında.
Zeytindağı kitabını okuyun anlarsınız adamın nasıl bir deha ve çılgın olduğunu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaldı ki karşındakiler dünyanın en güçlü devletleri ve senin yiyecek ekmeğin yok. Oralardan bir vatan bahşediyorsun milletine. Emperyalizm'e dünyanın ilk darbesini vuruyorsun. Gandi'ye Hindistana ve daha nice topluma örnek olmuş bir destan.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,173
Üyeler
183,071
Son üye
raw1
Geri