Faiz hesabi geliri ile yaşamak

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
579
Bir hesaplama yaptım şuanda ortalama bir daire fiyatı yaşadığım yerde 3 milyon TL. Daireyi alsan burada en fazla 30.000 tl ye kiraya verirsin. Ama 3 milyon TL yi faize yatirinca aylık getirisi ortalama 110.000 tl falan. Tabi çoğu kişi haram olduğundan böyle birsey yapmıyor ama illa ki böyle yapanlar vardır. 20.000 tl ye kirada oturursun geri kalan parayla çalışmadan çok rahat gecinirsin. Müslüman olmayıp bu şekilde yaşayanlar var mı acaba merak ediyorum çok kıyak bir yaşam.

Evet teoride de mantıklı gibi duruyor ama hiç öyle düşündüğün gibi olmayacak. 1 kaç sene sonra elindeki para daire alamayacak. Faiz oranları düşecek. Maaşlara zam gelecek ve ürünlerin kiranın fiyatı artacak. Zamanla zor geçinmeye başlayacaksın o parayla. Uzun vade de çok mantıksız bir iş.

Bir hesaplama yaptım şuanda ortalama bir daire fiyatı yaşadığım yerde 3 milyon TL. Daireyi alsan burada en fazla 30.000 tl ye kiraya verirsin. Ama 3 milyon TL yi faize yatirinca aylık getirisi ortalama 110.000 tl falan. Tabi çoğu kişi haram olduğundan böyle birsey yapmıyor ama illa ki böyle yapanlar vardır. 20.000 tl ye kirada oturursun geri kalan parayla çalışmadan çok rahat gecinirsin. Müslüman olmayıp bu şekilde yaşayanlar var mı acaba merak ediyorum çok kıyak bir yaşam.
kısa vadede evet ama uzun vadede paran çürür

Sattığın evin fiyatı artacak. Evet teoride de mantıklı gibi duruyor ama hiç öyle düşündüğün gibi olmayacak. 1 kaç sene sonra elindeki para daire alamayacak. Faiz oranları düşecek. Maaşlara zam gelecek ve ürünlerin kiranın fiyatı artacak. Zamanla zor geçinmeye başlayacaksın o parayla. Uzun vaade de çok mantıksız bir iş.
Bizim burda öyle evet ama yurtdisinda nasil olur mesela orada ekonomide büyük iniş çıkış yok ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Müslüman olup bu şekilde yaşayanlar da var. Hatta biri benim.
Normalleştirmek gibi olmasın ama çoğumuz lafta Müslümanız haram sayılan birçok şeyi yapıyoruz ama faiz, domuz eti, alkol üçlüsünden uzak durunca kendimizi harama girmemiş mümin sayıyoruz. Halbuki en basitinden gıybet-iftira-dedikodu bunlarda haram gün içinde peynir ekmek gibi harcıyoruz haram kredisini burda

kısa vadede evet ama uzun vadede paran çürür
Faize para yatırmak gibi bir niyetim yok ama mesela dolar veya altın cinsinden mevduat hesabı açılsa?

Vasıfsız insanlar için bence faiz düşünülebilir ancak para yönetmeyi bilen bir insan 3 milyon TL den Günde 20-50k arası para kazanabiliyor. Portföy firmaları bu konuda örnek gösterilebilir. Birde Herşeye sahip olup 5-10 milyon TL ile oynayan insanlarda var En basit örnek ile Alt Coinler veya BTC ETH olarak en az 5-6 farklı coinlere sahip cüzdanı olan arkadaşlar 24 saatlik değişiminden %3 ile %5 arasında günlük kazanç elde edebiliyorlar Şuanda 10 milyonun TL civarı cüzdanı olan adam sadece 24 saatlik değişimden 100k TL kazanabiliyor Tabi riskler her zaman var ancak Gerçekten bu işin içinde olan insanlar için Riskler önemsiz Çok fazla örnekleri var çevremde yapanlarda var Para parayı çekiyor Çokta güzel kazanıyorlar. Şimdi bu adamlar 3 Milyon TL yi Faiz yatırıp ayda 110k gelmesini beklemez aptallık derler :)

Bizim burda öyle evet ama yurtdisinda nasil olur mesela orada ekonomide büyük iniş çıkış yok ya

Normalleştirmek gibi olmasın ama çoğumuz lafta Müslümanız haram sayılan birçok şeyi yapıyoruz ama faiz, domuz eti, alkol üçlüsünden uzak durunca kendimizi harama girmemiş mümin sayıyoruz. Halbuki en basitinden gıybet-iftira-dedikodu bunlarda haram gün içinde peynir ekmek gibi harcıyoruz haram kredisini burda

Faize para yatırmak gibi bir niyetim yok ama mesela dolar veya altın cinsinden mevduat hesabı açılsa?
Hocam yurt dışında bildiğim kadarıysa faizler bu kadar yüksek değil ama bana faizin haram olması çok saçma geliyor elhamdülillah müslümanım ama sebep olarak haksız kolay yoldan kazanılan para olarak görülüyor ama ben atıyorum 3 5 milyonu zaten kendi alın terimle helal yoldan kazanmışım sonrada onun getirisini kullanmamın haram olması saçma geliyor şahsen bana birde şuan herkes her şeyi kendi kafasına göre yorumladığı için o konularda çok karışıklık oluyor

Vasıfsız insanlar için bence faiz düşünülebilir ancak para yönetmeyi bilen bir insan 3 milyon TL den Günde 20-50k arası para kazanabiliyor. Portföy firmaları bu konuda örnek gösterilebilir. Birde Herşeye sahip olup 5-10 milyon TL ile oynayan insanlarda var En basit örnek ile Alt Coinler veya BTC ETH olarak en az 5-6 farklı coinlere sahip cüzdanı olan arkadaşlar 24 saatlik değişiminden %3 ile %5 arasında günlük kazanç elde edebiliyorlar Şuanda 10 milyonun TL civarı cüzdanı olan adam sadece 24 saatlik değişimden 100k TL kazanabiliyor Tabi riskler her zaman var ancak Gerçekten bu işin içinde olan insanlar için Riskler önemsiz Çok fazla örnekleri var çevremde yapanlarda var Para parayı çekiyor Çokta güzel kazanıyorlar. Şimdi bu adamlar 3 Milyon TL yi Faiz yatırıp ayda 110k gelmesini beklemez aptallık derler :)
Evet benim o kadar param olsa ben ya iş makinesi ya arsa ya daire alırdım benim vizyon bu kadar. Ama mesela vasıfsızin birine babadan daire kaldı tek çocuk ve kira getirisi yetmiyor. Risksiz olarak gidip yatirabilir faize

Hocam yurt dışında bildiğim kadarıysa faizler bu kadar yüksek değil ama bana faizin haram olması çok saçma geliyor elhamdülillah müslümanım ama sebep olarak haksız kolay yoldan kazanılan para olarak görülüyor ama ben atıyorum 3 5 milyonu zaten kendi alın terimle helal yoldan kazanmışım sonrada onun getirisini kullanmamın haram olması saçma geliyor şahsen bana birde şuan herkes her şeyi kendi kafasına göre yorumladığı için o konularda çok karışıklık oluyor
Şuanda genel kanı haram olduğu yönünde ben Kuranı turkce okuyup bitirmedim o yüzden bilmiyorum ama cidden haram ise ancak şöyle mantıklı bulabilirim bu işin tefecilik gibi insanlar arası huzursuzluğa dönüşecek bir mesele olmasından dolayı haram olabilir. Yani zor durumda olan bir miktar veriyorsun faiziyle geri almak istiyorsun bjr süre sonra o kişi zaten günü kurtarma peşinde sonra para için birbirini vuruyor ediyor. Şuanda mevduat hesapları ile bu tefeciligin bir alakası yok tabi ama eski zamanlarda bahsedilen faiz budur bence. Şuanda bankaya parayı veriyoruz banka bizim paramızla iş yapıyor yatırım yapıyor bir miktar kendi kazanıyor bir miktar biz.

faiz paranin bugunku degeri ile gelecekte beklenen degeri arasindaki farki kapatmak icin kullanilan bir aractir yani paranin maliyetidir

basitce faizden para kazanilmaz sadece paranin degerini korumasi saglanir

Bu parayı faize atmak yerine eğer borsadan anlıyorsan borsaya yatırım yapmak seni hayat geçindirmekten emekliliğe atlatır. Elindeki o 3 milyonu altın yap ve 20 yıl yüzüne bakma, o anki durumun ne olursa olsun %90 çok zengin olacaksın ve büyük ihtimalle bir daha çalışmana gerek kalmayacakç

Mantık ve bakış açısına göre değişiyor.

Eğer paramı bankaya vadeli mevduata değil de, araba alacak birisine versem ve paramın değer kaybedeceğini bildiğim için verdiğim tutarın %40 kadar fazlasını geri isteseydim bu haram olur muydu? Ya da paramı önce altına çevirip borç verseydim ve geri altın olarak isteseydim? Ki şu anda çoğu kişi borcu Türk Lirası cinsinden değil döviz cinsinden veriyor.

Ben paramı bankaya veriyorum o da ihtiyaç sahiplerine veriyor. Ben razıyım, banka razı, bankadan benim paramı alıp faiz ödeyecek kişi de razı. O halde kim kimin zorla hakkına girmiş oluyor!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,628
Üyeler
186,357
Son üye
Bünyamin001
Geri