Bilgisayar kapalıyken çıkar tak yap sorun olmaz çentikleri açıp çıkarıyorsundur herhalde kırmadan olmadı tek ram ile başlat elbet düzelecek ramler komple bozulmadıysa zaten ki sanmıyorum ramler bozulsunBiraz sorna eve geçicem deniyicem de kardeş sorun olmazmı öyle tamam ramleri çıkartıp çaliştiriyorum ondan sorna kapatıp rmaleri takiyorum inşallah olur çok teşekkür ederim ilk defa sistem topladım bir suru video izledim böyle hatayı ilk defa gördüm
2 tane var asus A520 m-r modeliBu arada kaç ram slotu var sen hangisine taktın kaç tane taktın
Şimdi monitöre filan bağliyorum ama sistemi çalıştırır iken bir tane dahi ram olmayacak demi biraz çaliştikdan sorna tekrar dan ram takiyorumBilgisayar kapalıyken çıkar tak yap sorun olmaz çentikleri açıp çıkarıyorsundur herhalde kırmadan olmadı tek ram ile başlat elbet düzelecek ramler komple bozulmadıysa zaten ki sanmıyorum ramler bozulsun
Bilgisayar açıkken ram takıp çıkarma2 tane var asus A520 m-r modeli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şimdi monitöre filan bağliyorum ama sistemi çalıştırır iken bir tane dahi ram olmayacak demi biraz çaliştikdan sorna tekrar dan ram takiyorum
Olmadı hocam biosu çıkartım bi 10 dk sorna takıp tekrar deneyeceğimBilgisayar açıkken ram takıp çıkarma
hayır çift ram yokmu sende biri takılıyken çalıştır2 tane var asus A520 m-r modeli
Şimdi monitöre filan bağliyorum ama sistemi çalıştırır iken bir tane dahi ram olmayacak demi biraz çaliştikdan sorna tekrar dan ram takiyorum
Yok hocam bu molexsi bilmiyordum ona takdım sorun çözüldü ama buyuk bir sorun oldu bu sefer ekran gelmiyor yeni pc kendim kurdumKasa fanı takarken başka bir şeye elin değdi mi?
Sonuç
Oda olmadıhayır çift ram yokmu sende biri takılıyken çalıştır
İşlemci de sıvı soğutma mi var kule tipi miYok hocam bu molexsi bilmiyordum ona takdım sorun çözüldü ama buyuk bir sorun oldu bu sefer ekran gelmiyor yeni pc kendim kurdum
Oda olmadı
Stokİşlemci de sıvı soğutma mi var kule tipi mi
Söküp işlemci pinlerini kontrol et yamuk kırık var mı tekrar takarken işlemci soğutucu bloğun vidalarını aşırı sıkma
Olsun bazen aşırı vidalarını sıkınca böyle olabiliyor
Onu biliyorum clrtc buldum bios pilini çıkartıp clrtc ye kısa devre yapıcam ama size sorunu baştan anlatayım bakın anakarta sorun varmı bilmiyorum mouse klavye çalışıyor monitöre ilk hdm girişini yanlışlıkla anakarta takdım ilk başta monitörün guç tuşuna bastığında MSI yazısı çıktı sorna no signal dedi monitörde yanan kırmızı ışık söndü ve birdaha hiç yanmadıTaktığının fanı çıkar diğer soketleri kontrol et PC çalışırken hiç bir soket yada fan çıkarılmaz PC kapanir soketler çekilir yada takılır bunu kesin biliyorsundur ama yinede belirtelim
Bios pili çıkar reset at anakart ta
Bilmiyorsan anakartin kitapçığında var reset bilgileri vardir