9600X DARBOĞAZ SORUNU

grafikleri fulleyip ekran kartı kullanımını artırmaktan başka çare yok valorant , lol , bf , cod gibi oyunlarda yük işlemciye biner bu yüzden ekran kartının kullanımı düşer normal bir durum bu.
Ya formlara falan baktığımdada bu ikili asla darboğaz yapmaz diyolardı son paramla bunu aldım şimdi valoda dona dona oynuyorum o biraz sinirlendirdi ve üzdü anlam veremedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 7600x, 9070xt gibi bi karta valorant gibi bi oyunda darboğaz yapacak zaten ondan kaçınamazsın. Ama ne kadar yaptığını bilirsek mümkün olduğunca azaltmaya çalışırız.
Hocam 9600x var 7600x değil

Ya formlara falan baktığımdada bu ikili asla darboğaz yapmaz diyolardı son paramla bunu aldım şimdi valoda dona dona oynuyorum o biraz sinirlendirdi ve üzdü anlam veremedim
haa donması problem bak darboğaz normal fakat donması normal hikayeli oyunlarda darboğaz yapmaz zaten fps'yi monitörünüze göre sabitleyin çözer belki.

Hocam 7600x, 9070xt gibi bi karta valorant gibi bi oyunda darboğaz yapacak zaten ondan kaçınamazsın. Ama ne kadar yaptığını bilirsek mümkün olduğunca azaltmaya çalışırız.
5 6 saniyede bir yapıyor

haa donması problem bak darboğaz normal fakat donması normal hikayeli oyunlarda darboğaz yapmaz zaten fps'yi monitörünüze göre sabitleyin çözer belki.
Sabitledim aynı

5 6 saniyede bir yapıyor

Sabitledim aynı
sisteminde başka oyun var mı ? valorant gibi orada da bir test yapmanı isterim oyun riot games oyunu olduğu için ilk şüphelimiz o.

Hocam 9600x var 7600x değil
Dona dona oynuyosan sorun donanımdan kaynaklı degil aynı konfigrasyon ile ben oyuna girdiğimde en kotu olarak 400/500 arasında dolaştı FPS.
oyundaki gpu yüzdesinin az olması sana donma kasma sagliyacak bir şey degil

fps drop'la darboğaz konusunu karıştırmışsın sanırım. oyun donması fps drop sorunu oluyor.

Valorant da yersin tabi Valorant bu CPU'ya yüklenir. Aç bakayım oradan bir Cyberpunk 2077 emmioğlu yap ayarları da ultra veya high, bak bakalım darboğaz marboğaz kalıyor mu.

Cs indiriyorum inince yazıcam buraya yine
Birde donma derken çok anlamıyorum 5 6 sanşyede bir falan milisaniyelik takılma oluyor o işte sorunum benim

Birde donma derken çok anlamıyorum 5 6 sanşyede bir falan milisaniyelik takılma oluyor o işte sorunum benim
Birde benim anlamadığım internetteki bu ikilinin testlerinin hiçbirinde valorantta darboğaz yok akıyor

Birde benim anlamadığım internetteki bu ikilinin testlerinin hiçbirinde valorantta darboğaz yok akıyor
Sen bi bilgisayarın sıcaklığına baksana darboğaz olsa sadece normalden daha çok kullanır sen darboğaz olduğunu bikere nereden anladın ? msi afterburner indir oyun içi sıcaklığını ekran görüntüsü alıp at buraya muhtemelen yanlış montajladın.

Geri