Birisi bilgisayarıma ve telefonuma RAT attığını iddia ediyor

JustTie

80+
Reaksiyon skoru
168
Kişi bana şu şekilde iddia da bulundu bunları yazdı kısaca;

"Ben, Erdem’in Technopat platformundaki paylaşımlarını gördüm. Kendisi Linux kurduğunu, IP değiştirdiğini, sistemini güvenli hale getirdiğini iddia etmiş; ancak bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Sadece Kali Linux adlı bir pentest dağıtımını kısa süreli kurcalamıştır. IP değiştirme konusunda da ISP üzerinden yaptığı bir işlem yoktur, yalnızca modemini kapatıp açarak IP değişikliği sağlamıştır.
Erdem’in bilgisayar sistemine RAT (Remote Access Trojan) yerleştirdim. Bu zararlı yazılım sayesinde cihazına her yeniden bağlandığında otomatik olarak erişim sağlıyorum. IP adresi değişse bile sistemim bunu otomatik algılıyor ve bağlantı kuruyor. RAT üzerinden saat başı ekran görüntüleri, Discord mesaj kayıtları, kayıtlı şifre bilgileri gibi çeşitli kişisel verileri düzenli olarak alıyorum. Günlük veri transferim ortalama 10 MB üzerindedir.
Bilgisayar sistemine sızdıktan sonra, bağlı olduğu modemin şifresini de çekerek telnet üzerinden erişim sağladım ve arka kapı bıraktım. Modemi formatlasa ya da BIOS’u yeniden yazsa bile sistemine tekrar erişim sağlayabiliyorum. Hatta yeni bir anakart alsa bile ağa sızma olanağım devam etmektedir. Aynı şekilde Galaxy A34 model telefonunda da bilinen bir güvenlik açığı üzerinden erişim sağladım; bu açık format ya da güncellemeyle kapanmamaktadır.
Tüm bu işlemleri VPN ve proxy üzerinden gerçekleştirdiğim için gerçek IP adresim ve kimliğim tespit edilemez. Technopat’a da sahte bilgilerle üye oldum, kullanıcı ajanımı (user agent) da manipüle ettim.
Erdem’in sosyal medya ve forum platformlarında kişisel bilgilerini, cihaz detaylarını ve adını sıkça paylaşması, sistemine erişimi daha da kolaylaştırdı. Donanım bilgileri üzerinden güncel güvenlik açıklarını (CVE) araştırarak sistemine giriş yapmam atom fiziği kadar karmaşık değildir. Kendi güvenliğini sağlayamayacak seviyede olduğunu düşündüğüm için bu süreç aylardır devam etmektedir."

Bu iddia ne kadar doğru? Ben bilinmeyen herhangi bir bağlantıya tıklamıyorum. Ayrıca hem telefon hem bilgisayar hard formatlı durumda. her şey temiz yani.

Acil teknik desteğe ihtiyacım var siber güvenlik uzmanı var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FTTH Türk Telekom fiber var evde, Router cihazım ZTE H298A. Açık mı var bu router da?

İyi şaka yapmış sadece
Yine de güvenlik tedbiri için ne yapmalıyım? Telefon ve bilgisayar hard format atmıştım. Format öncesi HitmanPro da birkaç Malware buldum ama onlar rat mı emin olamadım. Ancak olay şuydu; İşlemcimin sadece 2 çekirdeğine %100 yük bindiriyordu sürekli, görev yöneticisini açınca ise virüs kendini arkada kapatıyordu gizlenmeye çalışıyordu bunu da işlemci kullanımının düşmesiyle anlamıştım.
1747097698297.webp

Şifre sanıp sansürlemiştim ama ikiside virüstü şunları silmiştim. Bunlar RAT mı? rastgele numaralı .DAT dosyası ve console_zero.exe kaldırmıştım.

İşlemcin zayıfsa görev yöneticisini açınca kullanım fırlar sonra düşer zaten

Senden tık almadan windows kasana sonra telefonuna kim nasıl girecek kral hönkürtme

İşlemcin zayıfsa görev yöneticisini açınca kullanım fırlar sonra düşer zaten

Senden tık almadan windows kasana sonra telefonuna kim nasıl girecek kral hönkürtme
Ağ bazlı saldırı yaptığını iddia ediyor. IP Adresimi bir sunucu üzerinden aldığını ve saldırıyı bu şekilde gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Ancak buna dair herhangi bir ekran görüntülü kanıt sunmuyor. Yine de, şu ana ve geleceğe dair ek güvenlik tedbirleri almalıyım, bu sebeple ciddi anlamda bilişim sistemleri, siber güvenlik alanında uzman bir kişiden görüş ve destek, tavsiye almak istiyorum.

Ağ bazlı saldırı yaptığını iddia ediyor. IP Adresimi bir sunucu üzerinden aldığını ve saldırıyı bu şekilde gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Ancak buna dair herhangi bir ekran görüntülü kanıt sunmuyor.
Baba yıl 2010 mu wifi üzerinden telefona nasıl giriyorsun sen mossad mısın

ip mevzusu ayrı ağlatıyor zaten

Güzelcene yat uyu kral

Baba yıl 2010 mu wifi üzerinden telefona nasıl giriyorsun sen mossad mısın

ip mevzusu ayrı ağlatıyor zaten

Güzelcene yat uyu kral
Tamam ancak bu kişi anonim olup yıllardır bana musallat olan takıntılı bir ruh hastası tip. Bunu da belirteyim.

Hocam bu dediklerinizi yapabilmesi için baya profesyonel bir hacker olması lazım. Eğer kişiyi tanıyorsanız gidin suç duyurusunda bulunun.

Hocam bu dediklerinizi yapabilmesi için baya profesyonel bir hacker olması lazım. Eğer kişiyi tanıyorsanız gidin suç duyurusunda bulunun.
Kişi anonim, devlet bile bulamıyor bunları. Yasal olmayan ve deepweb temelli (ancak Safenet'te de çalışıyor ne yazık ki yani TOR olmadan da girilebilen ancak aynı zamanda .onion linki de olan yurtdışı menşeili taciz sitesi) bir taciz sitesinden bunları yazıyor bana. Bunlara kendini nasıl kaptırdın diyorsan, geçmişte benle dalga geçen kişilerden biri beni oralara yaydı, ancak bunun kim olduğunu da ayrıca bilmiyorum maalesef.

Kişi anonim, devlet bile bulamıyor bunları. Yasal olmayan ve deepweb temelli (ancak Safenet'te de çalışıyor ne yazık ki yani TOR olmadan da girilebilen ancak aynı zamanda .onion linki de olan yurtdışı menşeili taciz sitesi) bir taciz sitesinden bunları yazıyor bana. Bunlara kendini nasıl kaptırdın diyorsan, geçmişte benle dalga geçen kişilerden biri beni oralara yaydı, ancak bunun kim olduğunu da ayrıca bilmiyorum maalesef.
Kral haddime değil ama bir süre buralara girme kafayı toparla

Geri