1440p Monitör Önerisi

Reaksiyon skoru
48
Bütçe
10000
İndirim varken kaçırmayın dün 12k ya satılıyordu

İndirim varken kaçırmayın dün 12k ya satılıyordu
Öneri için teşekkürler ama şu an alacak durumda değilim, yazın almayı düşünüyorum.Ben sadece indirim olmadan hangisi daha güzel onu merak ettim.

Öneri için teşekkürler ama şu an alacak durumda değilim, yazın almayı düşünüyorum.Ben sadece indirim olmadan hangisi daha güzel onu merak ettim.
Bu bütçede en iyi görüntü kalitesine sahip monitör benim attığım diye biliyorum . Daha bilgili arkadaşlarda yazabilir

En iyisi G65B o bütçede. Rakipleri 13-14K'dan başlıyor. İndirim devam ederse ilerleyen zamanlarda net onu al ki bence devam edecek.

Hocam bunu ben de begendım ama 1ms MPRT diyor.GtG değeri ne biliyor musunuz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En iyisi G65B o bütçede. Rakipleri 13-14K'dan başlıyor. İndirim devam ederse ilerleyen zamanlarda net onu al ki bence devam edecek.
VA panel sıkıntı yaratmaz mı?IPS daha canlı ve sorunsuz diye biliyorum

Hocam bunu ben de begendım ama 1ms MPRT diyor.GtG değeri ne biliyor musunuz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1ms gtg'yi konudaki hiçbir monitör veremez.

Sadece 360-540hz top tier monitörlerin gtg değerlerine bakın. Neden 180-240hz monitörlerin 1ms gtg veremeyeceğini anlarsınız. 1ms ve altı için oled gerekiyor. LCD teknolojisi henüz 1ms ve altına inemedi.
Desktop Screenshot 2025.05.22 - 21.33.40.30.webp

G65B'de çok kaliteli bir VA kullanmışlar. Renk kalitesi 14-15 bin liralık IPS'lerle yarışıyor.

Ghosting vs. olsun sorun yaşayan görmedim alan çok oldu forumlarda. Dediğim gibi 10K bütçeye rakibi yok bu monitörün. Muadilleri 13-14 arası.

1ms gtg'yi konudaki hiçbir monitör veremez.

Sadece 360-540hz top tier monitörlerin gtg değerlerine bakın. Neden 180-240hz monitörlerin 1ms gtg veremeyeceğini anlarsınız.
Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler hocam bilgi için
3ms GtG ile 1ms GtG arasında çok fark var mıdır?Ya da 5ms falan?Esporcu değilim ama fps oyunları da oynayacağım.

Teşekkürler hocam bilgi için
3ms GtG ile 1ms GtG arasında çok fark var mıdır?Ya da 5ms falan?Esporcu değilim ama fps oyunları da oynayacağım.
Dostum 170HZ 9ms gtg monitörle immortal oldum. Şu an oled 360hz 0.3ms gtg monitör kullanıyorum, gerçekte (testlerde 0.3ms verebiliyor) hareket halinde bulanıklık sorunu kalktı. Ayrıca daha tepkisel oldu diyebilirim. Ama ips kısmına gelecek olursak bu fiyatlarda alacağın monitörler 3-10ms (monitöre göre değişir) 180-240hz falan olacaktır. Benim yaşadığım farkı göremeyeceksin. O yüzden kafana fazla takma. Eğer amacın hareket netliği ise 10k bütçede xg27acs gayet başarılı bir monitör.

Overdrive ayarını seviye 10'a getirirsen hız bakımından bayağı iyi.
Desktop Screenshot 2025.05.22 - 21.40.26.20.webp

Desktop Screenshot 2025.05.22 - 21.40.30.06.webp

Eğer 240hz istersen şu monitörde kontrast ve ergonomi haricinde iyi.

Eğer görüntü kalitesine önem veriyorsan şu monitörü öneririm. Kontrast bakımından çok başarılı.

Dostum 170HZ 9ms gtg monitörle immortal oldum. Şu an oled 360hz 0.3ms gtg monitör kullanıyorum, gerçekte (testlerde 0.3ms verebiliyor) hareket halinde bulanıklık sorunu kalktı. Ayrıca daha tepkisel oldu diyebilirim. Ama ips kısmına gelecek olursak bu fiyatlarda alacağın monitörler 3-10ms (monitöre göre değişir) 180-240hz falan olacaktır. Benim yaşadığım farkı göremeyeceksin. O yüzden kafana fazla takma. Eğer amacın hareket netliği ise 10k bütçede xg27acs gayet başarılı bir monitör.

Overdrive ayarını seviye 10'a getirirsen hız bakımından bayağı iyi.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Eğer 240hz istersen şu monitörde kontrast ve ergonomi haricinde iyi.

Eğer görüntü kalitesine önem veriyorsan şu monitörü öneririm. Kontrast bakımından çok başarılı.
tekrardan teşekkürler hocam.Anladıgım kadarıyla çok takmama gerek yok bu gecikme işini.Önerdiğiniz gigabyte modeli de çok pahalı geldi, onun yerine GS27QXA ya da GS27QA alınır mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,824
Üyeler
175,115
Son üye
legens07
Geri