Ben Tümay
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 586
Mamasını ve suyunu vermen yaşaması için yeterli. Onun dışında uzun tüylü olduğu için günlük olarak taraman gerek, furminatör tarak kullanabilirsin. Kediler genelde yavruyken alışkanlık kazanır ona göre eğitebilirsin, sık sık sev zamanla onun da hoşuna gider. Seninle yatarken ezileceğini sanmıyorum, o kadar küçük değil. 4 yaşında kedim var yalnız uyuyamıyor evde hangimiz varsa onun yanına gidiyor ve yatıyor kimse ezmedi, ezileceği zaman da direk kalkıyor uyusa bile. Zaten zamanla seninle yata yata en rahat yeri bulur benimle iken ayak ucuma yatıyor mesela, diğer herkesin direk üzerine yatıyor. Pencere ve balkonu açık bırakma, ne olursa olsun oralara çıkartma. Kedidir bu inanılmaz dengeye sahip, balkon korkuluğunda yürür dersin ilk gördüğü kuşa atlar. Ne olursa olsun o bir avcı ve dikkati çabuk dağılır balkonda olduğunu o an hatırlamaz bile. Her gün suyunu tazelemeyi de sakın ihmal etme, su kabını da güzelce bir yıka deterjan kullanma bol su ile yıka günlük olarak zaten çok kirlenmez. Yerleri silerken de ya ona zarar vermeyen bir ürün kullan yada yerler kuruyana kadar silmediğin bir odaya koy, kuruyunca onu kuruyan yere koyup orayı da sil yoksa yeri yalar.