0.1 Yağlı Süt ile daha yüksek yağlı sütler arasında sağlık açısından fark varmı?

Bahoz2162

80+
Reaksiyon skoru
31
Selamlar dostlar,
Genel sağlığım ve lezzetli olduğu için günde 500ml süt içiyorum.
Biraz araştırdım ancak net bir şey bulamadım
Az yağlı süt ile daha fazla yağlı süt arasında vitamin mineral sağlık açısından bir fark var mı?
Şimdiden teşekkürler :)

süt yağı iyidir faydalıdır çok ucuz olmadığı sürece 0.1 süt almana gerek yok

0.1 yağlı süt =0 yağ 0 yağda çözünen vitamin ve çiğ süte göre neredeyse hiç suda çözünen vitamin

nasıl yani? süt yağının faydasını öğretmek için ne kaynağa ihtiyacın var birader
Hocam genelgeçer bilgiler her kişi için geçerli olmayabilir arkadaşın herhangi bir sağlık verisini bilmeden ben böyle tavsiye vermekten çekinirdim.

hocam kaynak neresi tam olarak sağlık konusunda öneri yaparken kaynak gösterin lütfen
Bir hayvanın kendi yavrusunu beslemek için ürettiği bir sıvının içindeki yağlı bölüm bu bölüm tüm yağda çözünen vitaminleri ve yağ asitlerini iceriyor sence insan sağlıgına nasıl zararlı olabilir
Her insan evladı doğduktan sonra sadece süt ile beslenir bunuda ekleyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam genelgeçer bilgiler her kişi için geçerli olmayabilir arkadaşın herhangi bir sağlık verisini bilmeden ben böyle tavsiye vermekten çekinirdim.
Düz süt 500 ml sekilde içebiliyorsa yağından bir sorun yasamaz kalori ile ilgili sorun yok ise 15 gr yağ olur oda 140 kalori ediyor yaklaşık.

Bir hayvanın kendi yavrusunu beslemek için ürettiği bir sıvının içindeki yağlı bölüm bu bölüm tüm yağda çözünen vitaminleri ve yağ asitlerini iceriyor sence insan sağlıgına nasıl zararlı olabilir
Her insan evladı doğduktan sonra sadece süt ile beslenir bunuda ekleyim

Düz süt 500 ml sekilde içebiliyorsa yağından bir sorun yasamaz kalori ile ilgili sorun yok ise 15 gr yağ olur oda 140 kalori ediyor yaklaşık.
Daha fazla yorum yapmıyorum hocam öyle diyorsanız öyle olsun , yıllarca birçok makale okudum bu konularda ona rağmen kesin tavsiye vermiyorum.

süt yağı iyidir faydalıdır çok ucuz olmadığı sürece 0.1 süt almana gerek yok
Hocam öğrenciyim bütçem kısıtlı
0.1 yağlı 18tl iken yağlı olan 40tlnin üzerinde

0.1 yağlı süt =0 yağ 0 yağda çözünen vitamin ve çiğ süte göre neredeyse hiç suda çözünen vitamin
Peki kalsiyum fark ediyormu benim için en önemli olan o

etmiyo

Dostum yağ oranı ve kalsiyum bağlantısı hakkında fikrim yok ama vücudunun tüm besinlere ihtiyacı var kalsiyum ihtiyacından bahsediyorsan muhtemelen boy uzamasından bahsediyorsunur onun içinde vücudunun bütün mineral vitaminlere ihtiyacı var
Market sütüne mecbur kalmamanı öneririm bir sütcüden süt alabilirisin ben sütcüden süt alıp pişirmeden kefir yapıyorum litresi 25 tl

Dostum yağ oranı ve kalsiyum bağlantısı hakkında fikrim yok ama vücudunun tüm besinlere ihtiyacı var kalsiyum ihtiyacından bahsediyorsan muhtemelen boy uzamasından bahsediyorsunur onun içinde vücudunun bütün mineral vitaminlere ihtiyacı var
Market sütüne mecbur kalmamanı öneririm bir sütcüden süt alabilirisin ben sütcüden süt alıp pişirmeden kefir yapıyorum litresi 25 tl
Fikir için sağolun hocam
Kefir daha mı sağlıklı?

Fikir için sağolun hocam
Kefir daha mı sağlıklı?
Kefir Probiyotik içeriğe sahip içerisindeki bakteriler sayesinde b ve k vit miktarı artıyor ve sütün içindeki laktoz şekeri azalıyor şekerin az bir miktarı proteine dönüşüyor
Tabi bu kendi yaptığım kefirde geçerli matketten alınanda daha az fayda olabilir
Market kefirlerinin içindeki yağın daga az olduğunu görmüştüm

Geri