1.0 TCE Clio Alınır mı?

Edmond_Dantes

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,337
Merhaba hocalarım, clio düşünüyoruz. Baktığım kadarıyla bütçeme göre olan (800- 1000) bu model araçlar doluluk bakımından vs iyi. Lakin yakıt tüketimi önemli husus benim için. Bu aracın fazla yakıt tüketimi olduğu ve bu yakıt tüketimine karşın gitmediği söyleniyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Merhaba hocalarım, clio düşünüyoruz. Baktığım kadarıyla bütçeme göre olan (800- 1000) bu model araçlar doluluk bakımından vs iyi. Lakin yakıt tüketimi önemli husus benim için. Bu aracın fazla yakıt tüketimi olduğu ve bu yakıt tüketimine karşın gitmediği söyleniyor. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
3 pistonlu motor

1.0 gitmiyo diyen çok. git 1.5 dci al dha iyi
Ona baktım da otomatik yok hocam onda, aile arabası olacak, kardeşimde otomatik ehliyeti var manuel süremez.
3 pistonlu motor
yani hocam ne anlama geliyor kusura bakmayın gram anlamam araba işinden
1.0 cliolar çok yakıyor. 7 litrenin altına düşürmek için baya bir uğraş vermen lazım.
öyle sahiden yorumlarda gördüğüm kadarıyla

yani hocam ne anlama geliyor kusura bakmayın gram anlamam araba işinden
daha düşük performans verir zaten motor 1.0 yokuşta zorlanır. birde galiba 4 silindire göre daha titreşimli o da simetrik piston hareketi olmadığı için

1.0 tce kullanılır ama 1.0 sce = kağnı

2yıl önce servis yedek araç diye verdiler clioyu birkaç hafta kullandık odun fln da yapmıştık bagaj dolu rampayı çıkamadı desem yeridir gitmesi için zorluyorsun ömrü gidiyor o yüzden 1.0 tce (turbolu) yada 1.3 tce bul bu 2 Si çok iyi ama yine 7-9 tl yakar kullanımına göre

Yakıt önemliyse almanı tavsiye etmem. Yaktığı kadar gitmiyor lafı da doğru diyebiliriz. Öneri istememişsin ancak belki aklına yatar diye Toyota Corolla 1.8 Hybrid tavsiye etmek istiyorum. Şehir içi kullanımda bedavaya gezdirir. Fabrika verilerini karşılaştırmak gerekirse 1.0 TCe Clio şehir içinde 6.0 litre gözüküyorken Corolla 1.8 Hybrid 3.3 litre gözüküyor. Elbette kullanıma göre bu tüketimler değişkenlik gösterir ancak önemli olan aralarındaki oransal fark. 1M'ye 2020 modelleri 150 bin km civarında bulunabilir. Motor ve şanzıman bakımından daha güvenilir olduğu da rahatlıkla söylenebilir.

Yakıt önemliyse almanı tavsiye etmem. Yaktığı kadar gitmiyor lafı da doğru diyebiliriz. Öneri istememişsin ancak belki aklına yatar diye Toyota Corolla 1.8 Hybrid tavsiye etmek istiyorum. Şehir içi kullanımda bedavaya gezdirir. Fabrika verilerini karşılaştırmak gerekirse 1.0 TCe Clio şehir içinde 6.0 litre gözüküyorken Corolla 1.8 Hybrid 3.3 litre gözüküyor. Elbette kullanıma göre bu tüketimler değişkenlik gösterir ancak önemli olan aralarındaki oransal fark. 1M'ye 2020 modelleri 150 bin km civarında bulunabilir. Motor ve şanzıman bakımından daha güvenilir olduğu da rahatlıkla söylenebilir.
Tavsiye verirken vergileri de göz önünde bulundurmak lazım. Sıfır km Clio'nun yıllık vergisi 5803 lira, sıfır km Corolla Hybrid 17886 lira. Aynı şekilde bakım masrafları da corollada daha fazla olacaktır. Yanlış anlaşılmasın Clio alsın demek istemiyorum. Sadece bunlar da göz önünde bulundurulmalı.

90 Beygir olan modelleri alınabilir. 100 Beygir olan ilk versiyonlarında turbo wastegate sorunu ve daha titreşimli çalışma sorunu var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O fiyata ve o KM de sadece 3 tane ağır hasar kaydı olmayan 1.8 Hybrid var. Bir tanesi takla king, diğerleri çarpışan araba.

Tavsiye verirken vergileri de göz önünde bulundurmak lazım. Sıfır km Clio'nun yıllık vergisi 5803 lira, sıfır km Corolla Hybrid 17886 lira. Aynı şekilde bakım masrafları da corollada daha fazla olacaktır. Yanlış anlaşılmasın Clio alsın demek istemiyorum. Sadece bunlar da göz önünde bulundurulmalı.

Bu siteye göre 1798cc 2020 model için 17866 değil, 11.626 TL çıkıyor. 1300 cc altı 1-3 yaş araba için ise 5803 TL değil 4834 TL çıkıyor. Dediğin gibi bu da elbette göz önünde bulundurulmalı.

90 Beygir olan modelleri alınabilir. 100 Beygir olan ilk versiyonlarında turbo wastegate sorunu ve daha titreşimli çalışma sorunu var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O fiyata ve o KM de sadece 3 tane ağır hasar kaydı olmayan 1.8 Hybrid var. Bir tanesi takla king, diğerleri çarpışan araba.
Dediğin gibi bu fiyata biraz zorlama oluyor ancak mevcutta ilan olmasa bile kovalanabilir, her gün yeni araçlar ilana giriyor. Pazarlık yapılarak bütçeye uygun hale getirilebilir. Mesela şu ilan fena değil. Pazarlıkla 1.020 civarlarına çekilebilir. Aynı şekilde dediğin gibi boyalar mevcut ancak fiyatı da ona göre. Corolla'yı ekstra severim ancak burada önerme sebebim tamamen senaryoya uyması. Konu sahibi tek kriter olarak yakıt tüketimini belirtmiş. Bu bütçe civarında daha az yakan bir araç da aklıma gelmedi. Yakıt önemli değil yeter ki gitsin dese 1.0 yerine 1.3 TCe al derdim mesela.

3 silindir araç alınmaz asla önermem

Geri