1.3 Egea sabah ilk marş zor alıyor

Reaksiyon skoru
369
Aracı alalı 20 gün oldu 2016 model 155,000 KMDE aküsünü,4 adet ısıtma bujisini Enjektörlerine bakım onarım yaptırdım Ama hala sabah çalıştırmada zor çalışıyor ve stop ediyor 2.çalıştırmada anca kendine geliyor motorda belli şekilde sallanıyor çözümü var mıdır ?

dizel mi benzin mi ? hangi motor ?

1.3 dizel
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kontağı yarım açıp Kızdırma lambası sönene kadar çalıştırma. Zaten böyle yapıyorsanız bakım yaptırdığıniz yere tekrar gidin.

Mazot filtresini en son ne zaman değiştirdiniz? Bir miktar su olabilir içinde, isterseniz bi temizletin

Marşa basmadan önce kontağı 3-4 kere aç kapat ısıtma bujisininin ısınması lazım sonra marş ver.

1.3 dizel

Kontağı yarım açıp Kızdırma lambası sönene kadar çalıştırma. Zaten böyle yapıyorsanız bakım yaptırdığıniz yere tekrar gidin.
Yapıyorum hocam bilerek bekliyorum fazladan hatta kontağı bi tur daha aç kapa yapıyorum

Video ekleyebilsem göstereceğim de yok

Mazot filtresini en son ne zaman değiştirdiniz? Bir miktar su olabilir içinde, isterseniz bi temizletin
Hocam en son bu bujileri değiştirmeye gittiğinde tüm filtreleri ve yağı değiştirdim

Yapıyorum hocam bilerek bekliyorum fazladan hatta kontağı bi tur daha aç kapa yapıyorum

Video ekleyebilsem göstereceğim de yok

Hocam en son bu bujileri değiştirmeye gittiğinde tüm filtreleri ve yağı değiştirdim
soguk havada dızellerde zor calısması enjektörlerden olur . iyi bir dizel pompacıya git enjektörlere ayar yaptır hem de temizlet.

Enjektörleri daha 1 hafta önce temizlettirdim yaptırdığım yere tekrar gideceğim galiba
eğer zor calısıp motorda sallanma yapıyorsa baska bıseyle ugrasma dırek enjektör. temızlemeyı nasıl yaptılar katkı maddesı dokup sabıt 3bin devirde surdulerse ona temızletme denmez. enjektorlerı sokecek cıhaza sokacak cıhazı . değerlerini kontrol edecek gerekırse pullarını degistirecek. ciddi bir iş yani

Tamamen tahmin ama sorun yakıt sisteminde değilse marş motorunda olabilir belki

Geri