Aynı araç, 170 binde bendeki. Benim de sabah aşırı sarsıntılı çalışma durumu var ve 1 ısıtma bujim patlak ve kaynamış. Ama zor ve sarsıntılı/dalgalı çalışmasına rağmen istop etmiyor, 30 saniye sonra normale dönüyor. Baya bir araştırdım; facebook grupları, forumlar vs. %70-80 oranında aynı model yıllarında (2016-17-18) ve hatta üst modellerde dahi euro6 motor (bizimkisi euro5) vs. bu problem mevcut. Enjektörleri bırak bakım yaptırmayı, komple değiştiren bir kesim de var ve sıkıntının birebir aynı şekilde devam ettiğinden muzdaripler. Kaldı ki euro 5 motorda enjektör bakımı tutmuyor, değişim yaptırın diyenlerin sayısı da baya fazla. Araç ısındıktan sonra problem geçiyorsa bence hiç ellettirme, zaten yapabileceğin bakımları yaptırmışsın. Kışın normal bana kalırsa ama Türkiye'de sanayiye girdiğinde olmadık yerlerden kazığa oturtmaya çalışıyorlar. Bir önceki aracım 2002 model clio idi ve arka teker rulmanı dağıldığı için uğultu sesi yapıyordu. Herif beni şanzımancıya gönderdi, ses kesinlikle şanzımandan diyerek. Son olarak şunu söyleyeyim, marş uzatma/yememe gibi bir durum varsa, yarım kontaktan sonra kadran selamlasını komple bitirdikten sonra marş ver. Bu şekilde daha düzenli marş alıyor araç.