1.3 Egea sabah ilk marş zor alıyor

eğer zor calısıp motorda sallanma yapıyorsa baska bıseyle ugrasma dırek enjektör. temızlemeyı nasıl yaptılar katkı maddesı dokup sabıt 3bin devirde surdulerse ona temızletme denmez. enjektorlerı sokecek cıhaza sokacak cıhazı . değerlerini kontrol edecek gerekırse pullarını degistirecek. ciddi bir iş yani
Hocam 4 ünüde söküp cihaza bağladılar Bi sorun yok enjektörde biz temizliğini yaptık bide yazılım attık dedi
2 saat bekledik kontrol için

Aynı araç, 170 binde bendeki. Benim de sabah aşırı sarsıntılı çalışma durumu var ve 1 ısıtma bujim patlak ve kaynamış. Ama zor ve sarsıntılı/dalgalı çalışmasına rağmen istop etmiyor, 30 saniye sonra normale dönüyor. Baya bir araştırdım; facebook grupları, forumlar vs. %70-80 oranında aynı model yıllarında (2016-17-18) ve hatta üst modellerde dahi euro6 motor (bizimkisi euro5) vs. bu problem mevcut. Enjektörleri bırak bakım yaptırmayı, komple değiştiren bir kesim de var ve sıkıntının birebir aynı şekilde devam ettiğinden muzdaripler. Kaldı ki euro 5 motorda enjektör bakımı tutmuyor, değişim yaptırın diyenlerin sayısı da baya fazla. Araç ısındıktan sonra problem geçiyorsa bence hiç ellettirme, zaten yapabileceğin bakımları yaptırmışsın. Kışın normal bana kalırsa ama Türkiye'de sanayiye girdiğinde olmadık yerlerden kazığa oturtmaya çalışıyorlar. Bir önceki aracım 2002 model clio idi ve arka teker rulmanı dağıldığı için uğultu sesi yapıyordu. Herif beni şanzımancıya gönderdi, ses kesinlikle şanzımandan diyerek. Son olarak şunu söyleyeyim, marş uzatma/yememe gibi bir durum varsa, yarım kontaktan sonra kadran selamlasını komple bitirdikten sonra marş ver. Bu şekilde daha düzenli marş alıyor araç.

kızdırma bujilerine baktır , gerekirse deneme amaclı baska aractan falan al tak.

kızdırma bujilerine baktır olmazsa mazot sisteminde hava olabilir onu kontrol ettir. muhtemelen kızdırmalardandır.

Aynı araç, 170 binde bendeki. Benim de sabah aşırı sarsıntılı çalışma durumu var ve 1 ısıtma bujim patlak ve kaynamış. Ama zor ve sarsıntılı/dalgalı çalışmasına rağmen istop etmiyor, 30 saniye sonra normale dönüyor. Baya bir araştırdım; facebook grupları, forumlar vs. %70-80 oranında aynı model yıllarında (2016-17-18) ve hatta üst modellerde dahi euro6 motor (bizimkisi euro5) vs. bu problem mevcut. Enjektörleri bırak bakım yaptırmayı, komple değiştiren bir kesim de var ve sıkıntının birebir aynı şekilde devam ettiğinden muzdaripler. Kaldı ki euro 5 motorda enjektör bakımı tutmuyor, değişim yaptırın diyenlerin sayısı da baya fazla. Araç ısındıktan sonra problem geçiyorsa bence hiç ellettirme, zaten yapabileceğin bakımları yaptırmışsın. Kışın normal bana kalırsa ama Türkiye'de sanayiye girdiğinde olmadık yerlerden kazığa oturtmaya çalışıyorlar. Bir önceki aracım 2002 model clio idi ve arka teker rulmanı dağıldığı için uğultu sesi yapıyordu. Herif beni şanzımancıya gönderdi, ses kesinlikle şanzımandan diyerek. Son olarak şunu söyleyeyim, marş uzatma/yememe gibi bir durum varsa, yarım kontaktan sonra kadran selamlasını komple bitirdikten sonra marş ver. Bu şekilde daha düzenli marş alıyor araç.
Haklısınız hocam sorunsuz parçaya sorunlu diyip afedersiniz saplamaya çalışıyorlar.bakıma parçaya vs o kadar para verdikten sonra böyle olması can sıkıyor sabahları kontağı çevirip bekliyorum fazladan ama araba zorlanıyor çalışırken ilk 15-20saniye motor çok sallanıyor sonra düzeliotr
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kızdırma bujilerine baktır olmazsa mazot sisteminde hava olabilir onu kontrol ettir. muhtemelen kızdırmalardandır.
Hocam bujileri 4 ü de yeni bosch mark

Aracı alalı 20 gün oldu 2016 model 155,000 KMDE aküsünü,4 adet ısıtma bujisini Enjektörlerine bakım onarım yaptırdım Ama hala sabah çalıştırmada zor çalışıyor ve stop ediyor 2.çalıştırmada anca kendine geliyor motorda belli şekilde sallanıyor çözümü var mıdır ?
Bizde de fiorino vardı 1.3 çok soğuksa hava mesela -6 7 8 vs... 2 kez kontak aç kapa yapıyodum ışıklar sönene kadar bekliyordum 2.de çalıştırıyordum tabi sonuçta dizel yaz iklimindeki gibi çalışmıyor tak diye ama sen genede bi götür

Bu arada ilk 5 6 saniye kendi çalışmasından sonra (yağlama yaptıktan sonra yani) hafif hafif gazı sabit tutarak 1300-1500 devir civarı 10/15 saniye beklersen toparlaması hızlanıyor. Gaz yedikçe kendine geliyor. Yağlama da zaten tamamlanacağından dolayı bir zararı olmaz diye düşünüyorum, keza dizel araç rölantide ısınmıyor zaten, 1 dk sonra harekete başlıyorum ben.

Bujilerin ısınmasını bekle. Sonra da motorun ısınmasını bekle. Diesel de normal bir durum. 1 dakika motor ısınsın.

Hava soğuk, kimi yerlerde -20 dereceyi bulmuş durumda. Motor ısındıktan sonra çalışma sesinde, gidişinde bir sorun yoksa bu şekilde devam edebilirsiniz. Arabayı sürekli düşük devirde kullanmayın bir de. Ara sıra devir saatini devirip öyle vites atın veya otobanda süratli gidin. Dizel arabaları bazen yüksek devirli kullanmak gerekir. İkisini de yapamıyorsanız yokuş çıkacağınız zaman 2. viteste yardırın, devir 4 bini geçsin. Tabii devir çevireceğiniz zaman motorun tamamen ısındığından emin olun. Hararet yarıya geldikten 15 dakika kadar sonrasında motor suyu ve yağı ısınmış olacaktır.

Mazot pompasına bak sabahları ben symbol 2010 1.5 DCI aracımda sabahları kaputu açıp yakıt pompasınının yanında böyle avuç içine oturan bir kauçuk var ordan 4-5 kere basıyorum yakıtı pompaliyor sonra kontağı yarım yapıyorum buji ışığı sönünce tek marş 3-4 saniyede çalışıyor ve aracın bujiler 30 bin önce değişti

Mazot pompasına bak sabahları ben symbol 2010 1.5 DCI aracımda sabahları kaputu açıp yakıt pompasınının yanında böyle avuç içine oturan bir kauçuk var ordan 4-5 kere basıyorum yakıtı pompaliyor sonra kontağı yarım yapıyorum buji ışığı sönünce tek marş 3-4 saniyede çalışıyor ve aracın bujiler 30 bin önce değişti
Hocam Yakıt pompasından vs şüpheleniyorum çözemedim daha araç ısınınca problem yok ama

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,284
Üyeler
187,176
Son üye
Wolfwhite2
Geri