1 Yılda Bilgisayar mühendisliği kazanabilir miyim ?

Reaksiyon skoru
16
Merhaba arkadaşlar sorum açık ben 19 yaşına girecek bir arkadaşınızım belli sebeplerden üniversiteye gidemedim ailesel vesaire kötü durumlar oldu ve şu an küçüklüğümden beri istediğim bir meslek olan bilgisayar mühendisliğini istiyorum içimde çok büyük bir hırs var.Günde 10 11 saat düzenli ders çalışmak gibi bir hedefim var küçüklüğümden beri de pek sosyal birisi değildim o yüzden evde ders çalışmam beni etkilemez kaldı ki idealim için mücadele edicem İTÜ bilgisayar mühendisliğini istiyorum gerçekçi olun yapabilir miyim bir şeyi çok kafaya koyarsam yapabilecek mentale sahibim ailem falan 1 yılda olmaz o diyor ama ben yapabileceğime inanıyorum yorumlarınızı merak ediyorum .

Teknik ve düzenli bir çalışma ile yapabilirsin tabii ki. Bu mesaj dahil olmak üzere kimin ne dediğinin önemi yok, senin ne kadar istediğinle ilgili tamamen.

Teknik ve düzenli bir çalışma ile yapabilirsin tabii ki. Bu mesaj dahil olmak üzere kimin ne dediğinin önemi yok, senin ne kadar istediğinle ilgili tamamen.
Hocam fikir almak istedim gerçeklik payı nedir burada mühendis bazı arkadaşlar da var iyi okullarda okuyan ondan içimde oluşan bir merak duygusunu gidermek istedim çok istiyorum ve önümde bir engel yok .

hangi üniversite ama ? ya da sıralama ? onu söylersen daha net bir şey derim

Dostum gözünden kaçtı sanırım dikkatli okumadın herhalde İTÜ Bilgisayar Mühendisliğini istiyorum.
gözümden kaçmış
1 yılda 1k sıralama çok zor be hocam bazı insanlar bu sıralamayı 2 3 yılda kendini heba ederek kasıyor
hele temelin yoksa imkansıza yakın

1 yılda İTÜ zor bence
Zor hocam biliyorum ama çevremde bunun bir örneği vardı bir tanıdığım lisede haylaz birisiydi 1 yılda son senesinde İTÜ endüstri mühendisliğini kazanmıştı çok şaşırtıcı şekilde bütün dersleri yerin dibindeydi rezaletti belki de potansiyeli hep vardı kullanmadı.

Zor hocam biliyorum ama çevremde bunun bir örneği vardı bir tanıdığım lisede haylaz birisiydi 1 yılda son senesinde İTÜ endüstri mühendisliğini kazanmıştı çok şaşırtıcı şekilde bütün dersleri yerin dibindeydi rezaletti belki de potansiyeli hep vardı kullanmadı.
Belkide optik sallama tekniği kullanmıştır hocam bilemeyiz 😁 . Bence kendini verirsen ki bende 12 ye geçicem bu yıl . Ben yaşadığım şehirde Çukurova Üni de Elektrik Elektronik istiyorum . Umarım herkes istediği yerleri elde eder .

1k civarı sıralama için 5 sene de çalışsan çok zor 5k hedeflenir sonrası zor 1 soru ile 2-3k oynar ve 1 yılda günde verimli 10 saat çalışırsan 5k yaparsın canın mı sıkıldı boşver 2 test mat çöz geçer kafasına girmen lazım adet kafayı dersle kırman gerek kırtasiyeye gittiğinde soru bankalarını görünce tahrik olman lazım böyle bir psikolojiye girersen yaparsın bunun haricinde telefona elini sürmeye vaktin olmamalı molalarını yemekle birleştireceksin gece yatmadan not okuması ve yapamadığın soruları gözden geçirmen lazım denemeleri kesinlikle analiz etmelisin yanlışları görünce moralin düşmemeli

ailen sınava hazırlanmaya nasıl bakıyor psikolojik olarak nasılsın son 1 yılın nasıl geçti şuan her şeyi başaracak hevesin var çünkü daha başlamadın günde 10 saat yapılır gözüyle bakıyorsun eğer yapacaksan bugünden itibaren çalışmaya başlamalısın temmuzun ortalarında disiplinin oturmuş olması lazım 10 saat olmasa bile kafadan 7-8 saat çalışabiliyor olman gerek illaki inişler olacak önemli olan ertesi gün aynı düşüş olmamalı

Gerçekçi olursak İTÜ imkansız.
Bilgisayar mühendisliği ise neden olmasın.

Geri