Neler Yeni

10-12 k Aralığında Gaming Kasa

Asfalt Osman

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Umut
Instagram
Ergelenu
Discord
Asfalt Osman #2131
Geçen haftaki dolar kuru ile bu haftaki dolar kuru aynımı + olarak vergiler güncellencek bu fiyata iyi bence geçen hafta ile karşılaştırma
Hala kötü fiyat olduğunu degistirmior

kronik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Süleyman Görkem
Geçen haftaki dolar kuru ile bu haftaki dolar kuru aynımı + olarak vergiler güncellencek bu fiyata iyi bence geçen hafta ile karşılaştırma
ŞİMDİ GEL SENLE DOLAR KURU VE VERGİLERDEN BAĞIMSIZ BİR HESAP YAPALAIM

12100f işlemci 1830 tl
h610m-k 1880 tl
2x8 gb ddr4 3200 mhz cl16 ram 1100 tl
sapphire rx6600 ekran kartı 6300 tl
xpg sx6000 512gb m2 ssd 860 tl
aerecool ore sasturn 600w 80+ pu lu mesh panel kasa 1110 tl

TOPLAM 13080 TL
Hatta mesela anakartı b model ile benzer özelliklerde gigabyte olanı seçsem 200 tl daha düşer fiyat
hazır sistemlerde çok kioxia kullanılıyor üst düzey değil ama yine iş görür kioxia seçsem 100 tl daha düşer
ama anakart ve ssd kısmına dokunmuyorum aynı bırakıyorum

kasa havalandırma olarak gaming gendeki ürüne göre daha başarılı mesh panel bir kasa
psu su üst düzey olmadığı gibi turbox izoly gibi dandik çöp diyebileceğin bir model değil sonuçta gayet iş görür

sistemde farklı olarak ekran kartı markası var ki sapphire de amd kanadında genel anlamda iyi olduğunu biliyoruz
Bu şekilde tek tek toplasam 13080 tl tutuyor
hadi diyelim ki ekran kartını da bire bir aynı yaptık sadece kasa psu farklı oldu o da daha iyi oldu
sapphire ile asus arasında 370 tl fiyat farkı var
ekleyelim 13080 üstüne 13450 tl yapar
gaming gendeki hazır sistem fiyatı ne 12975 tl

aradaki fiyat farkı ne 500 tl

Şimdi biz özellikle pandemi dönemi ve cripto para borsasının hareketliliği ve madencilik furyasından itibaren
tek tek ürün toplamaya göre hazır sistemlerin çok daha avantajlı olduğunu gözlemliyoruz
NEDEN ?
Özellikle ekran kartlarının perakende piyasasının yüksek seviye olmasından kaynaklı olarak ilgili satıcıların hazır sistemleri satabilme amaçlı yani diğer bileşenleri de satabilme amaçlı hazır sistemi avantajlı tutması
Benimle bu konuda hemfikirsindir herhalde

Durum buysa ve hala bir nebze bu etkiler devam ediyorsa

kasa psu hariç bire bir aynı ürünler ile sistem topladım kasa daha iyi bir kasa
arada fiyat farkı 500 tl

anakartı sana bir kayıp oluşturmayacak şekilde düşürsem
ekran kartını yine 6600 de kalıp sapphire marka seçsem
ssd yi sana fazla bir kayıp yaşatmayacak şekilde kioxia seçsem
arada 100 tl fark oynayacak

ben yine 500 tl fark üzerinden yola çıkayım

daha iyi bir kasa ile tek tek toplayıp gaming gendeki hazır sistem fiyatına göre 500 tl daha fazla para harcayıp bu sistemi oluşturabiliyor isem
Ve yukarıda belirttiğim durumlardan dolayı biz hazır sistemleri uygun fiyatlı bulup hazır sistemlere yöneliyorsak
aradakki 500 tl fark çok ta cazip bir fark olmuyor
bu sistemi şu an daha uyguna veren olsa bile çok cazip kılmıyor aslında

PAHALI DEMİYORUM BAK YANLIŞ ANLAŞILMASIN AMA CAZİP DEĞİL
Yapacak bir şeyim yok beklemek için hm zamanım yok hem ülkenin ekonomik durumuna çok güvenemiyorum
bu gün alırım yarın 500 tl daha ucuza çıkar o benim şansım artık yapacak bir şey yok derim dersin
bir şey diyemeyiz
Bu fiyattan kesinlikle alınmaz da diyemeyiz
ama cazip değil

Tutup ta bu sisteme 10k desin de demiyoruz
ama piyasaya göre tek tek ürün toplamaya göre fiyatı iyimiş diyebileceğimiz bir fiyatlandırma ne dersen
MESELA 11999 DAN SATILSA DAHA CAZİP OLABİLİRDİ :)

Top Bottom