Neler Yeni

10 Kişilik Grubumuz Var Yazın Yazılım Öğrenmeyi Düşünüyoruz 2D Oyun Yapabilirmiyiz ?

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
Ben de katılabilir miyim 10 kişi arasına :)

VitoScaletta

80+ Gold
Ben de katılabilir miyim 10 kişi arasına :)
bizde şuan tam bilmiyoruz konuşmamış lazım her şey rayına oturmuş değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Küçük oyunlar için 10 kişi biraz fazla. Genelde 5-6 kişi yeterlidir. 2D oyun geliştirilmesi sanılanın aksine 3D oyun geliştirmekten daha zordur. Eğer 2D oyun geliştirmek istiyorsanız başlangıç için yazılımcı ve 2D tasarımcı yeterlidir. Buna göre görev paylaşımı yapabilirsiniz. 2 yazılımcı, 3 tasarımcı gibi oran kullanabilirsiniz. 2D için Photoshop ve Unity başlangıç için yeterli olacaktır. Oyun sektörüne başlamak için Udemy'den 3-4 tane kurs bitirmelisiniz ki temel seviye bilginiz olsun. Ayrıca iyi bir ingilizce gerekiyor araştırma yapabilmek için. Ciddi olarak sektöre girmek istiyorsanız her sene yapılan Game Jam'lere katılabilirsiniz. Eğer illa 10 kişi başlamak istiyorsanız şu şekilde göre paylaşımı yapabilirsiniz:
-Yazılım Geliştirici
-illüstrator
-3D Tasarımcı
-Animatör
-Oyun Tasarımcısı
-Level Tasarımcısı
-Ses Sanatçısı

Neden? Unity oyun geliştirmesi en basit ve en çok kaynağa sahip oyun motoru. Düşük sistem gereksinimi ile bir çok platformda daha optimize çalışıyor.
oyun yapmak için gerekneler hepsini yazarmısınız yapılacaklar en azından biz şey diye düşünüyordukl 8 kişi a sosyal gibi kod yazıcaz sadece diye düşünüyoduk ama baya detaylıymış

XF17K

80+
bizde şuan tam bilmiyoruz konuşmamış lazım her şey rayına oturmuş değil

oyun yapmak için gerekneler hepsini yazarmısınız yapılacaklar en azından biz şey diye düşünüyordukl 8 kişi a sosyal gibi kod yazıcaz sadece diye düşünüyoduk ama baya detaylıymış
Dediğim gibi yazılımcı ekibi ne kadar küçük olursa o kadar iyi. Yazılan kodlar çakışıyor proje büyüdükçe. Zaten oyun yaparken asıl zaman alan şeyler genelde tasarım, modelleme, animasyon gibi kısımlar oluyor. Yazılım bir şekilde yapılıyor. Zaten çok extrem bir mekanik geliştirmeyecekseniz internette her türlü kaynak var.

VitoScaletta

80+ Gold
Dediğim gibi yazılımcı ekibi ne kadar küçük olursa o kadar iyi. Yazılan kodlar çakışıyor proje büyüdükçe. Zaten oyun yaparken asıl zaman alan şeyler genelde tasarım, modelleme, animasyon gibi kısımlar oluyor. Yazılım bir şekilde yapılıyor. Zaten çok extrem bir mekanik geliştirmeyecekseniz internette her türlü kaynak var.
yani mecbur animasyonda öğrenicez müzik işlerini falan mobil uygulamadan veya telfisiz yerlerden almayı dülünüyoruz acaba telifsiz mekan tasarımlarıda varmıdır

Allahım 15 kişi olduk delirtcek bunlar beni

Son düzenleme:

Muammer Beytekin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,189
İsim
Muammer Beytekin
Öğrenirsen yaparsın 2d oyun. 14 yasinda 2d Oyun yapan tanıyorum
kendim 16 yaşındayım 3 boyutlu 48 GB Boyutunda 3 arkadaşımla oyun yaptık yakın zaman piyasaya sunmayı bekliyoruz isterseniz betaya girince kod gönderebilirim.

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
Oyun yapmak isteyen var mı ?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Biz baya arkadaşlarımızla grub kurduk hepimizde sistemler var yazılım öğrenip unity den 2d oyun geliştirmek istiyoruz hikaye tabanlı oyun yapmak istiyoruz google play store yapabilirmiyiz kısa bi zaman içinde değil minimum 1 yıl çalışmayı düşünüyoruz oyun için
BTK Akademi'de unity eğitimi var. Ücretsiz.

yani mecbur animasyonda öğrenicez müzik işlerini falan mobil uygulamadan veya telfisiz yerlerden almayı dülünüyoruz acaba telifsiz mekan tasarımlarıda varmıdır

Allahım 15 kişi olduk delirtcek bunlar beni
Her şeyi hazıra konarsanız istediğiniz bir şekilde oluşmaz.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Her şeyi hazıra konarsanız istediğiniz bir şekilde oluşmaz.
15 kişiler ama neden telifsiz şeyler peşinde koşuyor anlamadım. Ben tek başıma hem oyundaki görselleri çizmiştim hem oyunu en baştan kodladım hem de müziği ben yapmayı denedima ama artık pes edip bıraktım onlar ise 15 kişi. 3-4 kişi bile oyun yapmak zor başta, 10-15 savaşa falan mı hazırlanıyorlar acaba.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
15 kişiler ama neden telifsiz şeyler peşinde koşuyor anlamadım. Ben tek başıma hem oyundaki görselleri çizmiştim hem oyunu en baştan kodladım hem de müziği ben yapmayı denedima ama artık pes edip bıraktım onlar ise 15 kişi. 3-4 kişi bile oyun yapmak zor başta, 10-15 savaşa falan mı hazırlanıyorlar acaba.
16 yaşında tek başına çok populer oyun yapanlar var. Mesela Unturned

hamza1876

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Hamza Alıcı
unity üzerinden 2d oyun yaparsınız eğer bide bilgisayarınız unity ye dayanıklıysa yaparsınız

undertale tarzı hikaye oyunu yapmayı planlıyoruz sadece sonundaki finali değişicek seçimli oyun olucak hikaye odaklı yapabiliriz demi ?
eğer hikayeniz undertale gibi muhteşem ise oynamaya değer bir oyun ise baya başarılı bir oyun ortaya çıkarırsınız.

VitoScaletta

80+ Gold
unity üzerinden 2d oyun yaparsınız eğer bide bilgisayarınız unity ye dayanıklıysa yaparsınız

eğer hikayeniz undertale gibi muhteşem ise oynamaya değer bir oyun ise baya başarılı bir oyun ortaya çıkarırsınız.
tamamen hikaye odaklı gitmek istiyoruz bende ryzen 3 1300x var yakın arkadaşımda da ryzen 5 1600af var bilgisayarlarımız iyi sayılır derecede diğerlerininde bizden biraz düşük

Top Bottom