10.sinifim alan secimi icin yardim

Egenazir

80+
Reaksiyon skoru
1
selamlar okulumuzda alan seçimi yapılacakta bi kac sorum var dil okumak istiyorum hedefim bogazici ceviribilim bu üniversiteyi kazanip gidersem üniversitede alan dışı seçmeli dersler varmış mesela politika dersleri alsam seçmeli olarak ya da ekonomi alsam secmeli olarak okuldan mezun olduğumda master yapacağım zaman bu aldığım ekonomi veya politika dersleri üzerine yapabilir miyim yani bu bölüme gidersem sadece dille alakalı meslekler mi yapabilirim yoksa başka birşeye yönelme diye bir şey var mi büyüklerim yardimci olursa sevinirim teşekkürler

selamlar okulumuzda alan seçimi yapılacakta bi kac sorum var dil okumak istiyorum hedefim bogazici ceviribilim bu üniversiteyi kazanip gidersem üniversitede alan dışı seçmeli dersler varmış mesela politika dersleri alsam seçmeli olarak ya da ekonomi alsam secmeli olarak okuldan mezun olduğumda master yapacağım zaman bu aldığım ekonomi veya politika dersleri üzerine yapabilir miyim yani bu bölüme gidersem sadece dille alakalı meslekler mi yapabilirim yoksa başka birşeye yönelme diye bir şey var mi büyüklerim yardimci olursa sevinirim teşekkürler
Çap ile dediğin şey mümkün herhangi bir sıkıntı cekmezsin. Ben de dil mezunuyum, sana tavsiyem bol bol kelime ezberlemen ne kadar çok kelime ezberlersen o kadar ingilizce senin için kolaylaşır. Ve belli miktarda ingilizce makaleler, kitaplar, filmler oku bunlar seni ileri taşır. Şimdiden kolay gelsin başarılar kardeşim

Çap ile dediğin şey mümkün herhangi bir sıkıntı cekmezsin. Ben de dil mezunuyum, sana tavsiyem bol bol kelime ezberlemen ne kadar çok kelime ezberlersen o kadar ingilizce senin için kolaylaşır. Ve belli miktarda ingilizce makaleler, kitaplar, filmler oku bunlar seni ileri taşır. Şimdiden kolay gelsin başarılar kardeşi
peki çapı her üniversitede yapabilir miyim

üniversiteler bunun için sitelerine gerekli bilgiyi koyuyor.oralara bak.
şimdi baktim ama benim söylediğim şey bu değil çap belirli bölümler ile yapılabiliyor sadece benim dediğim seçmeli ders olarak baska bölümün derslerini alarak o bölüm üzerine master yapılabiliyor mu

şimdi baktim ama benim söylediğim şey bu değil çap belirli bölümler ile yapılabiliyor sadece benim dediğim seçmeli ders olarak baska bölümün derslerini alarak o bölüm üzerine master yapılabiliyor mu
hayır seçmeli dersle master yapamazsın.okulda yapmak istediğin bölüm senin bölümünden öğrenci alıyorsa yapabilirsin.

seçmeli dersler girdiğin bölümün seçmeli dersleri olabilir farklı bölümün derslerini seçmeli olarak alamazsın

seçmeli dersler girdiğin bölümün seçmeli dersleri olabilir farklı bölümün derslerini seçmeli olarak alamazsın
sınırsız seçmeli dersler diye bir şey varmış Boğaziçi de istediğin bölümünden ders alabiliyormussun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,760
Üyeler
189,148
Son üye
bonidex
Geri