Neler Yeni

10.sınıfım tıp kazanmak istiyorum

EneX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Enes Tilki
Merhaba 9.sınıfı bitirdim sayıyorum seneye 10.sınıfım ama şöyle matematik ve sayısal adına hiçbirşey bilmiyorum temelim yok kendime antremanlarla mat 1 aldım şu an 15.gündeyim ama hala 9.sınıf mat konularını bile anlamıyorum ve üstelik kale okulları mesleki ve teknik anadoluda okuyorum tıp kazanmak istiyorum bunlara ramen ve cerrah olmak istiyorum nerden nasıl başlamalıyım bilmiyorum unutmayın sayısalım kötü fakat elimden geleni yapmaya hazırım bana yardım edermisiniz nasıl tıp fakültesi kazanabilirim?

MrMurat

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,142
İsim
Murat Çeler
Merhaba 9.sınıfı bitirdim sayıyorum seneye 10.sınıfım ama şöyle matematik ve sayısal adına hiçbirşey bilmiyorum temelim yok kendime antremanlarla mat 1 aldım şu an 15.gündeyim ama hala 9.sınıf mat konularını bile anlamıyorum ve üstelik kale okulları mesleki ve teknik anadoluda okuyorum tıp kazanmak istiyorum bunlara ramen ve cerrah olmak istiyorum nerden nasıl başlamalıyım bilmiyorum unutmayın sayısalım kötü fakat elimden geleni yapmaya hazırım bana yardım edermisiniz nasıl tıp fakültesi kazanabilirim?
hocam bu beyin loblarıyla alakalı bir durumda var bende sözelciyim elinden geleni yap kendini geliştirmek için olmuyorsa kasma yetenek ve becerilerine göre meslek seçersin ileride

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,808
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Dostum sayısal yeteneğin yoksa kendini zorlama derim. Meslek Lisesinde sana en uygun bölümü seçip o konuda uzmanlaşmayı daha doğru buluyorum. Temelin ve yeteneğin olmadan sayısal seçersen 11-12'de zorlanırsın. Tamamen benim görüşümdür.

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
Çok calisman lazim, YouTubedan anlamadigin konularin videolarini izleyip o konula ilgili bol bol test coz

krldogukan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,943
İsim
dogukan demir
sayısal yapamıyorsan zorlama eşit ağırlıktan gir yapabileceğin tek şey sayısaldan 2 yapıyorsan 5 yapmak tek seçeneğin bu

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Sana uygun meslek bölümünü seç temelin yoksa zor çünkü

Berat123

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
Berat
Ben arada bi babama soruyorum sayısalın iyi olması zorunlumu diye cevabı evt.Knk valla Senin için çok geç sayılmaz,Birazcık kendini sıkman lazım.Bence bu Yaz ayını ailenin imkanları yerindeyse özel derslerle geçirmeni öneririm.Herşeye rağmen geç değil ve Tıp kazanmak zor ama TUS daha da zor.Babam asıl orada zorlanmış.Tıppı doğudada okursun düşük puanlarla.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Bende meslek lisesi elektrik elektronik mezunuyum çünkü zorlamadim .d

Berat123

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
Berat
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
samet kulak
sayısal yapabilmek için istek lazımdır hocam ki temelin yoksa başarman gerçekten zordur dürüst fikrimi söylüyorum neye hevesin varsa ya da ilgin ona doğru yönel yapabildiğin dersleri yap yapamadıklarını zorla yapmaya çalışmak istek duygunu az da olsa öldürür

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Umarım dileklerin gerçekleşir sen yeter ki azimli bir şekilde çalışmaya devam et. Eğer gerçekleşmezse bile hiç olmazsa en azından denedim dersin. Daha önünde yıllar var ama yine de durumunu göz önünde bulundurursak istisnasız her gün çalışman gerekiyor. Şöyle yap ben de öyle yapıyordum senin yaşlarında: Öncelikle sınavda çıkan ve bilmen gereken konuların listesini çıkar sonra bilmediğin konuyu tamamen öğren videolar izleyebilirsin kitaplar okuyabilirsin konuyu öğrendiğini düşündüğünde hiç durmadan bir hafta boyunca o konuda testler çöz. Ayda en az 2 konuyu tamamen hallet böyle çok verim alıyordum ben. Birde tıp fakültesi kazanman için fen derslerine de ağırlık ver özellikle de biyolojiye. Tıp fakültesi hakkında merak ettiklerin olursa da bana sorabilirsin. Başarılar

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Anlamıyorum kelimesini hayatında çıkar.
Çalışacaksın çalışacaksın sürekli çalışacaksın.
Anlamadığın zaman üstüne gideceksin gerekirse 1 saat boyunca aynı cümleyi aynı kuramı tekrar okuyacaksın.
-
Önce uçmayı,
Uçamaz isen koşmayı,
Koşamaz isen yürümeyi,
Yürüyemez isen sürünmeyi dene.
Ne yaparsan yap
Ama mutlaka ilerle
-

Sayısal yapacağına inanıyorsan yaparsın,bütün iş sende bitecek.
Sayısal yapamam dersen farklı alanlara yönel ilgi alanların içinde meslek olarak ne var,neyi seviyorsun,ne yapmaktan hoşlanıyorsun.
Birileri sana tıp oku diye tıp okuma neyi seviyorsan onu yap.Yaparken mutlu ol.
-
Kendine inan,güven yapabilirim de ama asla pes etme ''benim sayısalım yok ben yapamam olmaz'' deme.
İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım.
-Fatih Sultan Mehmet
-

Denemelere gir (ama 9.sınıf yada LGS denemelerine yada TEOG hatta eski sınavların sorularından kendin çözebilirim dediklerine bak ve çözmeye çalış bak çöz demiyorum,çözmeye çalış diyorum.)kendini farklı soru kalıplarına alıştır,ne kadar çok soru çözer farklı soru kalıbı öğrenir,görür isen senin yararına.

Anıl.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Mustafa Anıl
antremanlarla matematiği bırak karekök mps al ordan çöz
konuyu youtubedan dinle
sonra mps deki konu anlatımıyla yap
tyt matematiği 1000 sayfada anlatmış ve bitirmiştim zamanında xD

Top Bottom