%100 CPU %60 GPU KULLANIMI

bruuak

80+
Reaksiyon skoru
198
Herkese Merhaba,

LoL ve Csgo oynuyorum. Değerlerime baktığımda Cpu %100 leri görür iken Gpu %60 lara düşebiliyor. Hani normalde Cpu %70 Gpu %99 çalışıyor ama bir anda %100 Cpu kullanımı oluyor. Hatta LoL de de bu şekilde hata alıyorum oyundan atıyor. Araştırdığıma göre darboğaz oluyor. Ama bunu nasıl düzeltebilirim? Nasıl Cpu kullanımı düşürüp Gpu kullanımını artırabilirim?

Sistemim;

AMD Athlon II X2 260 3.2GHz.
4 GB tek kanal DDR3 1333MHz.
Asus M4N68T-M-v2.
Asus GeForce GT730.
FSP FSP500-60AHBC 500W PSU.

Sıcaklık değerlerim normal.

Darboğaz olduğu için CPU %100, GPU ise %60. Oyunda grafik ayarlarını yükseltmeyi deneyin bu sayede işlemci yerine GPU daha çok yük altına girecek ve darboğaz azalmış olacak.

Darboğaz olduğu için CPU %100, GPU ise %60. Oyunda grafik ayarlarını yükseltmeyi deneyin bu sayede işlemci yerine GPU daha çok yük altına girecek ve darboğaz azalmış olacak.
Denedim ancak sadece en yükseğe çekince işlemci birazcık rahatlıyor ama o zaman da fps düşük oluyor. Yani ayarları yükseltebildiğim kadar yükseltip aynı zaman da fps değerlerimin iyi olduğu ayarı mı bulmaya çalışmalıyım ?

Denedim ancak sadece en yükseğe çekince işlemci birazcık rahatlıyor ama o zaman da fps düşük oluyor. Yani ayarları yükseltebildiğim kadar yükseltip aynı zaman da fps değerlerimin iyi olduğu ayarı mı bulmaya çalışmalıyım ?
Deneyin derim ancak çok fazla bir verim alamazsınız. İşlemci değiştirmekten başka bir çareniz yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,115
Üyeler
190,511
Son üye
Mesut 37
Geri