Neler Yeni

%100 Yerli Üretim Termal Macun Projesi

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
Ahmet Sevinç
Çok teşekkürler.

Valla çok güzel isim ikinci bir formül çıkartabilirsek belki ona kullanırız 😁. 11 yaşındaki kaplumbağamı 1 buçuk hafta önce kaybettim. Biraz da onun anısını yaşatmak ve ikonik bir logo olması için bunu seçtim arkadaşım da sağolsun beni kırmadı:D.

Çok teşekkürler. Maliyetin asıl artma sebeplerinden bir tanesi zaten ithal gelmesi gümrüktür lojistiktir aracı firmaların karıdır derken uçuyor fiyat. Amacımız bunu elimizden geldiğince düşük tutabilmek ki zaten yerli üretim olduğu için lojistiğin büyük bir bölümü ve gümrük kısmından avantajlıyız.
Hocam isim bulamazsanı yapın bence son çare olarak😅
İyi arkadaşlarmış başarılarınızın devamını dilerim

Nwfrx_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Ege Beker

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,780
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Anketi doldurdum.
Başarılarının devamını dilerim umarım daha iyi yerlere gelebilirsin belirli bir prototip çıkarabilirseniz bunu influencerlar ile paylaşıp etkileşim alırsan hem satış iyi olur hem iyi bir gelir kazanabilirsin (Birden fazla influencerla iletişime geç farklı sistemlerde de test sonuçları olsun ki bilindik markalarla kapıştırılabilsin.)

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
739
İsim
Ahmet Hakan
TermaPast gibi bir isimle piyasaya girmeniz isabet olur. İçerik hakkında ipucu veren bir isimle pazarda daha çabuk tutunabilirsiniz. Görüntü olarak aşırı vıcık vıcık görünüyor. Formülde ne var nasıl müdahale edilebilir bilmiyorum ama geliştirme safhasında aklınızda bulunsun o kısma çalışabilirsiniz. En son olarak da xxx donanımda şu kadar süre içinde termal özelliğini korudu (yenileme aralığı) gibi bir test de yapabilirsiniz piyasa öncesi. Başarılar diliyorum.

Nwfrx_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Ege Beker
Anketi doldurdum.
Başarılarının devamını dilerim umarım daha iyi yerlere gelebilirsin belirli bir prototip çıkarabilirseniz bunu influencerlar ile paylaşıp etkileşim alırsan hem satış iyi olur hem iyi bir gelir kazanabilirsin (Birden fazla influencerla iletişime geç farklı sistemlerde de test sonuçları olsun ki bilindik markalarla kapıştırılabilsin.)
Evet elimizde hazır prototipimiz var yarınki yarışmayı geçirdikten sonra formül hakkında son rötuşları yapıp influencerlara ulaşmayı düşünüyoruz. Çok teşekkürler.
TermaPast gibi bir isimle piyasaya girmeniz isabet olur. İçerik hakkında ipucu veren bir isimle pazarda daha çabuk tutunabilirsiniz. Görüntü olarak aşırı vıcık vıcık görünüyor. Formülde ne var nasıl müdahale edilebilir bilmiyorum ama geliştirme safhasında aklınızda bulunsun o kısma çalışabilirsiniz. En son olarak da xxx donanımda şu kadar süre içinde termal özelliğini korudu (yenileme aralığı) gibi bir test de yapabilirsiniz piyasa öncesi. Başarılar diliyorum.
Evet fikir cidden hoşuma gitti teşekkürler öneri için. Görüntülerde eski denemelerimden de macunlar var son prototipin kullanılmış fotoğrafı yok. Ama kıvam ve doku olarak neredeyse birebir aynı piyasadakilerle.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,623
İsim
Muhammed efe
Çok teşekkürler.

Valla çok güzel isim ikinci bir formül çıkartabilirsek belki ona kullanırız 😁. 11 yaşındaki kaplumbağamı 1 buçuk hafta önce kaybettim. Biraz da onun anısını yaşatmak ve ikonik bir logo olması için bunu seçtim arkadaşım da sağolsun beni kırmadı:D.

Çok teşekkürler. Maliyetin asıl artma sebeplerinden bir tanesi zaten ithal gelmesi gümrüktür lojistiktir aracı firmaların karıdır derken uçuyor fiyat. Amacımız bunu elimizden geldiğince düşük tutabilmek ki zaten yerli üretim olduğu için lojistiğin büyük bir bölümü ve gümrük kısmından avantajlıyız.
Kaç W/Mk peki. Şunu da söyliyim kendine ödenek bulup güzel bir marka yaparsan ihracatçı da olabilirsin vergi muafiyeti vs çok oluyor yurtdışına da satmaya başlarsın.

Nwfrx_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Ege Beker
Kaç W/Mk peki. Şunu da söyliyim kendine ödenek bulup güzel bir marka yaparsan ihracatçı da olabilirsin vergi muafiyeti vs çok oluyor yurtdışına da satmaya başlarsın.
Evet evet bizim de hedeflerimiz o yönde. Şu an çok profesyonel şartlarda yapılmadığı için W/Mk değerini ölçemiyorum ama formülü de kesinleştirdikten sonra üniversiteden destek almaya çalışacağım viskozite ve W/Mk hakkında. Ödenek için de şu anki önceliğimiz yarışmalar yarın yapacağım sunumdan sonra 33 takım arasından finale kalan son 6 takım belirlenecek. 560 proje arasından 33 takım seçildi sonra 6 ya düşecek dediğim gibi sonra da final aşaması geliyor zaten. Bakalım şu anlık gayet güzel gidiyoruz gibi teşekkürler tavsiyeler için.

MuratGH

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Murat GH
Öncelikle tebrik ederim güzel bir girişim ve ilerleme. Formülünü patentini almadan kimse ile paylaşma.
Hangi termal macunlarla kıyasladın?
Kaç derecelik fark gördün?
Bu fark ne anlama geliyor?
Hangi macunlarla kıyasladın?
Viskoziteyi artıracak, iletkenlik oranını attıracak şu gelişmeler var gibi en bilindik özellikleri vurgula. Testlerimiz aynı koşullarda bu sonuçlar ile test edildi gibi bilgiler önemli.
Slayt veya anlatımı çok düzgün yapman lazım. Sürekli görsel kullanmaya çalış, yazılar ile jüriyi boğma, sürekli yerli %100 milli olduğunu vurgula, pazarlamada diğer macun 20 lira iken aynı özellikte olan macunu 10 liraya satabiliriz gibi olgular çok önemli.
Ciddi şekilde sunum istersen elimden geleni yaparım, eski işim gereği yüzlerce hazırladım,

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,623
İsim
Muhammed efe
Evet evet bizim de hedeflerimiz o yönde. Şu an çok profesyonel şartlarda yapılmadığı için W/Mk değerini ölçemiyorum ama formülü de kesinleştirdikten sonra üniversiteden destek almaya çalışacağım viskozite ve W/Mk hakkında. Ödenek için de şu anki önceliğimiz yarışmalar yarın yapacağım sunumdan sonra 33 takım arasından finale kalan son 6 takım belirlenecek. 560 proje arasından 33 takım seçildi sonra 6 ya düşecek dediğim gibi sonra da final aşaması geliyor zaten. Bakalım şu anlık gayet güzel gidiyoruz gibi teşekkürler tavsiyeler için.
Yarın güncelleme yaparsın bakalım kaçıncı olursun. İlk 6 olmazsada sen yılmadan devam et.

Nwfrx_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Ege Beker
Öncelikle tebrik ederim güzel bir girişim ve ilerleme. Formülünü patentini almadan kimse ile paylaşma.
Hangi termal macunlarla kıyasladın?
Kaç derecelik fark gördün?
Bu fark ne anlama geliyor?
Hangi macunlarla kıyasladın?
Viskoziteyi artıracak, iletkenlik oranını attıracak şu gelişmeler var gibi en bilindik özellikleri vurgula. Testlerimiz aynı koşullarda bu sonuçlar ile test edildi gibi bilgiler önemli.
Slayt veya anlatımı çok düzgün yapman lazım. Sürekli görsel kullanmaya çalış, yazılar ile jüriyi boğma, sürekli yerli %100 milli olduğunu vurgula, pazarlamada diğer macun 20 lira iken aynı özellikte olan macunu 10 liraya satabiliriz gibi olgular çok önemli.
Ciddi şekilde sunum istersen elimden geleni yaparım, eski işim gereği yüzlerce hazırladım,
Çok teşekkürler öneriler için şuan halihazırda bir sunumumuz var zaten fakat 5 dakika süre sınırından dolayı biraz eleme yapacağım ve bazı kilit noktalar ekleyeceğim. Öneriler benim için çok değerli tekrardan teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yarın güncelleme yaparsın bakalım kaçıncı olursun. İlk 6 olmazsada sen yılmadan devam et.
Tamamdır elimden geldiğince hızlı bilgilendireceğim. Zaten birkaç tane yarışma var uzun süredir devam ettiğim bir proje bu saatten sonra bırakırsam ilerde kendime çok kızarım. Elimden geleni yapacağım o konuda şüpheniz olmasın çok teşekkürler

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Esen
İnternette tech ingridient in videosu vardı oranları vererek thermal paste yapıyor. Ne kadar benzer işlemler merak ettim açıkçası. Veya hiç gördünüz mü videoyu?

mucel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
381
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
Merhabalar herkese, Ben Ege, 11. sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 3 yıldan beri üzerinde çalıştığım termal macun projem sonunda bir yarışmada üst turlara atladı ve takım arkadaşımla beraber pazar günü jüri karşısına çıkacağız. Takım arkadaşım Umut yakın zamanda aramıza dahil oldu fakat onun sayesinde sizlere bunu kuru kuru değil, bir siteyle sunabiliyorum. Macun piyasadaki kullanılan popüler termal macunların bazılarıyla aynı, bazılarıyla ise birkaç derece farklı sonuçlar gösterdi. Şu anlık hala geliştirilme aşamasında olan bir proje olduğunu belirteyim fakat birkaç küçük değişiklikle daha yüksek bir performans alabileceğimize inanıyorum. Şu anlık formülü açıklamıyorum fakat kullanılan malzemelerin hepsi ya el yapımı ya da Türkiye üretimi yani %100 yerli bir macun. Bu sayede maliyet kullanılan malzemelere göre oldukça düşük. Sizlerden ricam pazar günkü sunumumuz için sitemizdeki ankete katılmanız, isterseniz e posta adresinizi ekleyip gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. İsterseniz de destek ve önerileriniz için sitenin en alt kısmından bizlere instagram veya mail yoluyla ulaşabilirsiniz. Bu haberi 4 yıldan uzun süredir üyesi olduğum Donanım Arşivi Forum ailesine vermek beni çok mutlu ediyor. Herkese çok teşekkür ederim.

Site Linki: https://nantec.carrd.co/
anketi doldurdum umarım başarılı olursunuz böyle küçük parçalardan başlayarak ürünleri yerli üretim yapmalıyız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,084,925
Üyeler
172,441
Son üye
rtx4060m
Top Bottom