Emirhan Kayabaş
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 39
- İsim
- Emirhan Kayabaş
Herkese iyi günler. TurkNet GigaFiber 1000 Mbps kullanıcısıyım. Normal internete gezmede, video izlemede hiçbir problemim yok. 4K, 8K video bile izlerken sıfır sorun var. Lakin iş bir oyun indirmeye ya da GB bazlı dosyalara geldiği zaman internetimi verimli şekilde kullanamıyorum. Resimde verdiğim değerler şu anda yaptığım testlerin sonuçları. Biri Speedtest diğeri ise Nperf. Düz hesap 700 olarak hesaplarsak 700/8den 87.5 mb/s etmesi gerekiyor diye biliyorum. Hadi bunu da büz hesap 80 yapalım. Lakin Xbox, Steam, Epic Games üzerinden oyun indirmeye kalktığım zaman 30-40 MB'lerde takılı kalıyor. Mesela şu anda Xbox üzerinden Forza Horizon 5 indiriyorum ve 40 MB'in üzerini görmedi. Ayarlara giriyorum herhangi bir hız limiti yok. Bilgisayara kablolu olarak bağlanıyorum. CAT6 kablom var. İnternette bazı yorumları okudum, DDoS olarak algılıyorlar sınır koyuyorlar diyorlar lakin. Bir süre sonra bunun DDoS saldırı olmadığını anlamısı gerekmiyor mu sistemler. Yani 700 Mbps değil de 250 Mbps var mış gibi davranıyor indirme hızım. Bunun bir çözümü var mıdır? İnternetimin tam performanslı kullandığım yer IDM adlı program. Onun dışında çıktığım hızlara yaklaşabilen bir yer yok. Ayrıca bazı arkadaşlara 30 mb/s bile fazla gelebilir. Ben 2 mb/s ile indiriyorum diye kızacak arkadaşlar olacaktır. Elimde böyle imkan var iken eksik kullanmam için bir sebep göremiyorum. Şimdiden teşekkürler.