Neler Yeni

Çözüldü✓ 10000-15000 TL 17 İnç Gaming Laptop Önerisi

Katılım
27 Temmuz 2022
Mesajlar
30
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Atakan krds
Giriş seviyesi Laptopların kullanım süresi 5 yıl olamaz. 5 yıl kullanmak için sadece ofis programları kullanmanız gerekir. Eğer oyun oynamak istiyorsanız en iyi kullanımda bile 4 yılı zor çıkarır. İşlemci ve ekran kartı üreticileri satış döngüsünü sağlayabilmek için belli bir müddet sonra eski işlemci ve ekran kartlarının performansını düşürecek güncellemeler getiriyor. Misal kendimden örnek vereyim. MSI i5-4210h gtx950m 2QD Apache laptop almıştım 7 sene önce. O zaman lolü ultra ayarlarda +100 fps üstü alabilirken şimdi düşük ayarlarda 60 fps bile alamıyorum. Birde tabi oyunlarda güncelleme ile sistem gereksinimlerini yükseltme meselesi var. Pilin veriminin azalması adaptörün aşınması gibi şeyler de performansa etkisi mevcut. Benim tavsiyem şu:
17 inç değil 16 inç alın. İşlemcisi yeni nesil. Oynayacağınız oyunlar işlemci ağırlıklı olduğu için işlemci gücü olarak 5 yıl size yeter.
Ekran kartı RTX 3050Ti ise oynayacağınız oyunları 5 sene idare eder.
Ayrıca 1 adet boş ram slotu bulunmakta. 8GB ram eklediğiniz takdirde 16 GB'a yükseltebilirsiniz.
Ekran 144hz.
Eğer limitinizi biraz daha arttıracaksınız bunu da öneririm. Sadece şunu unutmayın. Oynayacağınız oyunlar işlemci ağırlık olacak. O yüzden inç boyutu ve ram den ziyade işlemciye önem verin.
Eyvallah düşününce gerçekten dediğiniz doğru dikkate alıcam bunu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçeye en uygun model bu.

Tamamdır eyvallah
 
Top Bottom