Neler Yeni

10000 TL'ye kadar kask önerisi

Arda.T

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ARDA TEKİN
motora başlangıç olarak kask alacağım scorpion exo 491 ve 520 modellerini düşünüyorum.mt thunderında tavsiye edildiğini gördüm tavsiyeleriniz nedir ?(mt 125 kullanacağım.)

Son düzenleme:

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Scorpion önermem. Exo air 2 carbon kullanıyorum. Malzeme kalitesi çok iyi değil. O bütçede bulabilirsen agv k1s veya k3s bakmanı öneririm. Bunun yanında kask internetten alınmaz. Deneyip alman gerekir. İnternetten alacaksan bile bir mağazada denemelisin. Kafana olmayan kaskı çok kaliteli olsa bile alma. Mesela agv'nin kalıbı benim kafama uymuyor o yüzden mecburen scorpion aldım.

GirayHan

80+ Platinum
motora başlangıç olarak kask alacağım scorpion exo 491 ve 520 modellerini düşünüyorum.mt thunderında tavsiye edildiğini gördüm tavsiyeleriniz nedir ?(mt 125 kullanacağım.)
@GirayHan Biraz klasik kalcak ama agv k1s yada k1
hjc i71

Scorpion önermem. Exo air 2 carbon kullanıyorum. Malzeme kalitesi çok iyi değil. O bütçede bulabilirsen agv k1s veya k3s bakmanı öneririm. Bunun yanında kask internetten alınmaz. Deneyip alman gerekir. İnternetten alacaksan bile bir mağazada denemelisin. Kafana olmayan kaskı çok kaliteli olsa bile alma. Mesela agv'nin kalıbı benim kafama uymuyor o yüzden mecburen scorpion aldım.
exo 1400 evo 2 kullanıcısıyım birden fazla farklı kasklarım mevcut. exo 1400 evo 2'de ki tek sıkıntı touring ve karbon kask olmasından sebeb yüksek süratlerde titreşim yaratması bunun haricinde herşeyi ile harika bir kask. en iyi fiyat performans touring kaskı ayrıca. kabuk yapısı da 10 numara.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
ATAKAN TAŞKIN
şehir içi scooter kullanırken kullanılacak güzel kaskta önerebilir misiniz ? 125 CC motor alacağım

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
hjc i71

exo 1400 evo 2 kullanıcısıyım birden fazla farklı kasklarım mevcut. exo 1400 evo 2'de ki tek sıkıntı touring ve karbon kask olmasından sebeb yüksek süratlerde titreşim yaratması bunun haricinde herşeyi ile harika bir kask. en iyi fiyat performans touring kaskı ayrıca. kabuk yapısı da 10 numara.
220ye kadar olmaması gereken bir titreşim almadım şimdilik ancak kaskın içindeki padler kıvrılıyor takarken. Daha önceki hiç bir kaskımda böyle bir şey olmamıştı. Kaskları hiç bir zaman buffsız kullanmam. Bunun yanında aşırı bir rüzgar sesi var. Eski kaskım shark s600dü onda daha az ses vardı. İşin özü çok memnunum diyemem

GirayHan

80+ Platinum
220ye kadar olmaması gereken bir titreşim almadım şimdilik ancak kaskın içindeki padler kıvrılıyor takarken. Daha önceki hiç bir kaskımda böyle bir şey olmamıştı. Kaskları hiç bir zaman buffsız kullanmam. Bunun yanında aşırı bir rüzgar sesi var. Eski kaskım shark s600dü onda daha az ses vardı. İşin özü çok memnunum diyemem
shoei gt air 3 ile aynı rüzgar sesi klasmanında :) yani en iyi rüzgar yalıtımı olan kaskların içinde şu an kendisi. schuberth geliyor öncesinde tabi. agb k6s'te mesela daha fazla rüzgar sesi var. shoei nxr2'de keza aynı şekilde rüzgar sesi alan bir kask.

rüzgar sesi almayan kask yok zaten schuberth bakın siz. bir tık daha iyi.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
shoei gt air 3 ile aynı rüzgar sesi klasmanında :) yani en iyi rüzgar yalıtımı olan kaskların içinde şu an kendisi. schuberth geliyor öncesinde tabi. agb k6s'te mesela daha fazla rüzgar sesi var. shoei nxr2'de keza aynı şekilde rüzgar sesi alan bir kask.

rüzgar sesi almayan kask yok zaten schuberth bakın siz. bir tık daha iyi.
Youtubeda yapılan testi ben doğru bulmuyorum. Eğer aynı videodan bahsediyorsak farklı günlerde farklı rüzgar hızında, farklı rüzgar yönünde test edilmiş bir video. Rüzgar tünelinde yapılmadıkça doğru sonuç vermeyecek bir test. Dediğim gibi aslında gürültülü bir kask olan shark s600 kullanıyordum, daha sonra bu kaska geçtim ve bunun daha fazla rüzgar sesi aldığına eminim. Her zaman kulak tıkacı kullandığım için sorun değil ama yakın yerlere giderken bazen takmıyorum ve shark beni scorpion kadar rahatsız etmiyordu ses konusunda. Bunun yanın kafama her ne kadar kalıp olarak olmasa da k6s kullandım, bariz bir şekilde scorpiondan daha sessiz bir kask. Tabii ki burada kulak tıkacı kullanmayacak kadar sesten bahsetmiyorum. En sessiz kask bile duyma kaybına gidebilecek desibelde ses alıyor. Ancak yakın mesafede ve düşük hızda kulak tıkacı takmadığım zaman diğer kaskımdan ve kasklarımdan daha fazla rahatsız ediyor. O youtubedaki testin aksine ben rüzgar sesinden memnun değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,780
Üyeler
161,912
Son üye
mt2509
Top Bottom