1000W PSU YETERLİ OLUR MU? YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

Reaksiyon skoru
97
ASUS 5080 EKRAN KARTI
AMD 9800X3D İŞLEMCİ
XPG CASTER RGB 6000 MHZ 30CL 32GB RAM
MSI X870 TOMAHAWK ANAKART
SAMSUNG 990 PRO 2TB M2 SSD
SAMSUNG 870 EVO 1TB SATA SSD
MSI CORELIQUID I360 SIVI SOĞUTMA
CORSAIR QX120 RGB 6X FAN
CORSAIR QX120 RGB 1X EGZOZ FAN
ASUS TUF GT502 KASA

Arkadaşlar merhabalar; yakın zamanda şu parçaları topladım. PSU olarak "ASUS ROG STRIX 1000P 1000W 80+ PLATINIUM FULL MODULER" PSU aldım. Sistemim için bu güç kaynağı yeterli olur mu? Bilgisayarımda yayın yapmayı ve 2k ultra olarak oyun oynamayı planlıyorum. Ekipmanlarım full rgb; anakartımın pd özelliği mevcut.

Sizce güç kaynağını iade etmeli miyim? Almış olduğum güç kaynağı yeterli mi? Bütün sistem, ekipmanlarım ve bilgisayarı kullanım amacımı lütfen dikkate alarak cevaplayın. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son paramla pc topladım :) Lütfen bu konunun cevabı benim için önemli.

Güç Kaynaği yeter hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama sanki parçalara bakinca 5090 parasina 5080 topladiniz gibi duruyor😅

enermax 1200w +80 gold var hocam yarı fiyatına o psu nun. + Olarak cidden fanlar + marka parası vesaire derken 5090 alınabilirmiş o paraya :D

enermax 1200w +80 gold var hocam yarı fiyatına o psu nun. + Olarak cidden fanlar + marka parası vesaire derken 5090 alınabilirmiş o paraya :D
Vallaha Guzel bi B850 + 7800x3d KC3000 ssdlerden High Power yada Enermaxin A-B tier psularindan 3-4 bine Lianli Lancool Kasalardan Lianli Performance sivi sogutma alinsa Palit Gaming Pro tarzi bi 5090 alinirmsi gibi geldi

Vallaha Guzel bi B850 + 7800x3d KC3000 ssdlerden High Power yada Enermaxin A-B tier psularindan 3-4 bine Lianli Lancool Kasalardan Lianli Performance sivi sogutma alinsa Palit Gaming Pro tarzi bi 5090 alinirmsi gibi geldi
Abdullah hocamın istanbulda verdiği 92k ya gamerock var, düşünülebilirmiş 😅

enermax al kral boşa harcama paranı

kesinlikle bütçe varsa bi bakın harbiden ucuza veriyor abdullah abi

En dusuk fiyatlariyla 146 bine toplanmis sistem , Abdullah abiden 5090 alinsa ucu ucuna toplanirmiş

yorumlarda cevap hariç her şey var bu bizim millet akıl vermeyi seviyor

soruya gelince o psu 5090 bile rahat besler

sen bu yorumları ciddiye alma 5080 gayet güçlü bir kart dandik dundik markalarla 3 sene gidecegine saglam markalarla 5 sene gidersin

Güç Kaynaği yeter hocam

Ama sanki parçalara bakinca 5090 parasina 5080 topladiniz gibi duruyor😅
Son 6 ila 8 aydır parçaları belli periyotlarla satın aldım. Ben toplamaya başlamadan 1 ay önce 7800x3d ler 8-11 iken toplamaya başladığım an 20 bin fiyatlarını gördü. Her şey aniden çok fazla arttı. Ve malumunuz enflasyon, değersiz para birimi vesaire derken ister istemez böyle bir duruma evrildi.
Yola bir defa çıktığında dönecek bir sapak bulamıyorsun. Çünkü yakın geçmişte ev aldığım paralarla; maalesef bilgisayar topluyorum şu an.

Bir de benim şanssızlığım bu işten gerçekten anlayan "Videoyun, Abdullah" vesairenin hazır sistemlerine denk gelememek oldu. Her şey çok aniden gelişti. Zamlar, verilen kararlar vesaire...

Not: Evim yok.
Şöyle bir durum var maalesef; ne kadar katılırsınız bilemem tabi. Koronadan bu yana itopya, incehesap, sinerji ve bu tip aklınıza gelen tüm "hazır sistem" sattığını iddia eden satıcılar kar marjını fahiş rakamlara yükseltmek ve globalde 2 ay süren çip krizini Türkiye'de yıllara yayarak, ürün yok; stok yok bahanesiyle saçma sapan ürünleri ve çin markalarını dayatmaya başladı. Bakın Çin'de üretilenleri demiyorum; o ayrı bir şey. Sattığı kasanın fiyatına bakıyorum 85-90 dan başlıyor. Hiçbir özelleştirme opsiyonu yok. Kar marjlarının, üreticinin kazancından fazla olması bile muhtemel. SSD James Donkey, PSU hayatımda görmediğim x bir marka, fanlar 3 ay sonra dönmeyeceğim diye bağırıyor. Genel olarak güven veren tek şey cpu "zaten 2 alternatif var" ve çoğunlukla "msi, asus, gigabyte olduğunu varsayarak kartın" gpu oluyor. Bu açıdan bakarsak aslında harcanan para ve risk faktörü arasındaki hesaplama bence benim sistemimi daha ucuz kılıyor.

Yani özetle bu perakendeciler, "düşük kaliteyi ve riski" uygun ve alternatif olarak dayatmalarla pazarladı. Unlost'un vesaire ilk çıkardığı sistemlerle; son çıkardığı sistemlere bakarsak bence demek istediğim gayet açık.

İnan denk gelemedim. O dönem görmemişte olabilirim. Bir de değişken koşullardan ötürü biraz acele etmek durumunda kaldım.
Arkadaşlar konu açtım lütfen bakın aciliyeti var
Şu alıntıları bitireyim bakacağım :)
enermax al kral boşa harcama paranı

kesinlikle bütçe varsa bi bakın harbiden ucuza veriyor abdullah abi
Sabitteki ürünlerden bahsediyorsan bir bakacağım, teşekkürler öneri için.
En dusuk fiyatlariyla 146 bine toplanmis sistem , Abdullah abiden 5090 alinsa ucu ucuna toplanirmiş
İşte maalesef dediğim gibi değişken koşullar, denk gelememek vesaire gibi birçok sebep var. Bu süreç ya kısa sürede mükemmel ilerliyor ya da biraz uzun vadeye taşıp birkaç tık fazla fiyatla gün sonu yapmış oluyorsun...

sen bu yorumları ciddiye alma 5080 gayet güçlü bir kart dandik dundik markalarla 3 sene gidecegine saglam markalarla 5 sene gidersin
Aslında herkes kendince yardımcı olmaya çalışıyor. Bazısının yardımı sizin tabirinizle akıl vermek olabiliyor. Halbuki benim istediğim tek şey sorduğum sorumun deneyim/bilgi perspektifinde tıpkı sizin yaptığınız gibi cevaplanması :) Bende biliyorum ölçüm sitelerine girmeyi ama teorik rakamlar bazen aldatıcı olabiliyor. O sitelerden parça hesabı yapıp çok fazla "güç kaynağım yetersizmiş" konusu gördüm.

Bende o yönden düşündüm. Zaten her halukarda artık eskinin bir ev parasını veriyoruz bu sistemlere. Hem kumar oynamaya gerek yok hem de garanti; servis deneyimi, yazılım stabilizasyonu, iç mekanik aksanlar vb derken her şeyi belli bir kalitede tutmaya özen gösterdim. PSU yeterlilik cevabı içinde teşekkür ederim :) :)

-
Konuma özen gösteren ve cevap yazan herkese tekrardan çok teşekkür ederim.
-

Platformun amacı zaten bazı konularda destek, akıl almak birbirine yardımcı olmak değil mi kanka, yanlış bir platformda mıyız ? Watt yeterli olur ancak 1200w + 80 gold psu var ve wattı daha fazla fiyatı da yarı yarıya diye tavsiyede bulunduk, neyden hoşnut olmadın sen ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,857
Üyeler
183,021
Son üye
eymnnn
Geri