Neler Yeni

"1060 6gb, 8gb ram ile darboğaz yapan bir karttır" diyen bir kişi

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
Doğru bir konu bırak 1060ı ben 750ti ile bile takılmalar yaşıyordum 16 yapınca fps artışıda yaşadım.
normal? sonuçta RAM belleki 16GB yapıyorsun. sende diyelimki önceden 8GB Ram vardı. oyun ise 10GB falan ram istiyordu. gittin 16 yaptın hem 6GB lik yer boşta kaldı hemde oyunun gereksinimini karşılayacak düzeye geldin. o açıdan düşün. ramin ekran kartına darboğazı yoktur. işlemcinin ekran kartına darboğazı vardır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de RDR2 gibi ağır oyunlarda dene bakalım. CS:GO o kadar da ağır bir oyun değil. Forza Horizon 4'de öyle.
PC De yer yok olsa kim istemez RDR2 o.O2
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyundan oyuna bağlı olarak evet aslında bir nevi darboğaz yapar. Zira ramin boş kısmı oyuna yeterli gelmediği zaman sistem ram kullanımını düzene getirmek için hem ekran kartı hem işlemci kullanımları oyun ultra'da olmasına rağmen düşürebiliyor , ram kullanımları da genelde tam sınırda oluyor ve fps problemleri de yaşanabiliyor.
Bu yüksek RAM Kullanan oyunlar için geçerli.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
normal? sonuçta RAM belleki 16GB yapıyorsun. sende diyelimki önceden 8GB Ram vardı. oyun ise 10GB falan ram istiyordu. gittin 16 yaptın hem 6GB lik yer boşta kaldı hemde oyunun gereksinimini karşılayacak düzeye geldin. o açıdan düşün. ramin ekran kartına darboğazı yoktur. işlemcinin ekran kartına darboğazı vardır.
Üsste açıkladım gene açıklıyorum, dediğin gibi eğer ram yetmezse ekran kartı ve işlemci kullanımları kısılıyor. Bu da tam performansı alamamana yol açıyor ve fps problemi yaşanabiliyor. Bu durumda ram sadece ekran kartına değil işlemciye de darboğaz yapıyor.
Bu yüksek RAM Kullanan oyunlar için geçerli.
Düşük ram isteyen oyunlarda ne bekliyorsun ki? Hele ki CS:GO tarzı oyunlarda.

Hell0win

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
İsmail EBCİ
tamam günümüzde yetersiz olabilir 8 RAM ama Ramin ekran kartına darboğazı?

Bir de RDR2 gibi ağır oyunlarda dene bakalım. CS:GO o kadar da ağır bir oyun değil. Forza Horizon 4'de öyle.

Üsste açıkladım gene açıklıyorum, dediğin gibi eğer ram yetmezse ekran kartı ve işlemci kullanımları kısılıyor. Bu da tam performansı alamamana yol açıyor ve fps problemi yaşanabiliyor. Bu durumda ram sadece ekran kartına değil işlemciye de darboğaz yapıyor.

Düşük ram isteyen oyunlarda ne bekliyorsun ki? Hele ki CS:GO tarzı oyunlarda.
+1 destekliyorum arkadaşı

arisaka

80+ Bronze
2022 ye girecez halen daha 8GB ramin oyunlar için yeterli olacağını düşünen hatta düşünmek bir yana yeterli diye milletle iddialaşanları görünce gülesim geliyor.

Yetmiyor gençler oyunları bırakın düz windows kullanımı bile 2-3 sekme, youtube, 1-2 program açınca 4-5GB ı görüyor. Telefonlar bile 12GB rame geçmiş halen daha 8GB ram de kaldı millet. Tamam durumu olmayıp 8GB kullananlara lafım yok da yetersize yetersiz demeyi öğrensek yeter.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
GTX 1060'lı bir sistemde 8 GB RAM kullanılmaz, bir nevi haklı.

Top Bottom