Neler Yeni

1080p Monitörde 4K video izlemek zararlı mı?

ozguroruc

80+
Reaksiyon skoru
4
1080p 144Hz 1Ms monitörüm var. Youtube'da çözünürlüğü 4K'ya aldığımda bariz bir şekilde görüntü netleşiyor güzelleşiyor. Bunun PC'ye ya da monitöre zararı var mıdır ve bu nasıl oluyor? (ekran kartım Rx570)

1080p 144Hz 1Ms monitörüm var. Youtube'da çözünürlüğü 4K'ya aldığımda bariz bir şekilde görüntü netleşiyor güzelleşiyor. Bunun PC'ye ya da monitöre zararı var mıdır ve bu nasıl oluyor? (ekran kartım Rx570)
Hayır gördüğünüz görüntü zaten gerçek 4k değil. Upscaling edilmiş bir görüntü.

Hayır gördüğünüz görüntü zaten gerçek 4k değil. Upscaling edilmiş bir görüntü.
Ama görüntü netleşiyor. Bir zararı olur mu? Ve 4K ayarlayıp izlerken CPU kullanımı %100'e dayanıyor.

Gereksiz bir şey görüntü çokta fark yaratmıyor yani anca 8K izlersen ufaktan bir fark oluyor ama çok keskinleşiyor görüntü, tabii işlemciyi çok kullanman ve interneti çok yemende var aşırı gereksiz.

Görüntüyü bilgisayarınız işleyebiliyor anladığım kadarıyla bir problem olmayacaktır izleyebilirsiniz. Göreceğiniz görüntü her türlü 1080p çözünürlük olacaktır.

Geri