10K TL Bütçe Elekro Gitar ve Amfi Önerisi Arıyoum ?

nihat.crv

80+
Reaksiyon skoru
214
uzun zamandır klasik gitar çalıyorum şu son 3 aydır metal müzik ile ilgileniyorum yukarıda olduğu gibi 10k tl yi geçmesin lütfen teşekkürler geçerse 1k tl falan geçsin max.

Tartışmasız forumun Gitar, Elektro gitar hakkında en iyisi @Evil Belief size müsait olduğunda yardımcı olacaktır.

Gene bende az olan bilgim doğrultusunda yardımcı olmak isterim. Manyetik seçiminiz var mı? HH? HSS? SS? SSS?

Son düzenleme:
Kusura bakmayın Nedir bu hh hss sss dediğim gibi yeni merak saldım ?
Hocam bu gördüğünüz gitarda 2 adet Humbucker var yani HH bir gitar. Yeni başlayan ve tarzı tam oturmamış kullanıcıların kullanması gereken bir model çünkü HH manyetikle neredeyse tüm tonları yakalamak mümkün. ( Bakın 2 li olanlar Humbucker oluyor. 2 adet humbucker mevcut gitarda)
1626732043295.png

Bu gitarlar ise Single dediğimiz manyetiğe sahip. Adı üstünde tek manyetik var. bu SSS bir gitar 3 adet single manyetiğe sahip. Bu gitarlar ile Metal veya Hard Rock tarzı yakalamak pekte mümkün değil daha soft tarzda tercih edilirler.
1626732103976.png

Eğer yeni başlıyorsan ve eğer tarzını hala bilmiyorsan veya emin değilsen önerim HH gitarlardan yana.

Ek olarak birde Elektro gitarlarda 3 adet köprü tipi var. Tremolo, Floyd Rose ve Sabit köprü olarak. Floyd rose normalde düşük bütçede pek tercih edilmez fakat bütçeniz oldukça geniş bu konuya aşırı takılmanıza gerek yok diye düşünüyorum. gene de köprü olaylarında @Evil Belief hocama danışmakta fayda var.

@Dontaçhi Eline emeğine sağlık kanka gerçekten güzel hazırlamışsın baya bilgilendim benim tarzım daha HH olacak ve bu gitar nasıldır https://www.do-re.com.tr/yamaha-pacifica-120helektro-gitar-siyah
Hocam Yamaha markası oldukça iyi bir markadır tercih etmekten korkmayacağınız, tereddüt etmeyeceğiniz bir markadır fakat yüksek bütçede belki daha iyisi vardır onun için @Evil Belief hocam yardımcı olur size. Benim genelde işim daha düşük bütçede olduğundan üst modelleri aşırı bilmiyorum. Belki daha da iyisi vardır.

Ek olarakta Jackson markasına bakabilirsin. Soloist serisini önerebilirim Jackson markasının üst düzey serileridir.
Jackson gerek işçiliği, klavye rahatlığı, perde rahatlığı, malzeme kalitesi olarak çok iyidir.

Eğer Les Paul kasa modelleri seviyorsan Epiphone çok iyi bir tercih olacaktır.
Minikte bir not bırakayım; Epiphone, Gibson'ın alt markasıdır.

ESP-LTD,
Fender-Squier,
Gibson-Epiphone,
Schecter-SGR,
Bunlar aynı markardır. Sağdakiler soldakilerin alt markalarıdır.

Les Paul kasalar böyle oluyor bu arada
1626732966464.png

Noluyo kardeşim ne bu tantana😂
Tartışmasız forumun Gitar, Elektro gitar hakkında en iyisi @Evil Belief size müsait olduğunda yardımcı olacaktır.
Aman hocam abartma, duyan da bir şey sanacak:D Benden çok daha iyileri vardır da aktif olmayabilirler.

@Retro hocam sadece metal müzikle mi ilgileniyorsunuz? İleride blues, soft rock gibi farklı türlere kayma ihtimaliniz var mı? Eğer yoksa size direkt HH manyetik dizilimli gitarları öneriyorum.

Tabii herkesin bütçesi kendine göre, belki size 10K TL çerez parası olabilir belki de sizi zorlar bilemem. Ama başlangıç gitarı olarak bu kadar yüksek fiyatlı bir gitarla başlamanızı önermem. Neden?

1) İster istemez acemiliğin verdiği bir dikkatsizlikle gitarı oraya buraya çarpacaksınız. Ben çarpmam demeyin, inanın çarpıyorsunuz.
2) Yeni başlayan birinin tarzı henüz oturmamış olabilir, bugün metal çalacağım diye HH manyetikli pahalı ve güzel bir Les Paul kasa gitar alıp yarın SS manyetikli Telecaster tonuna aşık olup o parlak sesi isteyebilirsiniz. Öyle bir durumda pahalı gitarları satmak sıkıntı yaratır, F/P temiz gitarlar 2. elde yeni sahibine daha hızlı satılır.
3) Pahalı gitarlar esas farklarını çok pahalı amfi ve efekt cihazlarıyla gösterirler. O seviyedeki amfiler ise toplam 10K bütçenin içine gitarla beraber sığmazlar.
4) Pahalı gitarlar hakkında bilgim yok, sorudan kaçmak için yol arıyorum (!) :D

Benim sizin gibi yeni başlayan ve metal çalacağım diyen birine başlangıç seti tavsiyem:
Gitar: Jackson JS11 (~2000 TL civarı)
Amfi ve efekt aleti: Blackstar ID:Core 10 V3 (~1400 TL civarı)

Noluyo kardeşim ne bu tantana😂

Aman hocam abartma, duyan da bir şey sanacak:D Benden çok daha iyileri vardır da aktif olmayabilirler.

@Retro hocam sadece metal müzikle mi ilgileniyorsunuz? İleride blues, soft rock gibi farklı türlere kayma ihtimaliniz var mı? Eğer yoksa size direkt HH manyetik dizilimli gitarları öneriyorum.

Tabii herkesin bütçesi kendine göre, belki size 10K TL çerez parası olabilir belki de sizi zorlar bilemem. Ama başlangıç gitarı olarak bu kadar yüksek fiyatlı bir gitarla başlamanızı önermem. Neden?

1) İster istemez acemiliğin verdiği bir dikkatsizlikle gitarı oraya buraya çarpacaksınız. Ben çarpmam demeyin, inanın çarpıyorsunuz.
2) Yeni başlayan birinin tarzı henüz oturmamış olabilir, bugün metal çalacağım diye HH manyetikli pahalı ve güzel bir Les Paul kasa gitar alıp yarın SS manyetikli Telecaster tonuna aşık olup o parlak sesi isteyebilirsiniz. Öyle bir durumda pahalı gitarları satmak sıkıntı yaratır, F/P temiz gitarlar 2. elde yeni sahibine daha hızlı satılır.
3) Pahalı gitarlar esas farklarını çok pahalı amfi ve efekt cihazlarıyla gösterirler. O seviyedeki amfiler ise toplam 10K bütçenin içine gitarla beraber sığmazlar.
4) Pahalı gitarlar hakkında bilgim yok, sorudan kaçmak için yol arıyorum (!) :D

Benim sizin gibi yeni başlayan ve metal çalacağım diyen birine başlangıç seti tavsiyem:
Gitar: Jackson JS11 (~2000 TL civarı)
Amfi ve efekt aleti: Blackstar ID:Core 10 V3 (~1400 TL civarı)
Hocam ekran kartı için biriktiriyordum 2 senedir sonra bu madencilik muhabbetlerinden sonra vazgeçtim sadece metal müziğe sardım şuanda elimde 7k tl var gerekirse 10k tl ye çıkacağım şöyle 3/4 k tl lik HH bir gitar ve 1/2 k tlik bir amfi arıyorum sadece metal çalacağım diğer tarzlar pek sarmadı açıkcası o yüzden son kararım HH :) ve okadar çerez parası değil ya almışken iyi bir şey istiyorum açıkcası şöyle garantili falan beni uzun yıllar götürecek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,014
Üyeler
190,678
Son üye
Takoolepsi
Geri