Neler Yeni

11. Sınıfta TYT Matematik Nasıl Çalışılır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Onur
Öncelikle merhabalar, 11. sınıf öğrencisiyim. Her gün 4'te eve dönüyorum ve 5'te dershaneye gidip 8'e kadar TYT Matematik Ve Geometri çalışıyorum, eve geçince de 11. sınıf tekrar yapıyorum. Fakat TYT Matematikte şu an ardışık sayılarda Matematiğin İlacındaki orta düzey soruları bile çözemiyorum. Bu sebeple yanlış mı çalışıyorum diye düşündüm ve soru çözüm videoları izlemeye karar verip onların PDF'lerini çektirme kararı aldım. Şu anda önce Bıyıklı hocadan konu anlatımı ardından Bıyıklı hocanın bıyıklı soru çözümü çözüp ilerliyordum sizce nasıl bir yol haritası izlemeliyim, doğru yolda mıyım?

xTURANN

80+ Silver
Öncelikle şunu belirtiyim, Sabahtan akşam 8'e kadar okul v.b şeylerle uğraşman iyi değil. Üstelik birde tam olarak anlamıyorsun. Bunun sebebi fiziksel ve mental yorgunluk olabilir. Dersleri yüz yüze almadan anlamıyorum o yüzden dershaneye gidiyorum diyorsan sıkıntı yok ama bana kalırsa çok önemli bir etken değil. Evden de çalışabilirsin.

1 - Soruları çözememe sebebin, soruyu okuyamama ise onun çözümünü videolarda falan bulamayabilirsin. Kendinle alakalı, dikkatini dağıtmadan okumalısın.
2 - Soruları çözememe sebebin, konuyu anlamamansa gerek youtube'dan, gerekse arkadaşlarından falan dinleyerek tekrar dene.
3 - Soruları çözememe sebebin, işlemlerde nasıl ilerleyeceğin, hangi formülü kullanacağın ise konu tekrarı üzerine bolca soru çöz, bir ilerleme görürsen devam et aynı yöntemden. Yok yine anlamıyorum dersen farklı bir yönteme geç.

Ek öneri ; Dershane yerine bir "öğretmenle" anlaşıp saatlik, yüz yüze ders almanı öneririm. Ben 8.Sınıfta 10 - 20 - 30 notlarında olan matematiğimi ve diğer derslerimi, 70 - 80 not bandına çıkardım bu şekilde.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Tekin Ayber
Antrenmanlarla matematik serisi sana ilaç gibi gelir ama azimli olmalısın. Yapamadığın soruyu hocaların bıkana kadar sormalısın, sonuçta dersaneler bi kantar para alıyolar, anlatmak mecburiyetindeler... Ayrıca antrenmanlarla matematik serisinin yutup soru çözümlerini gösterir vidyoları da var, yapamadığın soruları güzelce anlatıyorlar.

Hep pasif olma, yani hep dinleyici kalma. Sorulara adeta saldır, çözmeye çalış, yapamasan bile dene, çaba sarfet... Bi yerden sonra yapabildiğini farkedeceksin çünkü işin içinde pişeceksin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Onur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle şunu belirtiyim, Sabahtan akşam 8'e kadar okul v.b şeylerle uğraşman iyi değil. Üstelik birde tam olarak anlamıyorsun. Bunun sebebi fiziksel ve mental yorgunluk olabilir. Dersleri yüz yüze almadan anlamıyorum o yüzden dershaneye gidiyorum diyorsan sıkıntı yok ama bana kalırsa çok önemli bir etken değil. Evden de çalışabilirsin.

1 - Soruları çözememe sebebin, soruyu okuyamama ise onun çözümünü videolarda falan bulamayabilirsin. Kendinle alakalı, dikkatini dağıtmadan okumalısın.
2 - Soruları çözememe sebebin, konuyu anlamamansa gerek youtube'dan, gerekse arkadaşlarından falan dinleyerek tekrar dene.
3 - Soruları çözememe sebebin, işlemlerde nasıl ilerleyeceğin, hangi formülü kullanacağın ise konu tekrarı üzerine bolca soru çöz, bir ilerleme görürsen devam et aynı yöntemden. Yok yine anlamıyorum dersen farklı bir yönteme geç.

Ek öneri ; Dershane yerine bir "öğretmenle" anlaşıp saatlik, yüz yüze ders almanı öneririm. Ben 8.Sınıfta 10 - 20 - 30 notlarında olan matematiğimi ve diğer derslerimi, 70 - 80 not bandına çıkardım bu şekilde.
Hocam soruları anlıyorum, konuyu anlıyorum fakat neyi uygulayacağımı bilmiyorum bu sebeple bol bol soru çözüm izleyip bol soru çözeceğim. Ayrıca dershane konusu da düzenli denemelere girip koçluk alıp aynı zamanda dershane kütüphanesinde çalışmak için dershaneye yazıldım ve bu sene ile önümüzdeki sene aynı yerden devam etmeyi düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Antrenmanlarla matematik serisi sana ilaç gibi gelir ama azimli olmalısın. Yapamadığın soruyu hocaların bıkana kadar sormalısın, sonuçta dersaneler bi kantar para alıyolar, anlatmak mecburiyetindeler... Ayrıca antrenmanlarla matematik serisinin yutup soru çözümlerini gösterir vidyoları da var, yapamadığın soruları güzelce anlatıyorlar.

Hep pasif olma, yani hep dinleyici kalma. Sorulara adeta saldır, çözmeye çalış, yapamasan bile dene, çaba sarfet... Bi yerden sonra yapabildiğini farkedeceksin çünkü işin içinde pişeceksin.
Azimliyim Hocam, hedeflerim için saldırıyorum yaşıtlarım 11. sınıfız rahatlığındayken ben akşamlara kadar ders çalışıyorum. Antrenmanlarla matematik serisine de bakacağım şimdi teşekkürler.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
Tekin Ayber
Antrenmanlarla matematik senin seviyene uygun, sıfırdan sanki hiç bilmiyormuşcasına öğretiyolar, her şeyi hem de... Böylece baştan temeli sağlam atıp yükseliyorsun. Sakın atlama seviyeleri, yapabildiğin kadar yap.

Top Bottom