Neler Yeni

Yardım 1140 TL Acer EG240YPbipx 165HZ Monitör Ölü Piksel Sorunu

Hawagi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ensar Bayraktutan
Merhaba, Yaklaşık 2 gün önce 1140 TL ye Acer EG240YPbipx 165HZ Monitörü aldım bugün kargo geldi kurulumunu yaptım. Ürün sıfır ve kapalı kutu. Ekranın sağ en üst köşesinde 1 adet ölü piksel mevcut. Benim için hiç problem değil dikkatli baksam anca görüyorum. İnternette 1 ölü pikselin çoğalıp büyük bir yuvarlak haline geldiğine dair yorumlar gördüm. İndirimde aldığım için iade edip tekrar bu fiyata farklı bir monitör almam imkansız (Alsam bile onda da ölü piksel çıkması muhtemel) zaten bütçem kısıtlı. Değişim için aldığım satıcıya yazdım dönüş yapmasını bekliyorum. Eğer ücretsiz değişim olursa yaparım. Eğer değişim yoksa ne yapmamı önerirsiniz?
-Ölü piksel ilerde başka bir sorun yaratır mı?
-Ölü piksel yanındaki diğer pikselleri etkiler mi?

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Eğer 14 gün geçmediyse paşa paşa iade alacak. 2 yıl içinde garanti alacak. Ölü pikselde hakkınızı arayın.
Çoğalabilir değişim istemenizi öneririm.

Hawagi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ensar Bayraktutan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer 14 gün geçmediyse paşa paşa iade alacak. 2 yıl içinde garanti alacak. Ölü pikselde hakkınızı arayın.
Çoğalabilir değişim istemenizi öneririm.
İade hakkımı biliyorum onda sıkıntı yok ama iade ettikten sonra bu bütçede bu özellikte başka bir monitör bulamam. Bulsam da onda da ölü piksel çıkabilir. Sonra tekrar iade tekrar yeni monitör çok sıkıntı olur benim için :(. Eğer birebir aynı ürünle ücretsiz değişim imkanım varsa ondan yararlanmak istiyorum bunun içinde bugün satıcıya yazdım yarına dönüş yapmış olur herhalde. Araştırdığım kadarıyla 5 ölü piksele kadar çoğu firma destek vermiyormuş (normal bir durummuş). Garanti süreci kapsamında diyelim ki 1 ölü piksel çoğaldı 6 ölü piksel oldu. Ben firmaya yazdığımda kullanıcı hatası demezler dimi. Çünkü bu durumun benimle ilgisi yok. Eğer o konuda sıkıntı çıkarmazlarsa ölü pikseller çoğaldığında garantiye gönderebilirim.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Bn yazdım o satıcıya acer 5 adet ve üstü ölü piksel olmadığı takdirde değişim yapıyormuş dolayısıyla satıcı da yapmıyormuş. Yapsa bile diğerlerinde de böyle bi olasılık olduğu için değişim olmuyor yani. Ama iade edebilirsin. Resmi de atayım sana , kesin bilgi olsun kardeşim.
Merhaba, Yaklaşık 2 gün önce 1140 TL ye Acer EG240YPbipx 165HZ Monitörü aldım bugün kargo geldi kurulumunu yaptım. Ürün sıfır ve kapalı kutu. Ekranın sağ en üst köşesinde 1 adet ölü piksel mevcut. Benim için hiç problem değil dikkatli baksam anca görüyorum. İnternette 1 ölü pikselin çoğalıp büyük bir yuvarlak haline geldiğine dair yorumlar gördüm. İndirimde aldığım için iade edip tekrar bu fiyata farklı bir monitör almam imkansız (Alsam bile onda da ölü piksel çıkması muhtemel) zaten bütçem kısıtlı. Değişim için aldığım satıcıya yazdım dönüş yapmasını bekliyorum. Eğer ücretsiz değişim olursa yaparım. Eğer değişim yoksa ne yapmamı önerirsiniz?
-Ölü piksel ilerde başka bir sorun yaratır mı?
-Ölü piksel yanındaki diğer pikselleri etkiler mi?

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.
Ben almadım o yüzden.

Ekler

• Screenshot_2021-03-07-00-27-53-834_com.gittigidiyormobil.jpg
    Screenshot_2021-03-07-00-27-53-834_com.gittigidiyormobil.jpg
    560.1 KB · Hit: 83

Hawagi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Ensar Bayraktutan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bn yazdım o satıcıya acer 5 adet ve üstü ölü piksel olmadığı takdirde değişim yapıyormuş dolayısıyla satıcı da yapmıyormuş. Yapsa bile diğerlerinde de böyle bi olasılık olduğu için değişim olmuyor yani. Ama iade edebilirsin. Resmi de atayım sana , kesin bilgi olsun kardeşim.

Ben almadım o yüzden.
Çok teşekkür ederim. Benim için ölü piksel şuan hiç problem değil. Tek korkum ölü piksel büyüyüp kocaman yuvarlak haline gelirse ve monitörüm kullanılamaz durumda olursa o zaman çok sıkıntı olur. Umarım öyle bir durumla karşılaşmam.

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,538
İsim
Enes Bahadır
Çok teşekkür ederim. Benim için ölü piksel şuan hiç problem değil. Tek korkum ölü piksel büyüyüp kocaman yuvarlak haline gelirse ve monitörüm kullanılamaz durumda olursa o zaman çok sıkıntı olur. Umarım öyle bir durumla karşılaşmam.
Valla o konuda bilgim yok tecrübe etmedim hiç ama. Yüksek ihtimal şans faktörü var o olayda. Hemende olabilir uzun zaman içinde de olabilir yanlış bilgi vermiyim. Monitörün incelemesini yaparsan çok güzel olur ghosting falan anlıyorsan bu işlerden alacak arkadaşlara fikir olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre Uçar
Ölü Piksel Hakkında Konuma göz atabilirsiniz

samuraikek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim