Neler Yeni

11500 tl topladığım sistem iyi mi ?

samet4747

80+ Platinum
rx5700 xt istemiyorum reiz ya rtx 2070 olursa ıyı olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilindik site olursa daha ıyı olur 12 bın TL ye o sıteye veremem
o yüzden araştır dedim

https://www.jumbum.com/Jumbum-1104-V1-Oyun-Bilgisayari
şuna bi bak fiyat imkansız araştır bir sorun yoksa al bunu
ve duzgun ürün acıklama felan yok ben ılk defa duyuyorum sızden sıteyı

o yüzden araştır dedim
benım konu başlıgındakı sıstem kötümü peki ekran kartı ?

o yüzden araştır dedim
Galax RTX2070 Super WTF Work The Frames Edition 8GB 256Bit GDDR6 RTX 2070 Super Ekran Kartı
iyi bi ekran kartımı ?

Farway

80+ Silver
  • Beğen
Reaksiyonlar: ramo

Farway

80+ Silver

Farway

80+ Silver
benım aldıgım sıstem daha ıyı gıbı geldı bana hem daha 11000 TL hemde ekran kartı daha ıyı
Ekran kartını bu sistemdeki ekran kartından iyi yapan noktaları merak ettim(bilmediğim için soruyorum benimkide 2070s).
ayrıca 3600x ile 3800x arasında dağlar kadar fark var ramler 3600 mhz 18 cl sizinkiler 3000 mhz. SSD daha kaliteli hızlı ve adata gibi ssd lerinde sıkıntı çıkan bir marka değil. Birdaha düşünün bence.

hangısı anlamadım benım konu başlıgındakı kasa mı yoksa https://www.jumbum.com/Jumbum-1104-V1-Oyun-Bilgisayari bumu ? cevaplarsan sevınırım
https://www.jumbum.com/Jumbum-1104-V1-Oyun-Bilgisayari bu kasa için söylediğim şeyler :
ayrıca o arkadaşın dediği gibi o sistem imkansız değil o fiyata işlemciden ve anakarttan kısmışlar. Ramler 3000 mhz ve cl değeri belirtilmemiş. kasanında adını namını hiç duymadım daha önce o da ucuz bir şey olabilir.Kasada sıvı soğutma felanda yok.

sizin kasanız içinde
Ekran kartını bu sistemdeki ekran kartından iyi yapan noktaları merak ettim(bilmediğim için soruyorum benimkide 2070s).
ayrıca 3600x ile 3800x arasında dağlar kadar fark var ramler 3600 mhz 18 cl sizinkiler 3000 mhz. SSD daha kaliteli hızlı ve adata gibi ssd lerinde sıkıntı çıkan bir marka değil. Birdaha düşünün bence.

https://www.jumbum.com/Jumbum-1104-V1-Oyun-Bilgisayari bu kasa için söylediğim şeyler :

sizin kasanız içinde
senın ekran kartın
MSI GeForce RTX2070 Super Ventus GP OC 8GB GDDR6 256 bit Ekran Kartı

sizin kasanız içinde

MSI GeForce RTX2070 Super Ventus GP OC 8GB GDDR6 256 bit Ekran Kartı söylediğin ekran kartı 2 fanlı ve ısınma sorunu olabılır ben antalyada yasıyorum kasamın hava akısı ıyı rtx 2060 ventus var 85 derece göruyo sen düşün ısınmayan ekran kartı lazım ve benım alacagım ekran kartı dedıgın ekran kartından daha ıyı dıye bılıyorum . performans açısından

Farway

80+ Silver
senın ekran kartın
MSI GeForce RTX2070 Super Ventus GP OC 8GB GDDR6 256 bit Ekran Kartı
3 fanlı bir kart istiyorsanız fiyatları birbirine yakın onuda takabilirsiniz ki arada uçurum farklar yoktur fps anlamında felan belki soğutmada olabilir.

3 fanlı bir kart istiyorsanız fiyatları birbirine yakın onuda takabilirsiniz ki arada uçurum farklar yoktur fps anlamında felan belki soğutmada olabilir.
sitede kenarıda düzenle seçeneği var.

sitede kenarıda düzenle seçeneği var.
benım anlamadıgım sımdı benım alacagım konu başlıgında belırttıgım sıstem oyunlarda 1080p ultra da kaç fps verır onu merak edıyorum

Farway

80+ Silver
benım anlamadıgım sımdı benım alacagım konu başlıgında belırttıgım sıstem oyunlarda 1080p ultra da kaç fps verır onu merak edıyorum
Yani size o konuda net rakam söyleyemem oyundan oyuna göre değişir ama hani benim pc nin üstünde bir pc yazmışsınız ben gta 5 te ultra ayarlarda msaa 2x teyken 65 70 arası fps alıyorum sizinki çok daha üst verir. ekran kartım rx590 işlemcim 3600 yani ama ram faktörüde devreye giriyor özellikle ryzen işlemcilerde. Tek amacınız oyun oynamaksa 7 8 bine tüm oyunları 60 fps te oynatabilecek bilgisayar toplayabilirsiniz. Ama aynı zamanda render yapacak yayın yapacak video kaydı alacak pc istiyorsanız işlemci ramin frekans hızı gibi faktörlerde önemli ve benim size attığım sistemle sizin yazdığınız sistemi karşılaştıracak olursanız aynı fiyat aralığında benim sizin için topladığım sistemin genel donanımı daha üst kalıyor yani tek sıkıntı ekran kartıysa değiştirip alabilirsiniz aynı fiyata.

Yani size o konuda net rakam söyleyemem oyundan oyuna göre değişir ama hani benim PC nin üstünde bir PC yazmışsınız ben gta 5 te ultra ayarlarda msaa 2x teyken 65 70 arası fps alıyorum sizinki çok daha üst verir. ekran kartım rx590 işlemcim 3600 yani ama ram faktörüde devreye giriyor özellikle ryzen işlemcilerde. Tek amacınız oyun oynamaksa 7 8 bine tüm oyunları 60 fps te oynatabilecek bilgisayar toplayabilirsiniz. Ama aynı zamanda render yapacak yayın yapacak video kaydı alacak PC istiyorsanız işlemci ramin frekans hızı gibi faktörlerde önemli ve benim size attığım sistemle sizin yazdığınız sistemi karşılaştıracak olursanız aynı fiyat aralığında benim sizin için topladığım sistemin genel donanımı daha üst kalıyor yani tek sıkıntı ekran kartıysa değiştirip alabilirsiniz aynı fiyata.
senın topladıgın sıstem gayet ıyı ama sadece pahalı geldı ve AMD Ryzen 7 3800X yerine ryzen 5 3600x almak daha mantıklı geldı oyun testındede 4 5 fps fark var ben aynı zamanda yayıncılıkta yapıcam

Yani size o konuda net rakam söyleyemem oyundan oyuna göre değişir ama hani benim PC nin üstünde bir PC yazmışsınız ben gta 5 te ultra ayarlarda msaa 2x teyken 65 70 arası fps alıyorum sizinki çok daha üst verir. ekran kartım rx590 işlemcim 3600 yani ama ram faktörüde devreye giriyor özellikle ryzen işlemcilerde. Tek amacınız oyun oynamaksa 7 8 bine tüm oyunları 60 fps te oynatabilecek bilgisayar toplayabilirsiniz. Ama aynı zamanda render yapacak yayın yapacak video kaydı alacak PC istiyorsanız işlemci ramin frekans hızı gibi faktörlerde önemli ve benim size attığım sistemle sizin yazdığınız sistemi karşılaştıracak olursanız aynı fiyat aralığında benim sizin için topladığım sistemin genel donanımı daha üst kalıyor yani tek sıkıntı ekran kartıysa değiştirip alabilirsiniz aynı fiyata.
1595724697216.png
1595724704105.png
1595724776471.png

Farway

80+ Silver
senın topladıgın sıstem gayet ıyı ama sadece pahalı geldı ve AMD Ryzen 7 3800X yerine ryzen 5 3600x almak daha mantıklı geldı oyun testındede 4 5 fps fark var ben aynı zamanda yayıncılıkta yapıcam
oyunların çoğu tekli çekirdek performansıyla çalışır o yüzden 3 5 fps obs i açtığınızda size daha büyük sıkıntıalar yaratacaktır render gibi işlemler çoklu çekirdek performansına bakar ve 3800x 3600x in çok üstünde çoklu çekirdek performansında ki ben o sıkıntıları video kaydı alırken yaşıyorum şuan. sizin 11500 liralık sisteminizden çokta bir fiyat farkı yok sadece işlemcinin fiyatı bile o kadar fark yaratıyor bakabilirsiniz. 2800 lira civarında 3800x 3600x 1600 lira civarı.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam siz bilirsiniz fakat 3600 mhz ram vardı benim topladığım sistemde,ayrıca sizin sistemin ssd sini tam olarak bilmiyorum corsairin çok hızlı ve güzel bir ssd sini ekledim okuma yazmadeğerlerine bakabilirsiniz ve dediğim gibi 2800 lira lık bir işlemciyle 1600 liralık bir işlemcinin arasında sadece 1200 liralık fark varken sizde 500 lira kaçmak mantıklımı bir kez toplanacak bir pc de birde performans farkıda ortada ki diğer donanımların fiyat farkını katmıyorum bile.Siz yinede bir düşünün. ekran kartının fiyat farkınıda koyun ki o da çok yoktu. ben sizin tam bir fp almanızı istiyorum vereceğinizin karşısında 3800x ve ramin birde ssd nin hızının farkını cidden göreceksiniz.
attığınız resimdeki sisteme itafen..

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,031,445
Üyeler
163,498
Son üye
ofeny78
Top Bottom