12 Ada Konusunda İsmet İnönü'nün yaptığı hatalar.(3 ada aldı!? Cevap)

Vermeseydi ne yabapilirdi balkan savaşlarında komutanlar ikiye ayrilmış ve ezici bir bozgun yasamışken sen nasıl korurdun 12 adayı elinde deniz donanması yokken ve nasıl bilebilirdin italya döneklik yapıp müttefiklerim yanıns gececeğini veya enver paşanın almanyanin yaninda bu kadar olmak istemesini daha mantiklı bisey de vermesinler demek basit argumanın var mi kuvvetli
Vermeseydi en azından bir şansı olurdu verince şansın kalmıyor 1. dünya savaşına girme fikrine mantıklı dediğimi hatırlamıyorum almanlalra müteffik olmayada dediğimide .

Vermeseydi en azından bir şansı olurdu verince şansın kalmıyor 1. dünya savaşına girme fikrine mantıklı dediğimi hatırlamıyorum almanlalra müteffik olmayada dediğimide .
Sen demedin ama enver paşa bunu yaptı eğer kazanan tarafla yani ingiliz italya fransa yaninda girseydi o adaları alabilme şansi olabilirdi dediğin gibi

Metni tam okuduysan sonlarında şu geçiyor "misakımilli sınırla içerisinde adayı almayı teklif ettiği için İtalyanlar bu argümanı çürüttü çünkü adada ne Türk vardı ne Müslüman" 12 ada savaşla alınmayacaktı siyasetle alınacaktı siyasette herksein gücü eşit.
Sende metni doğru okursan siyasi olarak neden alınmadığı yazıyor orada ayrıca daha yeni kurulan bir devletin gücü herkes kadar eşit değil ki savaşı kazanamasa herhangi bir devlet olmayacaktı ortalıkta dolayısıyla masa başına herşeyi kazanmak evde oturup unutmuşlar demek kadar kolay değildi.

Vermesi 1 şabs yaramadı mı sence? italyanlara vermeseydik yunanlıların aldığını düşün savaş hakkıyla alınan toprak masada kongrede geri alma imkanları var mı sence?

Ülkemiz adına yaptığı onca hizmetten ve vatan görevlerinden sonra ne kadar hatası olursa olsun bu kişiye İsmet diye hitap etmen bence yanlış. İnönü diyebilirsin ama İsmet diyince asker arkadaşınmış gibi oluyor.

inönü, 2. dünya savaşında ikili oynayarak hem hitler'e hem stalin'e canım cicim çekerek, ikiyüzlülük yaptı belki ama türkiyenin hitler tarafından işgal edilmesini de engellemiş oldu.

Vermesi 1 şabs yaramadı mı sence? italyanlara vermeseydik yunanlıların aldığını düşün savaş hakkıyla alınan toprak masada kongrede geri alma imkanları var mı sence?
Savaş sonucu yaopılan anlaşmada alına istanbulu geri aldılar masada geri alınabilirdi ama burdaki asıl soru bu adaları kim verdi ? Cevap Uşi osmnalımimoparatorluğu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen demedin ama enver paşa bunu yaptı eğer kazanan tarafla yani ingiliz italya fransa yaninda girseydi o adaları alabilme şansi olabilirdi dediğin gibi
Bu mantıkla osmanlı hatalı taraf olur o da zaten bunu diyor ?????????

Ülkemiz adına yaptığı onca hizmetten ve vatan görevlerinden sonra ne kadar hatası olursa olsun bu kişiye İsmet diye hitap etmen bence yanlış. İnönü diyebilirsin ama İsmet diyince asker arkadaşınmış gibi oluyor.
Metinde 46356546 kere İsmet geçiyor hepsinee onu yazmak çok uzun sürer gibime geldi İnönü yazmayınca saygısız olmuyoruz ya
üslubum iyi olmayınca saygısız iyi olunca saygılı mı oluyorum sizin gözünüzde? Ya da burda konuşulması gerek üslub mu?

Konuşmada dalınca yes yes diye geciştirdim.
Meğersem adaları istiyorlarmış.

@Yasin Koçak diğer tarafta sorarsın 12 adalari ismet İnönü ye
ZAten Bir askerin ilk defa Diplomat oalrak katıldığı bir antlaşmada başarı kazanması imkansız kendisi kitaplarda da ne kadar ortamı bilmediğini diel getirdi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,268
Üyeler
184,290
Son üye
muhammet3737
Geri