Ben kimim bil bakalım ? Ups şart bu arada evet. Almamak ahmaklık olur. Aynı sistemi ben de dizecem2025 ocak ayında oled monitörü de sayınca 200 binden fazla bir para harcayacağım 5080 ekran kartlı 9800x3d li yeni sistemime..ups yabancısı olduğum bi konu ..almam gerekiyor mu?
sen kiss off death misin,tıger mısın..Ben kimim bil bakalım ? Ups şart bu arada evet. Almamak ahmaklık olur. Aynı sistemi ben de dizecem
olmaz dostum ıyı bır psu ve kalıtelı akım korumalı prız ısınızı cozer bınanızda bırde topraklama varsaBen kimim bil bakalım ? Ups şart bu arada evet. Almamak ahmaklık olur. Aynı sistemi ben de dizecem
Her ikisi desen kiss off death misin,tıger mısın..
sık sık konu açmandan,profilini gizlemenden anlamalıydım..ben de seni arıyordum..sadece monitör değil sistem de diziyorsun sen ve çok detaylı araştırıyorsun..lütfen son seçimlerini benimle paylaş..senin yanılacağını düşünmüyorum bu kadar araştırıp soruşturduktan sonra..ben de ups alacağım..bişeyi merak ettim..ben bütçe oluşturabilirsem şişme çadır alıp 2 günlük kamplar yapmayı düşünüyorum..bu ups cihazını kampa götürüp orda elektrik kaynağı olarak kullanabilir miyim? yoksa kamplar için kullanılan modeller farklı mı?Her ikisi de
Diğer forumlarda çok konu açmaktan ban yiyince daha özgür bir siteye kaydım. Burası rahat. Ve evet beni iyi tanımışsın hocam. Sabahtan akşama kadar sürekli bir şeyler araştırıyorum. Prof oldum artık bilgisayar konusunda Ups konusunu da derinlemesine araştırdım fakat söylediğin senaryoda yani dışarıdayken prize takamayacağından ötürü kullanabileceğini sanmıyorum. Daha doğrusu bilmiyorum o şekilde kullanılır mı. İşin o boyutunu hiç düşünmedim beni ilgilendirmediği için. Bunun dışında ups hakkında fazlasıyla bilgim var , aynı şekilde monitör ve bilgisayar hakkında da. Ne öğrenmek istiyorsan istediğini sor hocamsık sık konu açmandan,profilini gizlemenden anlamalıydım..ben de seni arıyordum..sadece monitör değil sistem de diziyorsun sen ve çok detaylı araştırıyorsun..lütfen son seçimlerini benimle paylaş..senin yanılacağını düşünmüyorum bu kadar araştırıp soruşturduktan sonra..ben de ups alacağım..bişeyi merak ettim..ben bütçe oluşturabilirsem şişme çadır alıp 2 günlük kamplar yapmayı düşünüyorum..bu ups cihazını kampa götürüp orda elektrik kaynağı olarak kullanabilir miyim? yoksa kamplar için kullanılan modeller farklı mı?
psu araştırırken şu psu yu alırsam ups almama da gerek kalmayacak falan diyordun...o iş yaş galiba sanırımHer ikisi de
Furkancığım niye benimle dalga geçiyorsun. Halbuki ben burda cidden kafam karışık şekilde hangisini alsam diye kendimi yiyip bitiriyorum. Bu arada bir önceki konumda o kadar emek edip çizim yaptım ve bir soru sordum. Görüldü atıp geçmişsin bakıyorum. Kırgınım sana20.000 Kva al garanti olsun bulaşık makinasını falan da bağlarsın
Hocam en iyi psu'yu da alsak çözüm değilmiş maalesef. Ups'nin içindeki korumalar hiçbir cihazda yok. Her türlü gerilime karşı koruyor. Fakat ups'lerin de çeşitleri var. Line-interactive alırsan yeterli düzeyde korur ve ev kullanımı için gayet kafi. Fakat online ups alırsan ultra koruma sağlarsın ama onların da fan gürültüsü çekilmiyor. Daha çok iş yerleri için uygun.psu araştırırken şu psu yu alırsam ups almama da gerek kalmayacak falan diyordun...o iş yaş galiba sanırım
anladığım kadarıyla araştırma kısmını uzatıp yeni modelleri beklemeye karar verdin monitör konusunda..5090 alacağın kesin ..9800x3d bekleyeceğin de kesin..psu ram ssd ups ve gerekliyse başka ek parçalar konusunda senin seçimini öğrenmeden asla seçim yapmayacağım..5 bin serisi , ucdp,9800x3d ortak olacakDiğer forumlarda çok konu açmaktan ban yiyince daha özgür bir siteye kaydım. Burası rahat. Ve evet beni iyi tanımışsın hocam. Sabahtan akşama kadar sürekli bir şeyler araştırıyorum. Prof oldum artık bilgisayar konusunda Ups konusunu da derinlemesine araştırdım fakat söylediğin senaryoda yani dışarıdayken prize takamayacağından ötürü kullanabileceğini sanmıyorum. Daha doğrusu bilmiyorum o şekilde kullanılır mı. İşin o boyutunu hiç düşünmedim beni ilgilendirmediği için. Bunun dışında ups hakkında fazlasıyla bilgim var , aynı şekilde monitör ve bilgisayar hakkında da. Ne öğrenmek istiyorsan istediğini sor hocam
Ekran kartı olarak 5090 eğer 150 bin üstünde çıkarsa 5080 alırım. Ama 120 bin civarına gelirse 5090'ı alır geçerim. İşlemci olarak 9800x3d eğer önümüzdeki ocak şubat gibi gelirse beklerim ama 2025 sonuna sarkarsa 7800x3d alır geçerim. Diğer bileşenler konusunda ise şuan aklımda 2 senaryo var. Ya beyaz sistem toplayacam ya da siyahtan devam edip sadece ihtiyacım olan parçaları alacam. Önce beyaz mı siyah mı ona karar vermem gerek. 2 senaryo için de sistem arşivim mevcut. Fakat ikisinde de çok kaliteli parçalar kullanacam. Mesela anakartı x670'lerin babasını almayı düşünüyorum öyle söyleyim. Yani kısacası bilgisayarın maliyeti ekran kartı hariç 50 bin ile 100 bin arası olacak.anladığım kadarıyla araştırma kısmını uzatıp yeni modelleri beklemeye karar verdin monitör konusunda..5090 alacağın kesin ..9800x3d bekleyeceğin de kesin..psu ram ssd ups ve gerekliyse başka ek parçalar konusunda senin seçimini öğrenmeden asla seçim yapmayacağım..5 bin serisi , ucdp,9800x3d ortak olacak