Neler Yeni

12500H - 3050Ti laptop düşük fps sorunu

fm_khrmn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih Mehmet Kahraman
Monster Abra A5 v19.2.5 laptopumda fps sınırlayıcısı olduğunu düşünüyorum. Valorant CS gibi oyunlarda en düşük ayarlarda en yüksek ayarlarda da aynı fps veriyor. CPU kullanımı %40 ı bazen geçerken %50 yi asla geçmiyor. CS:GO fps değerim ve bilgisayar performans ayarlarımın götüntülerini sizinle paylaşacağım.

Özellikler:
i5 12500H
3050Ti
16 GB Ram
Counter-strike  Global Offensive Screenshot 2023.03.04 - 20.31.55.26.png
Ekran Alıntısı3.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG

OnurKeles

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Onur Keleş
Dikey senkronizasyon kapalı mı?

fm_khrmn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih Mehmet Kahraman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,054
İsim
Emre Zengin
Onur hocamızın dediği gibi Windows Mobility Center adımını yap. Bilgisayarın kendini 144 Hz olarak sınırlıyor. NVIDIA denetim masasında Düşey Senkronizasyon olacak, onun kapalı olduğundan emin olur musun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
İşaretlediğim kısımdan bahsediyorsanız Dengeli den başka seçenek yok.
Görev çubuğundan pil simgesine tıklayıp en sona getirin hocam.

fm_khrmn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih Mehmet Kahraman
Onur hocamızın dediği gibi Windows Mobility Center adımını yap. Bilgisayarın kendini 144 Hz olarak sınırlıyor. NVIDIA denetim masasında Düşey Senkronizasyon olacak, onun kapalı olduğundan emin olur musun?

Deneyeceğim

fm_khrmn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih Mehmet Kahraman
Düşey Senkronizasyon kapalı
ve bu ayar da dediğiniz gibi fakat değişen bir şey yok

BixiBlake

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,670
İsim
Lokman Doğan
NVIDIA denetim masasında Düşey Senkronizasyon olacak, onun kapalı olduğundan emin olur musun?
Benim laptopta düşey senkronizasyon "3d uygulama ayarlarını kullan " modunda kapatayım mi ? Ne gibi yararları oluyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,054
İsim
Emre Zengin
Düşey Senkronizasyon kapalı

ve bu ayar da dediğiniz gibi fakat değişen bir şey yok
CS'de konsolu açıp fps_max 0 yazar mısın? Valorantta dikey senkronizasyon var onu devre dışı bırak hocam. Geforce Experience de oyunu optimize ediyorsa onu devre dışı bırakın.

Benim laptopta düşey senkronizasyon "3d uygulama ayarlarını kullan " modunda kapatayım mi ? Ne gibi yararları oluyor
FPS'i sınırlıyor. Onu kapalı hale getirebilirsin.

fm_khrmn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih Mehmet Kahraman
CS'de konsolu açıp fps_max 0 yazar mısın? Valorantta dikey senkronizasyon var onu devre dışı bırak hocam. Geforce Experience de oyunu optimize ediyorsa onu devre dışı bırakın.
Her zaman fps_max 0 yazıp oynuyorum. Geforce Experience i de kapattım fps max 180leri görüyor ve cpu gpu kullanımı çok düşük

Acaba aynı laptopa sahip olup bu sorunu yaşayan başka biri var mıdır diye düşünüyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,054
İsim
Emre Zengin
Her zaman fps_max 0 yazıp oynuyorum. Geforce Experience i de kapattım fps max 180leri görüyor ve cpu gpu kullanımı çok düşük
Windows arama kısmına grafik ayarları yaz hocam. Oradan Steam'in içindeki csgo.exe dosyasını ekleyip yüksek performans olarak ayarlar mısın? Valorantta bu durum böyle mi? Cs eski oyun belki optimizasyondan sorun çıkarıyor olabilir.

fm_khrmn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih Mehmet Kahraman
Windows arama kısmına grafik ayarları yaz hocam. Oradan Steam'in içindeki csgo.exe dosyasını ekleyip yüksek performans olarak ayarlar mısın? Valorantta bu durum böyle mi? Cs eski oyun belki optimizasyondan sorun çıkarıyor olabilir.
Onu zaten yapmıştım ve evet Valorantta da durum aynı

Top Bottom